Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

utopenec na útěku
Další z parodických komedií s Lesliem Nielsenem Utopenec na útěku opět shromažďuje nepřeberné množství situačních gagů - tentokrát zejména na motivy úspěšných akčních tgrilerů a romantických příběhů. Zdánlivě zašmodrvhaný děj, v němž netřeba hledat logiku, vychází zejména z filmu Uprchlík, z dalších filmů s Harrisonem Fordem a téměř třicítky ostatních filmů (od Casablancy k Titanicu) či TV seriálů (např. Pobřežní hlídka či Pohotovost). - Houslový virtuos Ryan Harrison je obviněn z vraždy bohatého mecenáše Goodheua, již ve skutečnosti zorganizovala rafinovaná milionářova manželka Lauren, zakuklená fanatická teroristka. Odsouzenci se podaří utéct z havarovaného vězeňského autobusu. Jedinou záchranu vidí hudebník v tom, že sám pdhalí vraha. Částečně mu při tom pomáhá krasavice Cass, spjatá však různými pouty s viníky. Po četných peripetiích v nichž kromě hlavního hrdiny z zločinců hrají důležitou roli jejich pronásledovatelé z řad policie, vedeni přechytralým a užvaněným poručíkem Fergusel Fallsem (parodie zejména na muže zákona v podání Tommyho Lee Jonese), vše dopadne dobře. Zamilovaná dvojice (virtuos a Cass) může opustit plátno ve stylu patřičně shozené romantické scény z přídě Titanicu. - Snímek natočil jako svůj režijní debut Pat Proft, jinak zkušený spoluautor sérií filmových parodií (Policejní akademie, Žhavé výstřely, Bláznivé střely...). Neúnavný šedovlasý komik Leslie Nielsen předvádí v Utopenci na útěku svůj standardní doslovný humor, v němž si nenechá ujít sebemenší příležitost k okamžitému gagu a v němž mu nevadí vulgarita či obscénnost.
Žádné komentáře

žhavé výstřeli

Jedna z nejpovedenějších parodií na celou řadu akčních filmů s nezapomenutelným hrdinou "Machrem" v podání Charlieho Sheena. Jeho Topper Harley je bývalý letec, který byl za velké množství přestupků a svou psychickou nevyrovnanost odvolán z letectva. Pod jménem "Měkká Tlapička" žije ve stanu v ústraní od lidí se svým indiánským přítelem, jehož jedinou zábavou je poslouchat černošský rap ve svém walkmanu. Jednoho dne přichází k jejich skromnému příbytku posel přímo z armády. Zazvoní na zvonek, a když po dlouhém odsunování závor vykoukne Topperova hlava, sděluje mu důvod své návštěvy. Vláda totiž připravuje novou tajnou akci "Spící lasička". Jejím primárním cílem je infiltrovat tajnou základnu Sadáma Husajna. To samozřejmě vyžaduje jen ty nejlepší z nejlepších, a tak se Topper dobrovolně po letech vrací zpět do první linie. A jeho návrat rozhodně stojí za to! Úspěšný film režiséra Jima Abrahamse se roce 1993 dočkal volného pokračování pod názvem " Žhavé výstřely 2".
Žádné komentáře

žába k zulíbání

Jessica Spencer je přesvědčena o tom, že má dokonalý život. Je nejatraktivnější a nejpopulárnější dívkou na střední škole, kapitánkou týmu roztleskávaček a schází se s hráčem fotbalového mužstva, o kterém mohou ostatní dívky jenom snít. Když se ale jeden den probudí v těle třicetiletého muže (Rob Schneider), obrátí se její život naruby. Sama brzy zjistí, že pro dívku, která se potřebuje bez přestání holit, není jednoduché stavět na vzhledu. A ještě předtím, než začne hledat způsob, jak se vrátit do své původní podoby, musí vyhrát soutěž roztleskávaček, absolvovat školní ples a získat zpět svého přítele – a to vše v kůži dospělého muže.
Žádné komentáře

 

 

 

 

Scary movie 2

Film , který už neměl mít další pokračování je tu zpět !!! Naštěstí patří SCARY MOVIE 2 právě k těm případům „DVOJEK“ úspěšného titulu , o kterých zkrátka musíte říci že se zcela vyrovnají svému originálu. Je to opravdové hříšné potěšení, kde si vychutnáte každý moment.
Žádné komentáře

Jason Friedberg a Aaron Seltzer mají parodie rádi. Podíleli se už na úspěšném filmu Scary Movie – Děsnej biják (FP 1/2001) a napsali scénář k nepovedenému filmu Děsnej doják (5/2006). Nyní ve stejném duchu realizovali parodii Velkej biják. Vypůjčili si oblíbené hrdiny z hollywoodských velkofilmů jako kapitána Jacka Sparrowa, Willyho Wonku, Harryho Pottera či X-Meny, některé překřtili, jiné ne, obdařili je různými dávkami vulgárnosti, chtíče a natvrdlosti a začlenili je do děje inspirovaného dětskou fantasy Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň (2005, FP 1/2006). Čtyři sirotci nezávisle na sobě získají zlatý kupon a dostaví se do továrny Willyho Wonky. Pak se děj přesune do kouzelné země Gnarnie, kde už veškerá zábava končí...
-kat-, Filmový přehled 2007/6

 

 
 

 

 

 

prázdniny pana beana

Svou neomezenou fantazii využívá k co nejkomplikovanějším řešením těch nejjednodušších problémů. Neortodoxní postup sice přináší řadu potíží, ale na konci série událostí, kterou by šlo také charakterizovat jako sled mimořádně nešťastných příhod, stojí vždy triumfálně jako vítěz - Bean, pravá filmová katastrofa. Před deseti lety se z televizních skečů poprvé přesunul na filmové plátno a teď se na něj znovu vrací. Bát by se měli především Francouzi, do jejichž země se vydává na prázdniny. Původně chtěl pan Bean (Rowan Atkinson) na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Život tohoto škodolibého smolaře ani mimo hranice Velké Británie nijak nešetří, a tak se pohodová cesta změní v sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí promítáním jeho velmi peprného prázdninového deníčku na filmovém festivalu v Cannes.

 

Můj život idiota

Jeff (Seann William Scott) je velmi svérázný mladík. Je mu skoro 30 a je finančně závislý na své rodině. Snaží se vymlouvat na nejrůznější postižení – poruchu soustředění, Tourettův syndrom, problémy s rovnováhou. Dnes má Jeff smolný den. Zpacká pracovní pohovor, málem ho přejede auto a potopí jachtu svého nevlastního otce. Ale také potká Lynn, tu nejkrásnější dívku, jakou kdy viděl. Jenže Lynn je už zadaná…

 

 

 

Gympl

„Divák se dostane ze zaběhlých školních pravidel do nočního reje, kde kluci žijí druhý život. Ignorance všech pravidel, studenti i učitelé v absurdních situacích, divoká kamera, strhující hudba… Unavené, stereotypní město ožívá divokou atmosférou,“ takto popisuje Tomáš Vorel připravovaný film Gympl, který se bude točit v Praze a na jejích perifériích. //Převzato z fdb.cz
Žádné komentáře

prci prci prcičky 2

Mimořádný divácký úspěch teenagerovské komedie, která byla obdařena provokativním, avšak přiléhavým českým názvem, přímo volal po volném pokračování. Tvůrčí tým sice doznal určité změny (režiséra Paula Weitze vystřídal J. B. Rogers a s námětem Adamu Herzovi pomáhal tentokrát David. H. Steinberg), ale před kamerou se herečtí představitelé sešli téměř v nezměněné sestavě. Prázdninová milostná dobrodružství, která ovšem občas končí slušným debaklem, mohou začít. Smůla se lepí na paty (a nejen na ně) hlavně Jimovi. Jen Finch, utužující svůj stoický postoj k sexu jógou a meditací, vsadil právem na jistotu. I volné pokračování filmu Prci, prci, prcičky provází obrovský zájem publika a výbuchy smíchu v kinech.
Žádné komentáře

scary movie 4

Tentokrát osud zavane naivní Cindy Campbellovou (Anna Faris), která se snaží budovat kariéru v oblasti péče o nemohoucí, do domu podivné staré paní (Cloris Leachman). Jako by nestačilo, že dům je ještě podivnější než ona obskurní důchodkyně a zjevně v něm straší, bydlí hned vedle skvěle vypadající kluk (Craig Bierko) a svět navíc sužuje akutní hrozba globální mimozemské invaze. Neohrožená hrdinka se však znovu vrhá do víru událostí a snaží se rozluštit hrůzné zprávy ze záhrobí, najít lásku na velmi zvláštních místech a zachránit svět před totální zkázou. Během hledání indicií, které mohou zachránit život nejen jí, ale i celému lidstvu, se setká s hrůznými leteckými katastrofami, pozoruhodnými nevidomými dívkami, vesnickými idioty, nedbale oblečenými rappery, psychotickými lidmi, kteří se připravují na přežití globální katastrofy, mimozemskými svěrači a dokonce i s populární televizní hvězdou Oprah!
Žádné komentáře

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Your Inspiration To Blood Pressure Numbers

(AAcibIgnib, 8. 10. 2018 9:54)

Pression arterielle est comment dur votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre coeur bat, il pompe le sang par de vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-fatigue/

Get Your Blood Apply pressure on Checked

(AAlmobeFem, 31. 7. 2018 5:00)

Poids est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre moelle bat, il pompe le sang par vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/prix-officiel-cialis-france/