Jdi na obsah Jdi na menu
 


Děkujeme všem těmto Mistrům - Učitelům - Gurům - Schamanům - Léčitelům...

25. 1. 2009

 WWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW

Obrazek

Dalajlama

 ,,Patří jim poděkování s Láskou !“

Obrazek

Sri Kalki Bhagawan

 

,,Žijí mezi námi, někteří jsou obyčejní, nenápadní a cele se obětují pro druhé. Nemají zástupy nadšených obdivovatelů ani plné přednáškové sály dychtivých žáků. Nepíší moudré a poučné knihy, nemají léčitelské praxe s plnými čekárnami, nesestavují horoskopy, nevěští budoucnost světa i vesmíru. Jakákoliv sláva či mediální známost je jim na obtíž, a velmi úzkostlivě se jí vyhýbají. Zasvěcenci - lidé, kteří díky své čisté neosobní lásce k lidstvu a hluboké moudrosti byli zasvěceni do skutečných tajů života i samotného bytí. Obětují se za nás bez ohledu na vlastní utrpení a jsou vždy připraveni k okamžité pomoci. Bez jejich modliteb a trpělivé duchovní práce by byl obraz světa daleko neutěšenější.“  Napsal Poutník

Obrazek

Sri Amma

Obrazek

  Sri Kalki Bhagawan a Sri Amma

Obrazek

Eduard Tomáš

,,Království nebeské je ve vás," jak jinde řekl Kristus. Tento stav je možno naštěstí realizovat. Nikoliv až po smrti, ale ještě v tomto životě, když se to umí. Já vím, že to zní jako pohádka z Tisíce a jedné noci, ale je to pohádka, kterou můžete, přátelé, zažít sami, sami se sebou. Jen zkuste začít hledat. Můžete se ptát: A co když člověk v žádnou duši nevěří? No, pravda, když člověk v duši nevěří, proč by ji vůbec hledal? Ale to neznamená, že ji nemá. Existují cesty, říká se jim jóga a mystika, které vás k prazákladu vašeho života přivedou." ( Eduard Tomáš )

 Obrazek

Míla Tomášová

,,Měla okamžitě rozpoznat aktuální duchovní úroveň člověka i jeho možnosti a podle toho jí to buď mluvilo, to když měl adept ve svém nitru opravdovou touhu po poznání, nebo mlčelo, jestliže byl dotyčný vnitřně hluchý." ( Míla Tomášová )

Obrazek

František Drtikol

,,Každý čin, ať dobrý, nebo zlý, každá myšlenka, slovo, vyzáří do prostoru, opíše kruh a vrací se zpátky do bodu, odkud vyšel. Toť karma." (František Drtikol)

 Obrazek

Jiddu Krishnamurti

,,Ale většina z vás trpí; a jsouce si toho vědomi chcete z utrpení utéci do toho, co nazýváte štěstím. Chcete být vědomě šťastní a v tom momentě, kdy jste vědomě šťastní, je štěstí pryč. Můžete vůbec někdy říci, že jste radostní? Je to vždy až poté, o okamžik nebo týden později, kdy říkáte: "Jak jsem byl šťastný, jak jsem byl radostný." Ve chvíli, kdy jste šťastní, si štěstí neuvědomujete a to je jeho krása." ( Jiddu Krishnamurti )

 Obrazek

Josef Zezulka

,,Člověk je ve vývojové řadě prvým tvorem, který má možnost přemýšlet do větších hloubek, svými úvahami poznávat více život, jeho pravdy a smysl. Zatím co tvorové, kteří jsou ve vývojové řadě za ním, se nechávají nést životem pasivně, je člověk prvým tvorem, který počíná brát svůj vývoj do svých rukou. Má novou vlastnost, kterou nižší tvorové nemají, a která mu dovoluje hlubší vjem, širší a hlubší rozbor životních situací a faktů, takže se může ve svém poznání přiblížit více než oni k podstatě života a sebe sama. Lidská bytost prožívá ve své vývojové řadě dlouhou řadu převtělování. Rodí se mnohokrát do lidských osudů." ( Josef Zezulka )

 Obrazek

Květoslav Minařík

,,Knihy Květoslava Minaříka uvádí čtenáře do oblasti duševního života. Pokud možno nevyslovuje názory, které by nebyly podloženy životními zkušenostmi. Nepoučuje zvědavce, ale poukazuje na metody a prostředky, jejichž pomocí lze obdržet odpověď na každou životně filozofickou otázku." ( Květoslav Minařík )

 

Obrazek

Matka Meera

Matka Meera: "Celý smysl mé práce je v přivolávání nejvyššího Světla a v pomoci lidem. Proto jsem přišla, abych otevřela vaše srdce Světlu."

Obrazek

Papaji

,,Pokud máš uši, pokud toužíš po svobodě a cítíš, že jsem důvěryhodný, když ti říkám, ze jsi svobodná(ý), tak to přijmi! Slyš to jen jednou v životě a buď svobodná(ý). Pokud nepřijmeš co říkám, dám ti druhé nejlepší cvičení. Budeš muset cvičit s každým dechem — s každým dechem bdělého stavu, snění a spánku do posledního vydechnutí. Pak ti zaručuji, že se znovu nenarodíš do této bolestné sansáry." ( Papaji )

Obrazek

PhDr. Paul Brunton

,,Pravda může být psána nebo mluvena, kázána nebo tištěna, ale její nejtrvalejší výraz a sdělení je předáváno tím nejhlubším Tichem té nejhlubší části v člověku.”  Paul Brunton

 Obrazek

Mudr. Stanislav Grof

,,Zcela jistě existují věci, které se vynořují za jistých okolností v naší mysli - a s těmito stavy se dá pracovat a dále je prohlubovat." ( Stanislav Grof )

 Obrazek

Šrí V.V.Brahmam

,,Lidé, kterým se poštěstí pobýt v blízkosti Šrí Brahmama, zažívají hluboký klid, vnitřní mír a blaženost. Je to stav, který se nedá slovy popsat... Mír, Božské Já, Bůh, Láska..." ( Šrí V.V.Brahmam )

Obrazek

Šrí Nisargadatta Maharadž

,,Učení Šrí Nisargadatta Maharadže vyšlo v několika knihách ve formě otázek a odpovědí. Všechny jeho knihy slouží k tomu, aby nám přiblížily Maharadžovu specifickou filosofii. Rozhovory s ním se odehrávaly v malém pokoji v patře, který si Maharadž postavil a kde trávil čas v meditaci. V posledních 40-ti letech svého života učil. Navštívilo ho mnoho lidí, kteří hledali duchovní vedení od Mistra." ( Šrí Nisargadatta Maharadž )

 

Obrazek

Šri Ramana Maharši

Šrí Ramana Maharši: "Jen cítíš-li se upoután, platí pro tebe myšlenka upoutanosti a osvobození. Soustřeď se na sebe a pátrej: 'Kdo je upoután?', a myšlenka upoutanosti bude rozptýlena."

 

Obrazek

Jaroslav Kočí

,,Velikého omylu jsem se dopustil tím, že jsem se domníval, že stačí toto každému říci, a tak ho uchránit zbytečného bloudění. V tom jsem naprosto neuspěl. Nejde to nikomu dát, dokud k tomu nedozrál sám, dokud se k tomu sám nedopracoval vlastní zkušeností – ovládnutím mysli a jejím utišením, aby ji tak učinil způsobilou k pochopení Sebe sama v čistém Vědomí, které jest podstatou Boha. " ( Jaroslav Kočí )

Obrazek

Evžen Štekl

,,Evžen Štekl se tvrdě a bezoddyšně věnoval praxi buddhismu a studiu Drtikolových překladů. Buddhismus a kundaliní jóga mu také umožnily překonat vrozený handicap. " ( Evžen Štekl )

Obrazek

,,Patří jim poděkování s Láskou !"

,,Jsou anebo již byli vyspělými dušemi s množstvím moudrosti, vědění a poznání Pravd, Lásky a žili s Pokorou a Mírem v srdci. Vždyť život jim přinesl denní pozastavení nad jsoucnem, bytím a žitím v nás a okolo nás. Přetrvávají v našich nitrech jako praví a velmi vyspělí z nekonečnou Láskavosti přijímat, dávat a rozdávat naděje, uzdravení, vnitřni klid a harmonii každému, kdo o ně požádal anebo těm, kteří se zhlédli v jejich knihách pro porozuměmí jejich a našich životů."     Ludmilka

WWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW