Jdi na obsah Jdi na menu
 


KVALITNÍ KOMÍN BY MĚL MÍT ZDRAVÉ "SRDCE"

9. 6. 2011

image006.jpg

 

 

 

Dokážete s jistotou říci, zda vámi zvolený vytápěcí systém bude za pár let stejně výhodný?

Vzhledem k cenovým turbulencím na trhu s energiemi je to úkol hodný věštce. Pokud do projektu začleníte kvalitní univerzální komínový systém, zajistíte si do budoucna snazší přechod na nový otopný systém.

MYSLETE NA ZADNÍ VRÁTKA

Moderní komínové systémy se dají používat univerzálně. To znamená, že stejný komín můžete používat pro odvod spalin od spotřebičů ústředního vytápění i pro odvod spalin z lokálních kamen na různé druhy paliv. Zároveň ale můžete kombinovat více otopných systémů najednou. Odborníci dnes například doporučují, ponechat si jako druhý, vedlejší zdroj vytápění krbová kamna. Naprostá většina topných těles totiž bývá závislá na dodávkách elektřiny a v případě výpadků zkolabuje. Domácí krb tak slouží jako užitečný záložní zdroj vytápění. Jeho velkou předností je samozřejmě i jedinečná atmosféra, kterou vnáší do každého domova.

DOBRÝ TAH ZA VYJÍMEČNOU CENU

Stavebníci se stavbě komínu nejčastěji vyhýbají ve snaze seškrtat rozpočet na stavbu domu na minimum. Kvalitní komínový systém dnes ale můžete pořídit i za velmi výhodnou cenu. Společnost Schiedel, nejznámější výrobce komínové techniky u nás, začala v letošním roce na trh dodávat originální keramický komín UNI***Plus za jednotnou cenu pro všechny koncové zákazníky, která činí 23.900,-- Kč a je srovnatelná s jeho neprověřenými kopiemi. Systém je dodáván v kompletní sadě zabalené na jediné nevratné paletě. Díky novému balení komínu "v jednom" se nemusíte složitě dopočítávat finální ceny celého stavebnicového systému, ani ve stavebninách tápat při shánění všech jeho originálních součástí.

ZAMĚŘTE SE NA SRDCE KOMÍNU

Stavebníci někdy zapomínají, že srdcem každého komínu je keramická vložka. Stejný význam připisují i vnějšímu plášti z komínových tvárnic, jehož parametry se snaží přizpůsobit konstrukčnímu řešení hrubé stavby. Mezi použitým typem obvodových stěn a druhem komínového systému ale není žádné rovnítko. Neplatí, že na cihlové zdivo musí být použit cihlový komín. Obě konstrukce jsou oddilatované a na sobě navzájem nezávislé. Pozornost stavebníků by se při nákupu komínu měla zaměřit zejména na vložku komínu a její provozní vlastnosti. Málokterý prodejce komínových systémů je přitom originálním výrobcem keramických komponentů pro odvod spalin a instuje čas a prostředky do jejich vývoje. Výjimku představuje již zmiňovaný Schiedel.

KOMÍN NENÍ SPOTŘEBNÍ ZBOŽÍ

Na prvotřídní keramice stojí know-how společnosti. Schiedel se výrobou a vývojem keramických vložek zabývá 65 let a díky jejich dlouholetému testování a prověřování v praxi si může dovolit poskytovat až 30letou záruku. Liší se tak od konkurenčních výrobců nebo prodejců komínové techniky, kteří podobné záruky deklarují i přes své krátkodobé působení na trhu. Komínový systém UNI***Plus má keramickou vložku, která je odolná vůči vlhkosti a vyhoření a vyjma kondenzačních spotřebičů nabízí univerzální použití.

image005.jpgMYSLETE NA KOMÍN OD PRVNÍ SKICI DOMU

Stavebnicové komíny jsou zabudované v základní kostře domu, a proto by se mělo s jejich realizací počítat už v projektové fázi. Dodatečná výstavba bývá zejména kvůli prostupu stropem a střechou velmi komplikovaná a pochopitelně i nákladná. Pokud naopak roste komín s hrubou stavbou, je jeho montáž jednoduchá. UNI***Plus je třísložkový komín se zadním odvětráváním a ve zvýhodněné sadě UNI***Plus Komplet naleznete veškeré příslušenství od ústí komínu po jeho zakončení, stejně jako podrobný montážní návod, díky kterému zvládnete postavit komín bezchybně. Váš nový komín bude fungovat bezpečně a s minimální údržbou po dlouhá léta.