Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čtvrtek 14.3.

14. 3. 2024

ČJ - úkoly:
1) Čtení - příběhu o Brně (list/čtvrtek)

2) Psaní Bb (prac. list BB/ 3 řádky s písmenky)

3) Písmenko -b založené ve Slabikáři, abychom s ním mohli pracovat, dnes neměly 4 děti
4) PČ - připomínám ubrousky :-)

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ

Brno - město, ve kterém žiji - zjišťování informací, co ví děti o Brně? Čtení textu s porozuměním (SL str. 63/dole + vykreslení znaku Brna v listu Domácího čtení) + virtuální prohlídka Brna (viz odkaz). Psaní - velké B (zkoušíme na tabuli, na Máju + Pís str. 30/ 2 velké řádky nahoře - kde píšeme ihned celé psací B, klička se nedotýká, zakončení písmene také ne).

ČJ - odkaz pro hodinu:

Brno - prohlídka města: https://www.youtube.com/watch?v=-MbyFlCl8Uc

 

2. hodina MA

Rozpočítání s míčkem (příklady na - do 15) a samostatná práce (POČ str. 14/dole). Stavíme stavby ze 6 krychlí a zapisujeme je do připravených plánů (MA 21/8). Rozdělujeme mezi 2 děti (MA 21/9). Dřívková geometrie, z 12 dřívek skládáme 6 trojúhelníků, při při tom potřebujeme 1 dřívko dodat a některá přesunout (MA 19/12 - nápověda tvaru = značka STOP).

 

3. hodina TV

Trenéři do škol - hokejová průprava.

 

4. hodina ČJ

Sluchové postřehování b-p-d ve slovech a zrakové rozlišování správného tvaru odpovídajícího písmene (práce s kartičkou -b). Čtení slov a vyhledávání dle barevného klíče (SL str. 64/1). Čtení vět a jejich spojování s obrázkem (SL str. 65/4). Procvičování vyhledávání -Bb mezi ostatními písmeny (viz odkaz).

ČJ - odkaz pro hodinu:

Bb - postřehování: https://wordwall.net/cs/resource/69941535