Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

    

DEN S DULOU

Rodinné centrum Leťánek - www.letanek.cz 
V Chaloupkách 36
252 29 Lety

 

 Program pro rok 2010/11 bude aktualizován do konce prázdnin.

 

Pravidelně PÁTEK dopoledne (cyklus cvičení dle p.L.Mojžíšové, cvičení po porodu + cvičení v těhotenství, příprava na mateřství, masáže dětí a miminek).

 

V případě zájmu, je nutné se předem přihlásit: info@letanek.cz. Při objednávce, prosím, zašlete - jméno, příjmení, telefon, email, město.

 

Všechny aktivity se konají v sále U Kafků

 

      Cyklus Cvičení dle paní L. Mojžíšové

dopolední v RC Leťánek - 6 lekcí, pátky 9 - 9.50 hod., od 30.4. Max. počet 6 účastníků, třeba se přihlásit do středy 21.4. Miminka lze mít s sebou. Cena celého cyklu: 600,- Kč (1 hod./100,- kč), samostatná hodina (cvičení na sebe ale bude navazovat!) 150,- Kč.

Vzhledem k častým dotazům: cvičení dle p.L. Mojžíšové není určené jen ženám, které se snaží otěhotnět, jak je často propagováno, ale je určené ( a původně to tak i bylo) pro kohokoliv s problémy pohybového aparátu - bolestmi zad, bolestmi hlavy, je výborné jako poporodní cvičení atd.www.podstrechou.com/clanky/cviceni.    

 

 

 

      CVIČENÍ MAMINEK nejen PO PORODU (v přítomnosti miminek)

Pátek 10 - 11 hodin, Sál u Kafků

Maminky si v přítomnosti miminek zacvičí protahovací a posilovací cviky na oblasti, které jsou velmi namáhané při kojení a nošení malých dětí a také cviky, které jim pomohou vrátit tělo do kondice před těhotenstvím, využijeme i prvky automasáže, někdy (když nám to děti dovolí) bude i krátká relaxace. A na závěr důležité sdílení mateřských radostí a starostí, kojení, informace. Cvičení není jen pro ženy po porodu, mohou chodit i maminky se staršími dětmi.

Cena: 80,- Kč 
 
 

 
 
 
 

 
      CVIČENÍ V TĚHOTENSTVÍ

 

Pravidelně pátek 10 - 11 hodin


Protahovací a posilovací cvičení, cviky dle p.Mojžíšové, velké a malé míče, balanční cviky, prvky automasáže. Cviky na správnou funkci pánevního dna, posílení břišních a hýždových svalů. Cvičíme pro dobrou kondici a pro snadnější zvládnutí porodu, učíme se správně dýchat. Cvičení také pomáhá zbavovat strachu a nejistoty, prohlubuje vnímání vlastního těla.

Cena: 90,- Kč 

 

 

 

 

 

 

       MASÁŽE DĚTÍ A KOJENCŮ

 

červen: pátek 4.+11.6.+ pondělí 14.6.

děti (2-6 let): 10-11.30 hod. (možné platit samostatně - cena 1 lekce 200,-Kč)

miminka: 12.30-14.30 hod. (možné platit samostatně - cena 1 lekce 300,-Kč)

 

 

V kurzu (3x 2 hodiny) se naučíte jak masírovat své děti a jak pozitivně využívat působení doteku. Naučíte se dotekové hry, míčkovací techniku, základní reflexní plošky na chodidlech, probereme i co a jak dál ve výchově dětí. Vhodné již pro děti od 1. měsíce, ale i pro maminky, které miminko teprve čekají. Kromě teorie a praxe dětské masáže jsou probírána navíc tato témata v jednotlivých lekcích:

1.lekce: aromaterapie, vhodné oleje pro péči o děti, jak je používat
2.lekce: reflexní plošky na nohách, akupresurní body, nožní klenba
3. lekce: míčkování, vhodné pohybové aktivity pro děti

Cena za kurz: 900,- Kč 
 

 

 

 

Den s dulou vede Jitka Čejková, certifikovaná dula s 8 letou praxí, laktační poradkyně, cvičitelka zdravotní tělesné výchovy a lektorka dětských masáží.

Dula doprovází ženy během těhotenství, porodu a v poporodním období. Den s dulou nabízí setkání maminek před porodem i po porodu, je rozdělený do jednotlivých bloků a jeho podstata není jen o procvičení těla a získávání informací (to je samozřejmostí), ale i o vzájemném setkávání, kdy se maminky potkají již v těhotenství, společně se připravují na porod jak po fyzické tak i po psychické stránce, navážou přátelství a pak se mohou opět setkávat po porodu a předávat si své zkušenosti ...

 

 

PŘÍPRAVA NA POROD A RODIČOVSTVÍ (doplnění přípravy na mateřství, vhodné pro celé páry)

 
Černošice, Pod střechou nebo RC Leťánek 
(ve večerních hodinách nebo sobota 10 – 19.30 hod s pauzou na oběd).
Aktuální termíny jsou průběžně dle zájmu domlouvány a oznamovány.

www.podstrechou.com/clanky/kurzy-a-prednasky/priprava-na-porod-a-rodicovstvi  

 

 Můžete se předběžně přihlašovat - nahlašte zároven termín porodu.

 
Porodní příprava 1.část -“Poslíčci“, jak poznat začátek porodu, kdy odjet, příjem v porodnici. I. doba porodní – praktický nácvik dýchání, poloh, relaxace, akupresura atd. Možnosti pro II. dobu porodní – polohy, tlačení, dýchání.                                                                                                                                                           
4 hod. - 800,- Kč/ pár, 600,- Kč/samotná žena  
 
 

Porodní příprava 2.část - Jak co nejlépe zvládnout jiný průběh porodu.   Porod placenty. Porodní plán. „Zlatá hodinka“ s děťátkem. Ošetření miminka. Pobyt v porodnici.                                                                                                                                     4 hod. - 800,- Kč/ pár, 450,- Kč/samotná žena

 

 
Další možná témata: 

 Péče o miminko + správná manipulace s miminkem – jak miminko nosit, polohy na odříhnutí, zvedání a otáčení miminka v souladu s jeho psychomotorickým vývojem, koupání, rituály, potřeby miminka, atd.

3 hod.- 600,-Kč/ pár, samotná žena 450,- Kč

 

Kojení  - důležité informací o kojení, které je dobré v těhotenství nepodceňovat. Až se Vám miminko narodí, budete na většinu případných problémů dobře připravená. Přednáška je vhodným doplňkem předporodní přípravy, kde nemůže být věnováno tomuto tématu tolik samostatného prostoru. Přijít mohou i maminky, které již miminko mají a potřebují s něčím poradit. Pokud chcete a můžete, doporučuji s sebou vzít nastávající babičku, aby Vás pak mohla s kojením správně podpořit .

3 hod./ 300,-Kč, doprovod 100,- Kč (v dopoledních hodinách) 

 

Porodní příprava pro muže – setkání jen pro muže po absolvování porodní přípravy pro páry, zodpovězení otázek, probereme případné obavy a nejasnosti, doujasnění jak být dobrou oporou u porodu. A také co potřebuje žena a miminko v dalších týdnech po porodu. I jak to vše zvládnout...                                                             

2 hod./ 200,-Kč (ve večerních hodinách)

 

Příprava pro prarodiče – péče o děti podle nejnovějších poznatků, podpora kojící mamince, správná manipulace s miminkem a další témata dle potřeb babiček a dědečků.                                                                                                                                       2 hod./ 200,-Kč(možné i v dopoledních hodinách).

 

 

 

NÍŽE VYPSANÉ AKTIVITY SE NYNÍ NEKONAJÍ:

(můžete e-mailem na info@letanek.cz oznámit zájem o některé téma a v případě více zájemců budou pak termíny společně domluveny)

      PŘEDNÁŠKY

 
Středa 14:30-16:30, Sál u Kafků

KOJENÍ – setkávací podpůrná skupina
Středa 14:30-16:30, Sál u Kafků

I. termín 14.10. 2009 14:30-16:30, Sál u Kafků
II. termín 09.12. 2009 14:30-16:30, Sál u Kafků 

Setkání kojících maminek, pomoc při řešení problémů, vzájemná podpora. Jak správně přiložit miminko, jak často a jak dlouho kojit, příkrmy, užitečné pomůcky atd. Mohou přijít i těhotné maminky, dozvíte se důležité informace o kojení, které je dobré v těhotenství nepodceňovat a až se Vám miminko narodí, budete na většinu případných problémů dobře připravená.

Cena: 150,- Kč zahrnuje odborné vedení, zapůjčení pomůcek a pobyt dětí v herně během přednášky.
 
PŘIROZENÁ ANTIKONCEPCE PO PORODU A PŘI KOJENÍ
Středa 14:30-16:30, Sál u Kafků

I. termín 4.11. 2009 14:30-16:30, Sál u Kafků
II. termín 16.12. 2009 14:30-16:30, Sál u Kafků
 - nekoná se

Přednáška o symptotermální metodě a přirozeném plánování rodičovství. Při správném používání je tato metoda spolehlivostí srovnatelná s hormonální antikoncepcí. Jedná se o metodu levnou, ekologickou a bez jakéhokoliv ohrožení zdraví ženy.

Je možné přijít i s dětátkem.

Cena: 200,- Kč zahrnuje odborné vedení, zapůjčení pomůcek a pobyt dětí v herně během přednášky.
 
AROMATERAPIE PRO TĚHOTENSTVÍ, POROD, ŠESTINEDĚLÍ A PÉČI O DÍTĚ
Středa 14:30-16:30, Sál u Kafků

21.10. 2009, 14:30-16:30, Sál u Kafků 

Příjemné voňavé odpoledne s přednáškou o použiti eterických a rostlinných olejů v těhotenství, během porodu, v šestinedělí a v péči o děti. U porodu je aromaterapie bezpečný a přirozený způsob, jak rodičce pomoci. Správně použité oleje mohou zmírnit bolest a nepohodlí, napomáhají správnému dýchání a posilují uvolnění. Pocity strachu a úzkosti blokují uvolňování endorfinů, které fungují jako přirozená analgetika. Masáž během porodu je velmi příjemná, uklidňující dotek pomáhá rodící ženě lépe snášet a zvládat bolest. Vůni intenzivně vnímá i dítě v bříšku maminky.
Po porodu Vám mohou oleje pomoci s hojením případných porodních poranění a pohodověji zvládat šestinedělí a péči o miminko.
Správně používané oleje se pak často stávají přirozenou a provoněnou součástí péče o tělo v každém období života.

Cena: 150,- Kč zahrnuje odborné vedení, zapůjčení pomůcek a pobyt dětí v herně během přednášky.
 
 
 

NOVINKA: CVIČENÍ S ELASTICKÝM LANEM - pro regeneraci páteře, při bolestech zad, pro formování hezké postavy, po porodu, pro udržení nebo zlepšení fyzické kondice, při hyperlordoze, skolioze.

Podrobnější informace: www.podstrechou.com/clanky/cviceni

Termíny pro skupinu 3-5 cvičících: 1x měsíčně PRVNÍ středa v měsíci 20 - 21 hod., druhá skupina POSLEDNÍ pátek v měsíci 9 - 9.50 hod. Nutné se dopředu přihlásit! Děkujeme.

Cena 150,-Kč

Cvičení zlepšuje funkci páteře, zlepšuje koordinaci pohybu, posiluje svaly, které páteř chrání a vytváří stabilizační svalové spirály. Zvyšuje celkovou kondici, učí správnému stereotypu chůze a také připravuje tělo na rekreační sport. Hlavní důraz je kladen na zapojení šikmých břišních svalů a svalů hýžďových do každého cviku. 
 
  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                   

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

      OTEVŘENÝ CYKLUS PŘÍPRAVY NA MATEŘSTVÍ

 

pátek 11 - 12 hodin (podle zájmu mmainek)

1. Jak o sebe v těhotenství pečovat – výživa, vhodné pohybové aktivity, relaxace, doporučená literatura, kontakty, informační zdroje.
2. Vyšetření v těhotenství. Možné obtíže v těhotenství.
3. Prenatální komunikace, vývoj miminka.
4. Péče o tělo v těhotenství – reflexní masáž nohou, cvičení proti křečovým žilám, masáž bříška, masáže zad, masáž hráze, příprava na kojení.
5. Jiný úhel pohledu na porod a jak fungují hormony. Výběr porodnice, praktické zkušenosti.
6. Možnosti podpory a doprovodu u porodu - lékař, partner, porodní asistentka, dula, kamarádka - výhody, nevýhody. Co s sebou do porodnice.
7. Přírodní prostředky a aromaterapie v těhotenství, při porodu, v šestinedělí, pro péči o miminko a rodinu. V prevenci i k řešení některých problémů.
8. Výbavička pro miminko, jeho potřeby.
9. Kojení I.– proč, jak, kdy... Přikládání miminka.
10.Kojení II.– jak řešit případné problémy.
11.Péče o miminko – nošení, přebalování, koupání, oblékání, jak miminko utišit, rituály
12.Masáže miminek.
13.Šestinedělí.
16.Jak správně a efektivně cvičit po porodu.
17.Přirozená antikoncepce NEJEN po porodu.
Po absolvování porodních lekcí (info:www.podstrechou.com/clanky/kurzy-a-prednasky/priprava-na-porod-a-rodicovstvi) budou aktuálně zařazena ještě 2 témata: 
Porodní plán 
Porodní lekce jen pro ženy – formou besedy, zodpovězení otázek.
 
 

Cena: 100,- Kč

Maminky, které již některou lekci absolvovaly, mají možnost přijít na její opakování zdarma 

Aktuální témata naleznete v odkazu: www.podstrechou.com/clanky/aktualne 

 

V Černošicích Pod střechou probíhá také Příprava na mateřství + těhotenské cvičení. Místa přednášek lze kombinovat. www.podstrechou.com/clanky/kurzy-a-prednasky/cviceni-v-tehotenstvi