Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pátek 16.2.

16. 2. 2024

Úkoly:
1) Čtení víkendové (karta č. 11 opakovací a procvičovací)

2) Au, au, Ou, ou - připravit dvojhlásky do Zásobníku

3) HV - připomínám písničku některým dětem 

4) MA - pořád ještě prosím o přinesení karty s parketami + staré červené sešity MA

Děkuji a přeji pěkný víkend, VD.

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ

Kontrola D.Ú. - čtení. Čtení textu s porozuměním a úkoly k obsahu (pr. list Emil): 1. Najdi slovo Emil a vyznač ho ve všech větách. 2. Najdi, co Emil s tátou opravuje. 3. Najdi a zakroužkuj, co má Emil nového. 4. Řekni, kdo je Mirek. 5. Najdi a vyznač, kam kamarádi jedou? 6. Nakresli zvířátko, které v lese pozorovali. Čtení informací o veverce (encyklopedie, video). Rytmické říkadlo Ramsese (viz odkaz).

ČJ - odkaz pro hodinu:

Veverka obecná: https://www.youtube.com/watch?v=1F-wqkLBZxw

Ramsese: https://www.youtube.com/watch?v=vJKxjBan6MI

 

2. hodina ČJ

Písnička Houpy, houpy, kočka snědla kroupy - zpíváme a všímáme si houpavého tónu - udávají nám ho dvojhlásky -au, -ou. Čtení dvojhlásek (SL str. 50/ oranžový rámeček nahoře). Psaní tiskacích dvojhlásek (pr. list Au/ 2 řádky nahoře), výroba kartičky AU - oranžově, kartičky OU zeleně z rozpůleného tvrdého papíru A5. Psaní psacích dvojhlásek (pr. list Au/ 4 řádky).

 

3. hodina MA

Pohybová hra po třídě (na příklady do 13, se zapisováním výsledků na Máju). Neposedové v součtových trojúhelnících (MA 11/10). Autobus (MA 11/7). Párování a půlení koláče (MA 11/8+12).

 

4. hodina PČ

Stavím stavby z různých stavebnic a materiálů. Stavíme také podle připravených plánů, poslední plán navrhnu a postavím stavbu podle něj (MA 10/5).