Jdi na obsah Jdi na menu
 


Indická mandala ochrany života - KNIHY: Zamiluj se do sebe a Pět stupňů připoutanosti

25. 2. 2014

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Minulé životy

Indická mandala ochrany života

Odraz vesmíru

,,Pan Leoš B. z Prahy pracuje jako projektový manažer, ale zajímá se o esoteriku. Nepopírá, že ho mandaly obecně fascinují a v mnohém inspirují, ani indická mandala ochrany života nechybí v jeho sbírce."

,,Pan Leoš se ztotožňuje s názorem moskevského akademika Anatola Akimova, který soudí, že jsou mandaly starým symbolem kosmu v jeho nekonečnosti i struktuře. Střed a tedy počátek jakékoli mandaly je znakem absolutna a tvůrce. Není to náhoda, že mají planeta či galaxie, stejně tak i molekuly nebo atomy a další menší částice tvar mandaly, jež představuje zákon vyslovený Hemem Trismegistem - co je nahoře, je i dole, mikrokosmos je i makrokosmem."

Pan Leoš říká: „Každá mandala je vlastně sérií soustředných tvarů, určitých svazků mezi různými rozměry. Vytváří energii, jež harmonizuje prostor. Když se člověk na mandalu pozorně po nějaký čas dívá, spouští v sobě automaticky léčebný modul. Již staří Atlantiďané dobře věděli, co činí, když stavěli svá města ve tvaru mandaly.“

Unikátní dílo  

,,Pan Josef K. z Přeloučska si původně mandalu pořídil spíš ze zvědavosti: „Mám řadu amuletů i talismanů, také v meditacích nejsem žádný nováček. Ale musím říci, že indická mandala ochrany života je v jistém slova smyslu unikát a vytvořili ji skuteční mistři.“ Pan Josef míní, že mandalu lze přirovnat k systému bran, které otevírají duši cestu za potvrzením určitých pravd - poznáním. Ale člověk se vždy dostane jen tam, kam může, nakolik dozrál, postupuje podle stupně svého uvědomění, pochopení jsoucnosti a univerza. „Jsem přesvědčen, že se s mandalou dá cestovat bez omezení časem a prostorem, pokročilejší se mohou během meditace setkat i s dušemi, které již tento svět opustily, a nyní čekají, až jim bude uděleno požehnání na další lekce života. A nemusí to být jen tady na Zemi.“

Objevila jsem skryté schopnosti

,,Paní Jarka z Ostravy díky používání amuletu - indická mandala ochrany života zjistila, že zřejmě disponuje určitými léčitelskými schopnostmi. „Při meditacích mi probíhá dlaněmi zvláštní brnění, jako by mandala aktivovala nějakou energii. Ruce mám pak teplé a cítím v nich zvláštní napětí.“ Pani Jarka si už dokonce ověřila, že po meditaci může pozitivní energii předávat dál přiložením dlaní, může svému okolí pomoci od bolestí, urychlit léčbu a hojení ran. „Nejdříve jsem to vyzkoušela na kočce. Má zraněnou tlapku, trochu si s ní pohrál sousedovic pes. Vzala jsem po meditaci opakovaně její tlapku do svých dlaní a když jsem potom po týdnu zavezla číču na kontrolu, veterinář byl velmi udiven, jak se rána krásně a rychle hojí. A manželovi jsem tak pomohla od bolestí krční páteře.“ Paní Jarka nám rovněž prozradila, že už se spojila s odborníky, kteří jí pomohou schopnosti rozvinout a efektivně využívat."

Je mým andělem strážným

,,Pan Jaroslav T. z Českých Budějovic je řidičem z povolání. Amulet indická mandala ochrany života dostal jako dárek k narozeninám. Na krku nikdy žádný přívěsek nebo řetízek nenosil, a tak si amulet pověsil v kabině svého automobilu. Je přesvědčen, že mu pomáhá při jeho pracovních cestách a výjezdech: „Letos to v zimě na silnicích vypadalo všelijak. Řada mých kolegů měla nějaké problémy, sem tam se jim přihodil nějaký karambol, něco jim vlivem mrazu nebo nepozornosti odešlo na autě a podobně. Jsem asi jediný, komu se to zatím pořád vyhýbá, přitom jindy jsem také v tomto ohledu - když to tak řeknu - zapadal do statistického průměru. Začínám se ptát sám sebe, zda na to může mít vliv ten amulet. Kolegové si ze mě utahují, že jsem podepsal smlouvu s čertem, ale já mám opravdu dojem, že mě chrání mandalka.

Tlumí projevy astmatu

,,Paní Eva T. z Mostu je přesvědčena, že jí amulet indická mandala ochrany života velmi prospívá zdravotně." „Několik let mě trápí astma, trpívám dušností a v loňském roce jsem mívala i poměrně často záchvaty. Amulet mám už asi čtyři měsíce, snažím se poctivě každý týden alespoň dvakrát meditovat.“ Pani Eva dále uvedla, že se při meditacích vždy soustředí především na svůj dech a pak cítí pozitivní vibrace. K vlastnímu překvapení zjistila, že v jejím případě mandalka tlumí a zklidňuje projevy nemoci. „Pozoruji, že se mi v posledních dvou až třech týdnech astma zklidňuje, problémy rozhodně nejsou tak časté. Záchvaty ustoupily. Pevně věřím, že i díky mandale budu mít astma pod kontrolou.“

Začal jsem vidět jinak

,,Pan Luděk T. dostal amulet indická mandala ochrany zdraví jako dárek pro štěstí od přítelkyně k Valentýnu. Ale místo, aby ho amulet pozitivně naladil, začal spíše pociťovat frustraci a nespokojenost. „Nejdřív jsem chtěl amulet zahodit, s přítelkyní jsem se kvůli němu pohádal. Pak mně ale najednou, přišlo to jako blesk z čistého nebe, napadlo, že mi mandala vlastně asi otevřela oči a ukazuje mi, že je něco špatně. Sice mám práci, která nese slušný plat, ale nemám skoro čas na přátele a zájmy. Dosud mi ale určitý stereotyp tak nějak vyhovoval, byl jsem na něj zvyklý. Vstával jsem ve stejnou dobu, v práci seděl u počítače, přišel domů, zapnul televizi, nebo zajel na noc k přítelkyni. O víkendech se mi nic nechtělo, dlouho jsem spal, cítil jsem únavu. Ale nejspíš byla psychická než fyzická. Nevím, asi bych k tomuto poznání a přehodnocování způsobu života došel i bez mandaly, ale takhle jsem určité skutečnosti možná pochopil dřív.“ Pan Luděk sice zatím dál chodí do původního zaměstnání, ale hledá práci jinou. Přehodnotil také vztah s přítelkyní, začal se jí více věnovat. A v neposlední řadě začal plánovat, že oživí někdejší přátelské kontakty, začne více sportovat a chodit mezi lidi."

Čistí mé tělo i duši

„Díky mandale jsem si začala víc vážit sama sebe a získávám určité sebevědomí,“ říká pani Mirka. Přiznává, že trpěla od puberty projevy akné v obličeji i jinde po těle, trápily ji nadbytečné kilogramy, kterých se nemohla zbavit - cvičení ani diety nezabíraly. Mandalu dostala jako dárek od své kamarádky i s návodem, jak s ní zacházet. Kamarádka tvrdila, že jí mandala určitě pomůže, ale ona jí moc nevěřila. Přesto amulet začala nosit v kabelce a zkusila i meditace."

„Asi při čtvrté meditaci jsem zažila pocit, jako by se ve mně něco zlomilo. Začala jsem hrozně brečet a slzy nešlo zastavit. Opakovalo se to i při dalších meditacích, ale pokaždé jsem se pak cítila lépe. Se slzami se odplavovalo všechno, co ve mně dlouhá léta leželo. Začala jsem se vnímat jinýma očima, uvědomila jsem si, že jsem se nikdy neměla ráda a že jsem si dávala vinu zbytečně i za věci, za které jsem nemohla. Zdaleka to nemám v sobě srovnané, ale pochopila jsem, že kdo nemá rád sám sebe, nic nedokáže a ani nezíská, vlastně od sebe to dobré spíš odstrkuje.“ ,,Pani Mirka z východních Čech dále uvedla, že s tím, jak čistí svou mysl a uvědomuje si určité věci, lepší se i stav její pleti. Dostavily se už dokonce první náznaky toho, že by mohla pohnout i se svou váhou."

Nosí mi štěstí 

,,Paní Irena Z. z Kralup nad Vltavou začala amulet - mandalu nosit na krku ve třetím lednovém týdnu. Jak uvedla, na meditace vzhledem k tomu, že zůstala po Vánocích se třemi dětmi sama, příliš času nemá, přesto jí mandala pomáhá: „Řekla bych, že mám větší nadhled a má mysl se zklidnila. Pocítila jsem sílu a novou energii, už nepropadám pocitům beznaděje a malomyslnosti, že něco nezvládnu a že to sama neutáhnu, že na to nestačím. Někdy mám doslova dojem, jako by ke mně mandala přitahovala to, co právě potřebuji. Přemýšlím, co dám dětem k snídani, zda ještě poběžím nakoupit a ejhle - nečekaně zazvoní sousedka s bábovkou. Přehodí se mi směny a zavolá kamarádka, aby mi nabídla odvoz dětí ze školy…“ Paní Irenka začala věřit tomu, že ji štěstí neopustí. Našla nové přátele, a když se přece jen ozvou smutek nebo starosti, sevře mandalu pevně v dlani a ví, že nikdy nezůstane sama. Vždy se najdou ochotné ruce, které jí pomohou."

Indická mandala ochrany života 

 ,,U egyptské hvězdy života a indické mandaly ochrany (při dlouhodobějším zkoumání tvarů a systému tvorby čar) je zřejmá podobnost. Obě slouží stejnému účelu, u obou nejde jen o obrázek, který je bioenergetickou anténou těla, ale i o systém duševního cvičení či průpravy. Jen hloupý člověk odvrhne zkušenosti předků. Je mnoho jevů a událostí, na které si nesáhneme, a přece existují a zásadně se projevují. Ať jsou nám egyptská hvězda života a indická mandala ochrany života ku prospěchu - jsme rádi že ji přinášíme do našich krajů."

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Nejlepším řešením problémů mnohdy bývá přestat trvat na vlastní pravdě a raději trvat na vlastním štěstí. Schopenhauer říkával, že míra našeho utrpení bývá dána vzdáleností mezi tím, co od života chceme, a tím, co od něj ve skutečnosti dostáváme.
Když si něco přejeme uskutečnit, je zapotřebí, abychom nejdříve ze všeho sladili naše síly, možnosti, schopnosti, vůli a energii s tím, čeho chceme dosáhnout. Udělejte vše, co je ve vašich možnostech. Osvobodíte-li svůj odpor, můžete si být jistí, že vám nebude odepřeno nic z toho, co opravdu chcete. Nebudete také určitě nikdy zbaveni ničeho, čeho jste se již sami nerozhodli předem pozbýt, a to i podvědomě.
V životě míváme někdy pocit, že se vše děje naopak, než bychom chtěli. Nepříjemné situace se objevují najednou, z ničeho nic, a o to hůř je zvládáme. Vše nám připadá o to komplikovanější, oč se cítíme slabší a neschopnější. Odevzdat se pak pocitu nemohoucnosti se jeví jako to nejsnadnější řešení. V podobných situacích je naopak ze všeho nejdůležitější sebrat všechny své síly a snažit se zanalyzovat celou situaci zvenku labyrintu, v němž se cítíme polapeni. Jedině tak uchopíme situaci znovu do vlastních rukou. Soustřeďme se na pozitivní reakci typu: „Co mohu udělat já pro to, aby se daná situace vylepšila?“ Z odpovědi, které dostaneme, pak také pochopíme, co nás zavedlo až sem, do tohoto nehostinného kraje pocitu nemohoucnosti.
Víte, jaký je zaručený způsob, jak začít věřit na zázraky? Začněte je dělat také. Možná je nebudete moci činit v životě ostatních, ve vlastním však určitě ano. Mnohdy se stává, že nemíváme sílu ani vůli provést to, co cítíme v daný moment či období jako nezbytné. Když se nám však podaří najít motivaci a udělat byť i jen malý krok správným směrem, výsledky nás nesmírně překvapí.

Ukázka je z knihy ZAMILUJ SE DO SEBE od autora TIBERIO FARACI, který je profesionálním léčitelem těla i duše a jeho kniha přináší celou řadu různých cvičení, které přivedou čtenáře na cestu lásky, naučí je mít se skutečně rád.

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Naši realitu vytváří náš úhel pohledu. Když uvízneme ve vlastních přesvědčeních, naše realita ustrne, zaostává, počne nás tísnit. Začínáme být vázáni ke své připoutanosti, protože jsme ztratili schopnost rozpoznat, že máme na vybranou a můžeme se jí zbavit. Když se na sebe podíváme do zrcadla, často v mysli slýcháme příběh o tom, co vidíme: vymezení vlastního já ve formě identity, která vychází z našich „dohod“, což jsou myšlenky a přesvědčení, jimž přitakáváme. Tato identita vychází z ideologicky podbarvených názorů, jež k nám doputovaly z rodiny, kultury, náboženství, vzdělávání, od přátel i z dalších zdrojů.
Do obrazu sebe sama si promítám hodnoty a vlastnosti, jež jsou odrazem mých přesvědčení. Čím více na těchto přesvědčeních lpím, tím méně jsem schopen vidět, kým jsem v této chvíli, a tím méně mám svobody, abych si dokázal zvolit jinou cestu nebo vidět život z nové perspektivy. Jak moje připoutanost sílí, ztrácím povědomí o svém autentickém já, protože mi ho zakrývají filtry mého systému víry.
Jakmile si člověk stoupne před zrcadlo, slyší hlas primárního nástroje, který užívá, aby si ochočil sebe sama. Tento hlas je trestem za to, že dotyčný nedostál očekávání - je to sebeodsudek. Sebeodsudek sídlí tam, kde by mělo v optimálním případě sídlit sebepřijetí. Naše připoutanost k těmto negativním názorům a sebeodsudkům se může stát natolik běžnou, že už ji ani nevnímáme jako odsudek a přijímáme ji coby součást toho, kým jsme.
Ze všech přesvědčení, od nichž je třeba se v životě oprostit, je nejpodstatnější tohle: Zbavte se připoutanosti, která vám říká, že k tomu, abyste byli šťastní, musíte dosáhnout nějakého ideálu či dokonalosti. A jde tady nejen o to, jak vypadáme, ale také o způsob uvažování, o filozofii, kterou se řídíme, o naše duchovní záležitosti, místo ve společnosti a tak podobně. Všechny tyto věci tvoří podmínky, na jejichž základě sami sebe přijímáme.

SPIRIT

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO