Jdi na obsah Jdi na menu

Mou vlastí jsou Sudety - autorské čtení Egona Wienera z jeho nové knihy

Dovolte mi, abych tentokrát o této akci libereckého spisovatele, pana Egona Wienera, citovala z předmluvy k této nové knize napsanou Dr. Wolfgangem Schwarzem, kulturním referentem pro české země ve spolku Adalbert Stifter Verein:

"Existují určité pojmy a výrazy, které v mnoha lidech vzbuzují silné emoce: Sudety či tzv. Sudeťák patří v Čechách bezpochyby k nim. Sudetský region, který zejména během hospodářské krize 30. let minulého století trpěl a který na nás ještě dnes působí svým osobitým dojmem, to odráží nejlépe. Region, v němž se také zrcadlí především celková německo-česko-židovská tragičnost, eventuálně minulost socialistického Československa 20. století. Proto se ukazuje, že není lehké najít vhodná slova pro popis osobního vztahu k tomuto kdysi tak problémovému území, které si z všelijakých důvodů zachovalo svůj vlastní charakter.

Egonu Wienerovi, jenž se narodil v poválečném období, se to přesto podařilo. Jeho hluboká náklonnost a sounáležitost k jeho rodnému městu Liberci, k okolní přírodě a Sudetům, s nimiž ho tak mnoho rozdílných vzpomínek, citových pohnutek a zážitků spojuje, jsou patrné. Jeho názorný a přesto přímý jazyk nás unáší do, pro někoho z nás, možná již cizího světa a zachycuje přesně nálady uplynulých desetiletí...."

Na pultech s knihami je k dostání od poloviny listopadu 2014 nová kniha Egona Wienera  "Mou vlastí jsou Sudety" a to v česko-německé verzi. Veřejná čtení proběhla již ve Vědecké knihovně v Liberci, 20. 11. v Jablonci n.N. - Rýnovicích, dále v Žitavě a na dalších místech. Knihu je možno získat i objednávkou na tel. čísle 603598334 a na mailové adrese Egon.wiener@gmail.com. Autorské čtení proběhlo ve čtvrtek 20. 11. 2014 v Galerii FR Rýnovice, která je součástí Domu česko-německého porozumění. V současné době jsou zde k vidění i některá z mých velkoformátových makro fotografií.

 

V případě Vašeho zájmu o jakékoliv fotografie mne prosím kontaktujte.

 

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář