Jdi na obsah Jdi na menu
 


Středa 15.11.

15. 11. 2023

ČJ - úkoly:
1) Čtení - slabik, slov, věty (list/ středa)

2) Psaní psacích písmen (pr. list Písmena/ 3 poslední řádky)

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ/půlená

Hra Slabikovaná (ŽA str. 78+79 ve skupinkách) podle pravidel v dolní liště. Individuální čtení slabik a slov. Psaní tiskacích slabik (ŽA str. 85/ dokončení 2 posledních řádků). Práce se Zásobníkem - skládání slova LUPA.

 

2. hodina ČJ

Seznámení s dvojsměrkou (ŽA str. 81/zel - hledáme slova po písmenkách, kroužkujeme jednotlivá písmenka, když najdeme slovo, a přeškrtneme je dole, po najití všech slov zbylá písmenka vypíšeme na Máju, vznikne tajenka - tajný vzkaz). Čtení vět, otázky na porozumění, přiřazování jmen k obrázkům (ŽA str. 81/žlu - velkým tiskacím zapisujeme jména dětí  k obrázkům).

 

3. hodina MA

Rozpočítání, čtení čísel s pohybem. Psaní číslice 5 (s písničkou, MA 66/3 řádky). Uberu 1 a zapíšu (manipulativně na koberci + MA 37/9). Dřívková geometrie, přesuny dřívek, skládání číslice 1 přesunem jednoho dřívka (MA 38/4).

 

4. hodina PRV

Okolí školy, bezpečné přecházení vozovky (PRV 26/1+ praktický nácvik přecházení po přechodu), reflexní prvky a viditelnost, hledání na aktovkách, prohlédnutí videa viditelnosti z pohledu řidičů (viz odkaz), poslech písní (Albi tužka).

PRV - odkaz pro hodinu:

Viditelnost v noci: https://www.youtube.com/watch?v=5BQH3tahnG8

 

 

5. hodina PČ

Domečky (skládanky z papíru), stromečky (skládanky z papíru), semafory a značky (lepení částí z papíru), společné tvoření ulice (lepení a prezentace).