Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co přináší život - za druhéééé ...

15. 8. 2008

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO Život není problém, který se..

Obrazek

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

,,Je váš manžel společenský ?" vyzvídá sousedka. ,,Ale ano. Stačí, že vidí jít kamaráda do hospody, a už musí běžet také." 

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

,,Co přináší život ? Kdo to ví – odpoví !"

 

,,Život přináši krutou realitu. A samozřejme i tu šťastnou realitu."

 

 ,,Taky nám přináší gramatiku jazyka českého... Teda, zřejmě ne každému."

 

 ,,Život přináší klacky pod nohy, starosti a malinkato radosti, která rychle vyprchá. Ale na druhé straně - každý si svůj život žije, jak on chce."

 

 ,,Kdyby nebylo to špatné, dobré bychom nevnímali."

 

 ,,Prožijte každý den jakoby měl být poslední ... Radujte se z každého rána, z toho že svítí sluníčko, vnímejte zpěv ptáčků atd. I tyto maličkosti dokáží udělat radost. Hned se Vám každé trápení zdá menší."

 

 ,,Lidi neřešte ten život ! Tak stejně z něj nevyváznete živí !"

 

 ,,Spousty krásných dnů plných nezapomenutelných zážitků ..."

 

 ,,No, někdy jsou ty zážitky krásné, ale je spousta těch co člověka ničí !"

,,To teda jo - ničí, ale taky spoustu poučení dává !"

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

,,Entomolog se chlubí svou sbírkou motýlů. ,,Nádherné," chválí návštěvník. ,,To já zase sbírám ženy !" ,,Opravdu ? A na co je napichujete ?"

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

 ,,Co přináší život ?  Kdo to ví – odpoví !"

  ,,To také přináší život …"

Rytmus lesa

 ,,Daleko od rušné části města, kde ani troubící auta neuslyšíte, tam, kde je ticho, klid a ten vzduch... čistý, lehký a jemný.

Kolem nás spousta voňících květin, mechu a hub.T a krásná vůně lesního dřeva, všude kolem jen stromy a stromy.J eden se podobá člověku, jiný zase nějaké stvůře.

V dálce se zjeví jen na malou chvíli srna se svými mláďaty, ale hned jsou zase pryč, protože jsou vyděšeni naší přítomností.

Při procházce lesa se zaposlouchám do hučení proudícího potůčku, protékajícím přímo přede mnou. Do toho nádherný zpěv ptáků a vůně lesa. Vaši duši tohle nejen zpevní, ale i zjemní a vy se zaposloucháte do toho všeho kolem vás. Uvědomíte si, že jste bezmocní, ale zcela uvolnění.

Šplouchající voda, vítr, vysoké stromy,v ůně lesních porostů ...

Když se pořádně zaposloucháte, objevíte v sobě nejen něco nového a doposud neobjeveného, ale to okolí, ta překrásná krajina, vinoucí se před vámi je tak dokonale sladěna se vším kolem, téměř vše bez jediné chyby.

A vaše pocity... V hloubi duše cítíte naprosté uvolnění a vše napomáhá tomu, abyste svou myslí na chvíli opustili tento svět, a ponořili se do světa zcela jiného. Světa, kde naleznete sami sebe, kde vám bude krásně a v hlavě vám bude znít zpěv ptáků ... Ve všem je rytmus ... To je hudba lásky. Lásky, k tak výjimečné části této krajiny."      Adéla L.

 

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

 

 ,,Já si při práci nikdy nezazpívám." ,,To jste takový mrzout ?" ,,Ale ne, já jsem potápěč." 

 

 OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

  ,,Co přináší život ? Kdo to ví – odpoví !"

 

 ,,Vám asi něco přines - jo, mě tedy ne !"

 

,,Pro Vás život něco znamená ...Vy ste tu asi správně ! Ale Já jsem tu zcela zbytečně. Podle té mé smůly. Už dlouho, dlouho, dlouho se na mě neusmálo štěstí ... a když už ... tak se proměnilo ve smůlu ( tak, že jsem naletěla ) a už necítím žádnou naději !"

 

,,Pokud se k tobě štěstí otáčí zády, nakopni ho do zadku !"

 

,,Dobrá rada ! Ono se vrátí, až obletí zeměkouli !"

 

,,Mysli pozitivně. Když čekáš smůlu, tak se jí dočkáš, protože nevidíš štěstí, co jde kolem. Čekej štěstí a ono tě nemine."

 

,,Ticho před narozením, ticho po smrti. Život je hluk mezi dvěma neprozkoumatelnými obdobími ticha."

 

 ,,To mě dostalo... přeji všem hodným lidem, ať ještě hodně dlouho nepoznají to druhé ticho a zmíněný hluk je jim jen příjemný ..."

 

 ,,Život nám přináší přece šanci !"

 

 ,,Tak ji využijme a žijme !"

 

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

 ,,Ptá se sousedka malé Zuzanky : ,,Je maminka doma ?" ,,Není." ,,A tatínek ?" ,,Taky není doma." ,,A babička ?" ,,Ta je. Má zlomenou nohu a tak se nestačila před vámi schovat."

 OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

  ,,Co přináší život ?  Kdo to ví – odpoví !"

   ,,To také přináší život …"

Nádech

 

 ,,Sedím a hledím ven na zářivé kopce, nádherně čistou oblohu a říkám si : Jak mohlo vzniknout něco tak překrásného ? Stůj, co stůj to nedovedu pochopit. Je zásluhou přírody, že žijeme a můžeme pozorovat životní procesy.

Podívejme se na dýchání. Na ten živý pohyb, při kterém se nám hruď nadme a poté klesne. Jde o automatický pohyb. Nepřemýšlíme nad ním. Necítíme vzduch proudící nám do plic. Přesto je to ten nejkrásnější tanec na světě. Každý národ se ho snaží napodobit, a tak si zakládají své národní tance, žádný se mu však nevyrovná. V žádném není taková souhra duše a těla jako zde. Tento sehraný pár je neodlučitelný ! A pokud jeden z nich již nemůže tančit, druhý to pochopí a na důkaz úcty též netančí. Přestane bubnování do stěn cév, vše utichne. Dýchání stojí za vším. Je s námi od prvopočátku života. Nerozlišuje společnost, o jeho přízeň se nebojuje. Rozdá kousek sebe každému : květině, srnce, hyeně i člověku. To vše bez ohledu na barvu pleti či národnost. Je spravedlivé, milující, něžné, božské. Ano, to je to správné slovo. Nebyl to oheň, co přinesl Prométheus, byl to vzduch, poněvadž ten dokázal z malé jiskry vytvořit zářivý plamen. Stál na počátku všeho a s ním přišlo ruku v ruce dýchání. Jemu bychom měli být vděční za život, protože bez něj by nebylo nic. Jen prázdnota. Pějme pro něj proto ódu a važme si ho. Dnem i nocí. Dýchání nás spojuje, je věčné, nehynoucí ...!"     Adéla L.

 

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

 ,,Táto, kdo je to vlastně milenka ?" ptá se kluk. ,,No, milenka je žena, která doma vaří, pere, žehlí, uklízí, ale miluje se v úplně jiné domácnosti."

 OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Obrazek

 OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO