Jdi na obsah Jdi na menu
 


KNIHA - Dalajlamova kočka a Kočičky - Kočky

24. 6. 2007

 ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ

Dalajlamova kočka - David Michie

,,Maličkého kotěte, kterému hrozí nešťastný osud se ujme samotný dalajlama. Kočička líčí svůj každodenní život v jeho těsné blízkosti. Stává se svědkem rozhovorů mezi dalajlamou a jeho hosty. Postupně poznává, v čem spočívá štěstí, a jak ho na cestě životem najít, což není pro žádnou živou bytost snadné. V laskavém příběhu často nechybějí humorné situace, kočka se tře o nohy hollywoodských hvězd a dělí se s námi o poznání, které získává v klášteře buddhistických mnichů. Dalajlamova kočka je zábavný a čtivý román. Dozvíme se v něm i to, jak by asi dalajlama reagoval, kdyby dostal jako dárek mrtvou myš. A také, proč zrovna kočičí oči nejlépe vidí lidské slabosti i krásu. „Chci, aby i díky této knize lidé dospěli k tomu, že nejdůležitější je láska v různých podobách. Šťastní jste, když se staráte o druhé a dáváte jim lásku. To je jedna z nejúčinnějších cest ke štěstí,“ říká o Dalajlámově kočce její autor David Michie."

Další pokračování kočky v této knize :

Dalajlamova kočka a umění příst - David Michie

,,Než dalajlama odjede na přednáškové turné do Ameriky, uloží své milované kočce Jesce (JSK, Její Svatosti Kočce) určitý úkol: objevit pravou příčinu štěstí. Plnění úkolu zavede kočku do netušených dobrodružství! Napínavá honička ulicemi McLeod Gandže ji dovede k nečekanému zjištění o tom, jak je nebezpečná sebestřednost. Setkání s tajemným jogínem Tarčinem jí odhalí vlastní minulost – což má dramatické následky pro nás pro všechny. Útržky rozhovorů, které vyslechne v Himálajské literární kavárně, jí pomůžou odhalit podobnosti mezi vědou a buddhismem v klíčovém tématu štěstí – ať už při tom poslouchá vážené univerzitní profesory a psychology, vysoce postavené lamy nebo slavné spisovatele.Jiskřivá moudrost, srdečnost a kapka rošťáctví v Dalajlamově kočce a umění příst nám kouzelným způsobem ukazuje, proč se z Jesky stává jedna z nejmilovanějších koček na světě. Jaký je tedy skutečný důvod předení? Toto tajemství dalajlama šeptem prozradí, až se vrátí z cesty – jenom uším Jesky a těm, s nimiž má jeho kočka karmické spojení… což jste, milí čtenáři, právě vy! Tato knížka je volným pokračováním knížky Dalajlamova kočka."

Další pokračování kočky v této knize :

Dalajlamova kočka a síla meditace - David Michie

,,Začtěte se do kouzelného vyprávění moudré himálajské kočky a objevte sílu meditace. „Pokud jste někdy pochybovali, zda má vaše kočičí společnice nějaký vlastní vnitřní svět, tak se jen dívejte, co se děje, když usne a ztratí vědomou kontrolu nad svým fyzickým tělem... jak jí cukají nohy, chvěje se jí čelist, někdy možná nakrčí čumák nebo dokonce zamňouká. Kočky skutečně umějí být velmi pozorné a bdělé. Jenže jsme také myslící bytosti. V mém případě bohužel myslící až příliš.“ Ve třetím díle série příběhů Dalajlamovy kočky se Jeska (Její Svatost Kočka) vydá za dalším úkolem: naučit se meditovat. Budete sledovat cestu jedné nádherně nedokonalé bytosti na cestě k osvícení. Společně s Jeskou se naučíte nové způsoby, jak pracovat se svojí myslí. Zpomalíte, naleznete klid a objevíte svoji hlubokou přirozenost – čistou lásku a soucit. Znovu se setkáte se starými známými z Dharamsaly, ale v příběhu nebude nouze o mnoho zajímavých lidí (a samozřejmě i zvířat), které Jeska potká, ať už v dalajlamově okolí nebo mezi návštěvníky Himálajské literární kavárny. Dozvíte se například, co mají společného blechy a meditace, jakého zvířecího kamaráda má Jeho Svatost papež a jak dlouho se vlastně dalajlama s Jeskou znají. A dojde i na nejedno nečekané překvapení."

Obrazek

,,Kočičky - kočky - hedvábná klubíčka - sametová tělíčka"

,,Naše radost i starost"

ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ

Obrazek

,,Jsme plyšová dvojčátka!"

 Obrazek

,,Zase na nás volají!"

Obrazek

,,Únavou usnu všude!"

 Obrazek

,,To je pohoda - pohodička."

 Obrazek

,,Dostanu už napapat?"

 Obrazek

,,Já se svou mámou."

 Obrazek

,,Nechci si už hrát!"

 Obrazek

,,Hovím si na hřbetě mámy."

 Obrazek

,,To je ale nohou."

Obrazek

,,Chlupaté klubíčko!"

 Obrazek

,,Ach, ta láska nebeská!"

 Obrazek

,,Kouknu se ven."

 Obrazek

,,To mi to ale sluší...!"

 Obrazek

,,To je náš společný domeček!"

 Obrazek

,,Musím se schovat!"

 Obrazek

,,Co ta myška tam dělá?"

 Obrazek

,,Tři sourozenci."

 Obrazek

,,Tak Ahojky!"

 Obrazek

,,Že se podobám koberci?"

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

,,Naší malí mazlíčci se svými barevnými kožíšky a láskou v očích nám předávají svou energii svým skotačením."

Obrazek

,,Na mých stránkách pod tématem ,,Zvířátka - ZOO - útulky"- naleznete zde útulky pejsků a kočiček v Ostravě a blízkém okolí, také s odkazy na jejich stránky - kde se dočtete více."

Obrazek

,,Pod názvem NADACE NA POMOC ZVÍŘATUM - tento útulek naleznete v Ostravě - Porubě. Pokud jste z blízkého okolí a máte zájem o kočičku nebo pejska - rádi Vám tam poradí a zodpoví všechny otázky !"

Obrazek

,,Tak neváhejte a běžte si vybrat svého vytouženého mazlíčka kočičku anebo pejska. Čekají již netrpělivě na pohlazení, pěkné slovo a hlavně na domov, který jim tolik schází!"     Ludmilka

Obrazek

KONTAKT

 Název: Nadace na pomoc zvířatům

 Kapacita: 30 koček, 5 psů

 

 Adresa: Ukrajinská 1536, Ostrava-Poruba, 708 00

 

 Telefon: 596965648

 e-mail: easy.com(zavinac)seznam.cz

 

Otevírací doba: po-pá – 8-18 hod

                         so-ne – 8-12 hod

 

 Bankovní účet: 94-4366360287/0100

(Komerční banka a.s.)

 

Kde nás najdete: mapa 

 

www.utulek-ostrava.estranky.cz

ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ

ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ