Jdi na obsah Jdi na menu
 


Změna provozovny - rok 2018

    Na nové adrese máme provozovnu od srpna 2018.  Klienti si nestěžují, nové prostory se jim líbí. Oceňují především možnost posezení v atriu.  

     Je velmi smutné, že bezbariérová budova ZDRAPOSA, v Gagarinově ul., postavená a dotovaná pro zdravotně postižené, částečně slouží zdravým lidem a částečně je prázdná (v suterénu je sklad záclon) a nevidomí nemají možnost pracovního uplatnění. 

      Dále je velmi smutné, že se v Sokolově vybudovalo za několik milionů další hřiště pro děti U velryby, přestože jich je nadbytek. Dále se vybudoval penzion pro kočičky  za více než 2 mil. Kč (v areálu Sokolovské bytové - u kláštera), hříště pro seniory v lokalitě Pod háječkem - údajně nevyužité, zničil se krásný chodník v ul. Gagarinova a vybudoval se nový. Rozšiřují se stavy státních zaměstnanců a neziskovky. Podporuje se  soukromé  fitko v Uralu patřící  p. Štěpánkové.  Zvažuje se Dalniční policie.

     Dále v budově "Klastru" v ul. Slavíčkova 1696 vybudovala za Kč 222 tis. pobočka Městské knihovny Sokolov (před několika lety byla na jiném místě zrušena pro nezájem dětí). Firma Sokolovská chráněná (dříve ZDRAPOSO) provozuje obchod na velmi lukrativním místě v budově Městského úřadu (bylo by zajímavé vědět, zda si na sebe vydělá a jaké má nájemné). A to vše z veřejných peněz. Místo toho, aby se zrekonstruovala rehabilitace v suterénu a otevřela se i pro veřejnost, neboť tyto služby ve městě chybí a je o ně zájem, tak se se staví byty pro zdravé lidi, další hřiště, cyklostezky (kvůli nejnovější cyklostezce v ul. Švabinského se kácely stromy, ničila se zeleň a hlavně zničil se chodník bez potřeby oprav)  vznikají nová pracovní místa pro zdravé lidi z veřejných peněz.  Silně se podporuje neziskovka Mateřídouška na úkor jiných potřebných. Postavilo se  nové pobytové mega zařízení na parcele zbourané školy, přestože jsou v Sokolově již dvě (na sídl. Vítězná a U Kláštera), podporuje se Nemocnice Sokolov, kterou vlastní bohatá zahraniční firma PENTA (necelý 1 mil. Kč). Dále byli v r. 2018 narychlo vystěhováni nájemníci z domu v ul. Chelčického (u hasičárny), několik let byl prázdný, pak se nákladně zrekonstruoval, přestože nebyl v původním stavu.     

     Nová Krejcarova lávka u Kláštera stála min. Kč 68 mil. Kč. V městských organizacích a na úřadech jsou zaměstnaní příbuzní představitelů města. Je prováděná brutální populistická politika, hlavně vůči důchodcům - Senior expres (po městě jezdí velmi často MHD) a další výhody. Zatímco na některých vesnicích v okolí  žijí důchodci bez služeb a špatnou dopravou.

 

      A toto je Sokolov 34 let po revoluci. Město, které se v žebříčku měst co do kvality života, umístilo na 188. místě z 200. Město sportu, luxusních hřišť, neziskovek. Město s nejnižším počtem podnikatelů, živnostníků, město s velkým počtem nepřizpůsobivých lidí, státních zaměstnanců a odborářů vychovaných svými rodiči, že stát se o ně a o jejich děti postará.   Město, odkud se lidé odstěhovávají nebo zůstávají v místě, kde vystudovali.

     Zřejmě za to, si vedení Města odhlasovalo na konci r. 2019 vysoké odměny: p. Oulehlová Kč 72 743,--, p. Picka  Kč 64 013,-- a p.  Jakobec Kč 39 281,-- (zdroj Pirátské listy)  –  a občané se skládají na sociálně potřebné, sbírají víčka a nakupují potraviny.