Jdi na obsah Jdi na menu
 


2.5.2013

2.5.2013, 17.00 Kulturní centrum Otto Herberta Hajeka – hudebně-dramatický podvečer
Smíšený pěvecký sbor Česká píseň chce ve spolupráci s Kulturním a informačním centrem Prachatice oživit galerii Otto Herberta Hajeka v Prachaticích. V galerii je od roku 2001 umístěna trvalá výstava více než stovky plastik, obrazů a kreseb tohoto umělce, původem z Čech.
Otto Herbert Hajek je významným mezinárodně uznávaným umělcem , žijícím ve Stuttgartu. Je držitelem umělecké ceny smíření Česko-německé kulturní aliance, kterou převzal při příležitosti 74.narozenin právě v Kulturním centru v Prachaticích.
Profesor Otto Herbert Hajek daroval svá umělecká díla městu Prachatice. Výstava je umístěna v krásných historických prostorách budovy č.p. 184.
Projekt navazuje na společnou snahu prof.Hajeka a města Prachatice stavět kulturní mosty mezi národy. Jeho cílem je rozšíření kulturní nabídky a další zviditelnění Kulturního centra O.H.Hajeka prostřednictvím propojení výtvarného umění s hudbou a poezií
Projekt, určený široké veřejnosti, bude realizován jednou měsíčně, obvykle první čtvrtek v měsíci, v odpoledních hodinách přímo v galerii. Jako prvního hosta si Česká píseň na květnové setkání 2.5. od 17.00 hod. pozvala DS Rarášek, který je tvořen studenty vysokých škol a který se zaměřuje na tvorbu pohádek a představení pro děti i dospělé posluchače (mimochodem – v letošním roce byla pohádka v podání Rarášku vybrána jako nejlepší samotnými diváky v rámci Štítku – zdaleka se nejedná o první vítězství v této doprovodné soutěži Štítu města Prachatic). Sbor Česká píseň seznámí posluchače s částí programu, který připravuje na červnový mezinárodní sborový festival v makedonském Ohridu, kde bude jako jediný český zástupce reprezentovat naše město mezi dalšími 15 sbory z celé Evropy.

program České písně – bloky:
                     1) Alelluja (Yong), Capricciata , Contrapunto bestiale 
                     2) Merlon, Missa Kenya (latinská mše)
                     3) Dvořák – Napadly písně, Vyběhla bříza, Dnes do skoku
                     4) 4 lidové písně