Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výroční schůze za rok 2009

19. 2. 2010

Fotogalerie se nachází zde: VÝROČNÍ SCHŮZE ZA ROK 2009

 

Program výroční schůze

1) Volba nového výboru našeho sboru
2) Zpráva o činnosti dobrovolných hasičů obce Všeň v roce 2009 a plán činnosti na rok 2010
3) Finanční zpráva za rok 2009
4) Zpráva velitele výjezdové jednotky obce Všeň
5) Zpráva o hasičských soutěžích
6) Seznámení s přípravami oslav 120 let od založení našeho sboru
7) Diskuse
8) Pohoštění a volná zábava s hudbou

 

Volba nového výboru sboru

Starosta: Petr Krouza
Velitel: Martin Kočí
Jednatel: Petr Jiránek
Správce majetku: Dušan Hašek
Pokladní: Iva Skupová

Revizní komise: Libor Král, Pelda Karel, Iva Francová

 

Zpráva o činnosti dobrovolných hasičů obce Všeň v roce 2009 a plán činnosti na rok 2010

Uskutečněné kulturní a brigádní akce za rok 2009:
1) Pokračování v úpravách a vybavení hasičské zbrojnice (dodělání WC a kuchyňky, napojení na nový septik)
2) Sběr železného šrotu
3) Uspořádání tajného výletu – jízda na raftech z Malé Skály do Dolánek se zakončením v hasičské zbrojnici, kde  byl další program.
4) Zřízení uzavírky a objížďky na pouti
5) Pořadatelská činnost při „Cestě lesem pohádek“
6) Pořadatelská činnost při „Haškově velocypiádě“
7) Účast na okrskové soutěži v Ploukonicích
8) Zatahování na svatbě manželům Haškovým
9) Úprava hasičské ávie
10) Ořezání stromu  (Rezutka ořech, Polách – smrk)
11) Zdobení vánočního stromu

Plánované kulturní a brigádní akce na rok 2010:
1) Pokračování v úpravách a vybavení hasičské zbrojnice
2) Sběr železného šrotu
3) Oslava 120-ti let od založení našeho sboru dobrovolných hasičů
4) Uspořádání tajného výletu

Za předpokladů, že budou hasiči osloveni:
1) Mytí silnic a zřízení uzavírky a objížďky na pouti
2) Pořadatelská činnost na „Cestě lesem pohádek“
3) Pořadatelská činnost na „Haškově velocypiádě“
4) Ořezání stromů
5) Zdobení vánočního stromu
6) Případné další akce

 

Finanční zpráva za rok 2009

V loňském roce  byly čerpány dotace od Libereckého kraje v částce 40 tis. Kč, které byly především použity na vybavení členů jednotky ochrannými pomůckami, kdy stejná suma byla  uhrazena i z rozpočtu obce. Dále byly získány dotace v částce 30 tis. Kč na septik a komín k hasičské zbrojnici se spoluúčastí obce Všeň. Septik byl zhotoven a zapojen již loni, komín bude hotov během jara, jak přislíbil starosta obce pan Herbst. Ze samotného rozpočtu obce byl financován nákup: jednoho kompletu třívrstvého ochranného obleku, baterky na přilby. Finanční prostředky byly použity i na provoz vozidel a školení členů jednotky. Z vlastních prostředků sdružení bylo nakoupeno pět kusů ochranných masek.

Za loňský rok byly výdaje 31 512 Kč a příjmy 39 214 Kč.

 

Zpráva o hasičských soutěžích za rok 2009

Jako každoročně jsem si pro Vás připravil zprávu o soutěžích v požárním sportu, kterých jsme se v roce 2009 zúčastnili. Letos je moje zpráva sotva poloviční, než v předešlých letech, neboť jsme vyrazili pouze jednou a to na okrskovou soutěž do Ploukonic, která se konala 27. června v odpoledních hodinách. Naše Všeňské sdružení hasičů jelo reprezentovat sedm mužů a jak se sluší na okrsek i sedm děvčat. Asi čtrnáct dní před konáním soutěže se zástupci jednotlivých sborů okrsku sešli v klubovně hasičů v Ploukonic, kde byli seznámeni s plánovaným průběhem klání a jejími specifiky, které byly v soutěži dospělých dost netradiční. Takže mimo klasický útok nás čekalo vázání uzlů, šlo o lodní, ambulatní a tesařský, které někteří známe z dob hasičského dětství. Další disciplínou byla všem známá džberovka, kterou bylo třeba naplnit, přenést, připojit hadici s proudnicí a schodit vlastoručně narovnané plechvky. Jiným úkolem bylo smotání rozvinuté hadice do kluba, nebo pospojování třech párů hadic B a třech párů hadic C, či po slepu tedy se zavázanýma očima, pospojovat na základně dopravní a útočné vedení. Všechny zmíněné úkoly probíhaly na čas a to kdo z družstva bude co dělat, určovat los. A pak tu byly ještě dvě disciplíny, které jsme se dozvěděli až při zahajovacím ceremoniálu a to schození kuželek rozvinutím hadice a pro odlehčení a povabení byli připraveny tabule, na které bylo potřeba nakreslit hasičské auto, kterým jednotlivá družstva přijela. Toto bylo, jak jsem již říkal pro pobavení diváků a nezapočítávalo se do výsledků soutěže. A tak veškerá naše předsoutěžní příprava spočívala v tom, že jsme dva předešlé víkendy zajeli do Ploukonic na hřiště, zkusit požární útok v sestavě chystající se na soutěž a hlavně především umožnit, aby si i ženy po roce šáhly na hadice, proudnice a další potřebné nářadí. A jak, že to tedy vlasně dopadlo??? No ženám se v některý disciplínách nezadařilo a tak jejich 5 místo snad vykompenzovalo v rácmi sboru střebro z kategorie mužů, kdy nás v součtu pořadí předběhlo jen družstvo ze Břehů, které bylo pouze hostem soutěže, což znamená, že v rámci okrsku jsou naši chlapi zlatí.

Dušan

 

Zpráva velitele výjezdové jednotky obce Všeň

K 01.01.2010 je v jednotce 16 členů. Jako každý rok někteří členové prodělali  cyklický kurz a to: dva členové velitelský kurz, pět členů strojnický kurz. Dále šest členů jsou nositelé dýchací techniky.  Pět členů je vyškoleno na práci s motorovou pilou a osm členů má řidičské oprávnění na řízení hasičského vozidla.

Závěrem mi dovolte opět poděkovat všem členům jednotky, především těm, kteří se starají o techniku a zvelebování hasičské zbrojnice. Dále bych chtěl poděkovat naším manželkám, přítelkyním, milenkám, které nás v této činnosti podporují a v neposlední řadě obecnímu úřadu Všeň v čele se starostou panem Ivanam Františkem Herbstem.

Výjezdy za rok 2009 naleznete v sekci VÝJEZDY

 

Seznámení s přípravami oslav 120. výročí založení sboru

Vážení členové, je mou milou povinností Vás seznámit s přípravami oslav ke  120-ti letům od založení našeho sboru, který byl založen 29. června 1890. Oslavy jsou naplánovány na 29. května 2010, kdy začátek bude od 9 hod a proběhnou na všeňském letišti. V rámci oslav budou ukázky integrovaného záchranného systému, bude zde vystavena některá hasičská technika, proběhne hasičská štafeta a  útok. Samozřejmostí bude i občerstvení. V plánu je i případný svoz a rozvoz diváků. Před samotnou akcí bude otisknut článek v místních novinách, pro upřesnění programu.