Jdi na obsah Jdi na menu

...v jednom malém sprchovém koutě...

5. 8. 2008

Prošla sem bytem a neomylně dle zápachu mířila na hajzlík. Po rozsvícení světla sem uviděla něco, něco...Takový pohled a situaci bych snad nepřála ani úhlavnímu nepříteli. S přes okraj wc mísy přetékalo neuvěřitelné množství splašků, mezi nimiž bylo možné zahlédnout sem tam kousek masa, tu tam nějakou olivku, dobrota od pohledu. Popadla sem všechny kbelíky co sem našla a jala se tu spoušť zachraňovat. Sotva sem se vzdálila ledva o dva metry, ozvala se rána a hajzlík explodoval vodotryskem neskutečným. Situace se zhoršila a já tam stála s kbelíky a zírala na to. Po výbuchu to zabublalo a zbytek splašků zmizel v nitru mísy. Vytáhla sem rukavice, kbelíky, Savo, Bang, Jar, Cillit a hadry a jala se ten příšernej binec uklízet. Trvalo mi to cca 3 hodiny, unavená sem upadla do postele ve tři ráno.

Kdyby si někdo myslel, že zazvonil zvonec a příběhu je konec, tak se hrubě mýlí. Ráno sem vstala a v míse to opět bublalo. Zavolala sem kamarádku, majitelku a bytnou abychom společně situaci vyřešily. Po shlédnutí situace pravila moudře: " no co, je to ucpaný, sjedem pro louh a bude to v pohodě".. I vydaly jsme se pro louh. Opatřily jsme rovná tři kila. Vrátily jsme se zpět a jali jsme se louh sypat do všech odpadů a zalívat horkou vodou. V odpadech to bublalo ale zásadní změna nenastala. I vyrazily jsme pro drátového krtka - kdo neví, to je taková drátová věc kterou protahujete odpad. Krtka jsme navrtaly do patřičných míst ale ouha. Krtek se ani nehnul. A co víc, to co jsme tam před tím nalily a nasypaly se začalo vracet zpět - tentokrát po změnu sprchovým koutem. Stály jsme tam a sledovaly jak splašky ve sprchovém koutě dosahují vrcholu a chybí jen pár centimetrů k tomu, abych zase měla co uklízet. A do ticha a bublání začala Marťa křičet : Hrnečku dost !!! Hrnečku dost !!!  Po pětivteřinovém tichu to ve sprchovém koutě přestalo bublat a hranice hnusu se ustálila kousek pod okrajem.

"Tak odpadem to asi nebude, jdem se kouknout do žumpy" pravila Marťa a následně začala otvírat víko od septiku. Po otevření jsme zjistily, že naše snahy jsou celkem marné a následoval maximálně prosebný telefonát na služby zabývající se touto libovou činností, abychom se alespoň za dva dny mohly vysprchovat...