Jdi na obsah Jdi na menu
 


Léčivý SMÍCH - MASAŽ uvolní tělo - Atopický EKZÉM - Svědění RODIDEL - Zábaly s RICINOVÝM OLEJEM a MOŘSKÉ ŘASY, přehlížená strava

26. 5. 2008

%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

Obrazek

,,Běžná mysl se nikdy nezastaví.

Pokud se zastaví, je to osvícení."

Čínské přísloví

,,Otevřte svou čakru smíchu !“

Obrazek

,,Podle učení mistrů a guruů, tedy těch, kterým my ostatní často říkáme "svatí blázni", nám neustálý bzukot našich myslí - nepřetržitý rej faktů, pocitů, emocí, tužeb, plánů, koncepcí, výčitek, fantazií -  zabraňuje, abychom skutečně zmoudřeli. Naše mysli jsou tak přeplněné slovy, že v nich není ani kousek místa pro moudrost.“

,,Mnozí nejsou spokojeni s tím, jak vypadají.

Ale nikdo si nestěžuje na svůj mozek."

Židovské přísloví

Obrazek

,,V knihách se o humoru v duchovnu moc nedočtete. Osvícený mudrc v představě většiny z nás vypadá jako velmi přísně se tvářící muž s dlouhými bílými vousy. Když jsme se v mládí intenzívně smáli, okřikovali nás: "Čemu se tak blbě směješ?". Časté byly i komentáře: "Ty máš ale pitomý úsměv." Radili nám: "Přestaň se pitomě usmívat a buď už vážný!"

,,Slovo humor pochází z latiny  (humere )

a znamená původně být vlhký, tekutý, jako voda.“

,,Jaké překvapení - ti, které považujeme za osvícení, svaté ( a i my u nás se už můžeme s takovými setkat osobně ), jsou po většinu času chechtající se laskavé osobnosti.“

,,Když se podíváte na žirafu nebo ptakopyska, dojde vám, že i Matka příroda má smysl pro humor. Některé mytologie tvrdí, že svět byl stvořen, aby se Stvořitel bavil. Možná všichni žijeme takový "kosmický" žertík.“

,,Je-li ten, kdo dosáhl osvícení, "nad" věcí, pak by se spíše než přísnému starci měl skutečně podobat spíše bláznovi. Žolík je karta, která se tváří bláznivě. Přestože na sebe může vzít roli jakékoliv jiné karty, má nejvyšší hodnotu. Žolík je symbol svobody, stavu, který je nad a mimo veškerá obvyklá pravidla.“

,,Moudří všech kultur vždy tvrdili, že sami sebe bereme příliš vážně. Přitom všechny kultury měly svého dvorního šaška, venkovského blázna, jurodivému mužika, Enšpígla, Nasredina. Šaškové ve středověku nejen bavili své panovníky, ale také vedli diplomatické misy do cizích zemí. Indiánské kmeny Hopi, Navaho, Pueblo a Plains měly své "posvátné kouzelníky", kteří ostatní příslušníky kmene přiváděli v úžas a rozesmávali tím, že si i z těch nejdůležitějších věcí dělali legraci a převraceli smysl slov a činů.“

,,Při smíchu se otřásá a vibruje ( a tedy uvolňuj e) celé tělo. Aktivuje se svalová hmota. Zvyšuje se tep srdce  (zrychluje oběh krevní ), tělo a hlavně mozek dostává až 5x více kyslíku než při obvyklém dýchání. Čtyřleté dítě se směje každých deset minut. Smích je jakýsi vnitřní jogging.  A především, smích a orgasmus jsou jediné tělesné aktivity, produkující dokonalou synchronizaci mozkových hemisfér.“

Obrazek

,,Smích  (spolu s pozitivní vizualizací ) zvyšuje produkci lymfocytů, které efektivněji dobují proti rakoviným buňkám."

,,Imunologové radí - naučte se smát i sami sobě - prodloužíte si tak život.“

,,Karta blázna v tarotu představuje nadšení, nové dobrodružství, spontánnost, nové příležitosti, neomezené možnosti a potěšení.“

,,Každou situaci je možno vidět z té humorné stránky. Úspěšná historie grotesek němého filmu je založena na "cizím neštěstí, které potěší".

,,Pán M.S. měl den blbec. Když pak při odchodu z práce pozdě večer našel své auto s vypuštěnou pneumatikou, nemohl se dostat do kufru pro hever, a pak se mu auto nepodařilo opravit, měl hlavu plnou jediného přání: "Tohleto přece nemám zapotřebí. Už to auto nechci ani vidět!" Druhý den mu auto ukradli. Hned ho napadly dvě myšlenky: Za prvé, přání jsou velmi mocná a rychle se vyplňují. Za druhé, ten kdo to ukradl, musel být zručný mechanik. A tohle pomyšlení ho tak rozveselilo, že se pochechtával ještě celý den.“

Obrazek

,Málokdo ví, že čaker, tedy energetických center lidského těla, není jen sedm. Čím je člověk citlivější, tím více odhaluje předtím netušených spojení, souvislostí, ale i uzlových energetických bodů. Člověk, který se často a rád směje, postupně odblokovává tzv. čakru smíchu, které je umístěna v oblasti lokte  ( tam, kde je tzv. brňavka )“.

ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ

,,MASÁŽ UVOLNÍ TĚLO !“

,,Po dlouhém vysedávání za stolem mají mnozí strnulý krk a svalstvo napnuté pod hranicí únosnosti. V takovém případě je vhodné použít automasáž.“

1.) Předem si natřete ruce olivovým olejem. Potom spusťte hlavu na prsa a obě ruce si položíte na krk lokty dopředu. Bříšky prstů silně stlačujte pokožku na krku, ramenech a plecích, prsty saháte tak daleko, jak dosáhnete. Třiminutová masáž uvolní bolavé krční svalstvo.

2.) Jinou možnost poskytuje vodou zahřátá a osušená ruka, kterou je třeba položit na břicho a udělat s ní deset krouživých pohybů ve směru hodinových ručiček.

,,NALADÍTE SE ÚSMĚVEM !“

,,USMÍVEJTE  SE !"

,,Když se na druhé usmíváte, říkáte tím, že je rádi vidíte a že máte dobrou náladu. Nejenom, že se sami budete cítit lépe, ale také tím naladíte pozitivně i své okolí.“

???????????????????????????????????

,,Atopický ekzém"

..Preventívně se podává výtažek z brutnáku lékařského ( Borago Gla ) obsahující zejména kyselinu gamalinolenovou, již příznivě působí proto vzniku tohoto typu alergie."

,,Svědění rodidel"

,,K úpravě do pochvy zaveďte jednou denně čípek Génia ( obsahuje užitečné kmeny Lactobacila, onovující přirozené prostředí ). Gynogelem což je zklidňující hydratační gel, ošetřete pokožku v intimních místech. Gynogel způsobí nejen zvlhčení, ale je i proti některým škodlivým bakteriím a kvasinkám a lze ho aplikovat i v průběhu podávání jiných gynekologických léků."

www.internetove-obchody.com

????????????????????????????????????????????????

Obrazek

,,Zábaly s ricinovým olejem“

 

 Zábaly s ricinovým olejem byly (společně s masážemi a střevními výplachy) nejoblíbenějšími prostředky léčení, která doporučoval Edgar Cayce. Když ho lidé s nejrůznějšími typy zdravotních problémů požádali o pomoc, často jim doporučil všechny tyto terapie anebo některé z nich.

 

Jedním z těch, kteří věří v prospěšnost ricinového oleje a zábalů z něj, je MUDr. William A. McGarey. Ve své knize „Domácí léky“ (vydané nakladatelstvím Eko-konzult) píše, že ze všech léčiv, jež během své lékařské praxe používal, je ricinový olej nejúčinnější. Sloužil mu k neuvěřitelně široké paletě zdravotních potíží, obzvláště jaterních, žlučníkových, střevních a v případech zánětů i trávicích poruch.

 

O léčebných účincích tohoto oleje jsem se při několika příležitostech přesvědčil osobně. Poprvé, když jsem si pracím práškem popálil kůži na prstech. Čekal jsem dva dny v naději, že se daný stav upraví sám. Nestalo se, a tak jsem se rozhodl vyzkoušet ricinový olej. Na noc jsem si na ruku dal obklad s uvedeným olejem. Ráno jsem si okamžitě všiml rozdílu. Během tří dnů jsem měl ruku zcela v pořádku.

 

Podruhé, když mě jedné noci probudila silná bolest v oblasti levé ledviny. Jako první léčebný zákrok jsem zvolil klystýr. Správně jsem předpokládal, že jedy obsažené ve střevní hmotě, mohou mít na její intenzitu vliv. Přestože jsem se poté okamžitě cítil lépe, bolest ukázala, že ve spodní části ledviny je buď zánět anebo malý nádor. Jako jediné řešení mi byl nabídnut chirurgický zákrok, během něhož by postižená část byla odstraněna.

 

Důvěru jsem opět vložil do léčivých účinků ricinového oleje. Tentokráte ve formě zábalu. Přestože bolest ustupovala velmi pomalu, trvalo asi rok, než zmizela úplně, nyní ani nevím, že nějakou ledvinu mám.

 

,,Jak zábal připravit“

 

 Ricinový olej byl v Cayceho výkladech nejčastěji doporučován v podobě zábalu. Tři nebo čtyři vrstvy bavlněného flanelu velikosti elektrické podušky namočíme do nádoby s teplým ricinovým olejem. Vyždímáme je tak, aby z nich olej nekapal a poté aplikujeme na postiženou část. Přikryjeme sáčkem z plastické hmoty, abychom si olejem neznečistili oděv a ložní prádlo, a navrch dáme elektrickou podušku. Poté vše obalíme ručníkem a jeho konce spojíme zavíracími špendlíky.

 

Zábal by měl působit hodinu a půl po tři po sobě následující dny. Po nich je nutné udělat čtyřdenní pauzu a třídenní cyklus zábalu opakovat. Terapie v této podobě by měla probíhat dva týdny. Po jednotýdenní pauze se třídenní cyklus (dva týdny zábaly, týdenní pauza) zopakuje. Třítýdenní cykly lze podle potřeba opakovat.

 

Tentýž zábal (flanelovou látku) používáme po dobu několika měsíců. V případě potřeby přidáme nový olej.

 Milan Židlický

 Časopis MEDIUM č. 3/2008

88888888888888888888888888888888888888888888

Obrazek

,,Mořské řasy - zatím přehlížená léčivá strava“

 Mořské řasy, na Dálném východě žádané již po tisíciletí, jako zdroj mladosti, se stále častěji objevují na jídelníčku také u nás. Seznam zdraví podporujících účinků této potravy z hlubin oceánu je dlouhý, sahá od prevence proti rakovině až k léčbě onemocnění dýchacích cest. Patří do něj i jemná, hladká pleť a pevné, lesknoucí se vlasy. Obrazně řečeno, s řasami si původní mořskou sílu přenesete na svůj talíř. Řasy obohacují zeleninová jídla, jsou ideální pro čerstvé saláty a vhodně doplňují polévky. Neutrální želírovací prostředek agar-agar zase nachází vynikající uplatnění ve sladké kuchyni.

 

V Japonsku mají ženy před menopauzou třikrát menší a po menopauze devětkrát menší riziko onemocnění rakovinou prsu než ženy v USA a Evropě. Novější výzkumy poukazují rovněž na lepší zdravotní stav při pravidelné konzumaci mořských řas, která má v Japonsku 2000 let starou tradici.

 

Buňky mořských řas obsahují balastní látky - agar, karagen a algináty. Existují informace, jak tyto speciální, zažívacími enzymy člověka neodbouratelné balastní látky, povzbuzují imunitní systém, a tím pomáhají předcházet rakovině. Podle některých vyšetření také zabraňují nebo zmírňují propuknutí virových nemocí, jako je chřipka, herpes nebo onemocnění dýchacích cest.

 

Mořské řasy vážou v těle radioaktivní částice a jedy z životního prostředí. Algináty přejímají další ochranné funkce, které mají právě v době přibývajících zátěží ze životního prostředí stále větší význam. Na základě své zvláštní struktury mohou vázat radioaktivní stroncium 90 ve střevě, a zbavovat se tak nečistot. Toto stroncium bylo uvolněno ve velkém množství při reaktorové katastrofě v Černobylu, při testech s atomovou bombou a také u tzv. „malých“ poruch v atomových elektrárnách. Jíme-li mořskou zeleninu pravidelně, může to také vést k odbourání radioaktivních částic již vestavěných v kostech, které jsou zodpovědné za zmenšenou produkci bílých a červených krvinek i za propuknutí rakoviny kostí a leukémie.

 

Algináty rovněž dokážou vázat zdraví škodlivé jedy z životního prostředí jako olovo a kadmium. Tyto nestravitelné části mořských rostlin se také starají o bezpečný transport rozpustné rtuti z amalgámových výplní. Blahodárné jsou pro zažívací orgány. Stabilizují střevní flóru, chrání žaludeční a střevní sliznici, normalizují zažívání, a předcházejí tak střevní rakovině. Pravidelná konzumace mořských řas může snížit hladinu cholesterolu nebo ji udržovat nízkou, a zmírnit tak riziko onemocnění srdečního oběhu, příčinu smrti číslo jedna v civilizovaných zemích.

 

Mořská zelenina obsahuje rovněž vitaminy, které posilují imunitní systém, například vitamin A, známý jako lapač rakovinotvorných volných radikálů, nebo vitamin C, velmi horlivý ve všech částech imunitního systému. Vydatný je také obsah vitaminu B12, který se účastní mnohých procesů látkové výměny. Ten se nevyskytuje v nefermentovaných rostlinných potravinách, což se příliš neví.

 

V nepatrných mořských řasách se nachází i další poklad v podobě životně důležitých látek - minerálů. Ty jsou nepostradatelné pro stavbu kostí a pevné zuby, tvoří součást tělesné tkáně a buněk a účastní se výstavby účinných látek, enzymů a hormonů. Užitečné jsou i pro regulaci a udržení hospodaření s vodou a elektrolytem a vyrovnávání tlaku v tělesných buňkách. Díky vysokému obsahu vápníku přispívají mořské řasy k tomu, že v Japonsku je obávaná osteoporóza prakticky neznámá.

 

Všeobecně platí : mořské řasy obsahují 10 až 20x více minerálních látek než naše normální zelenina. Vězí v nich 14x více vápníku než ve sněhobílém mléce a 10x více krvetvorného železa než ve špenátu. Něžné lístečky wakame podporují příjem kosti upevňujícího kalcia ze střeva a obsahují 75x více nervy podporujícího magnézia a 13x více železa než zelené fazolky. Mořská zelenina tuto bohatou náplň minerálních látek nejvíc poskytuje ve formě pro člověka dobře přijatelné.

 

Seznam zdraví podporujících účinků mořských řas je však ještě delší. Dokážou snížit zvýšený krevní tlak, zmírnit revma a artrózu, podporovat uzdravení dýchacích cest i kožních onemocnění, pomáhat a povzbuzovat při stavech vyčerpanosti a všeobecné únavě. Mořské řasy zabezpečují přirozeným způsobem zvýšenou potřebu minerálních látek v dobách, jako je těhotenství nebo zesílený sportovní trénink.

 

Zdravá výživa je nejlepší medicína. Mořské řasy předcházejí rakovině, vysoké hladině cholesterolu, virovým onemocněním a osteoporóze.

 

Žádný uměle vyrobený průmyslový preparát neposkytuje takové příznivé složení vitálních látek jako řasy vyrostlé v mořské vodě. Aby se uskutečňovala látková výměna ve vysoké míře a posilovaly se ochranné a samoléčivé síly, nestačí denně polknout multipreparát s pestrým složením minerálních látek a vitaminů. vitaminy a minerální látky z přírodních potravin mají větší biologickou účinnost než vitaminové a minerálové tabletky. Větší biologickou účinnost vitaminů a minerálních a balastních látek z přirozených potravin ve srovnání s izolovanými nebo synteticky vyrobenými produkty potvrzují také výzkumy. Čím blíže je produkt svému původnímu, živoucímu stavu, o to více vitálních látek je v něm uchováno. Z tohoto hlediska je třeba dávat přednost šetrně sušené mořské zelenině před řasovými kapslemi, které mají za sebou již četné výrobní a zpracovatelské kroky.

 

Jód jako životně důležitý stopový prvek, musí být užíván pravidelně s jídlem. Bez dostatečného zásobení jódem - tímto životně důležitým stopovým prvkem nejsou dostatečně produkovány hormony štítné žlázy, čímž je štítná žláza funkčně omezena. Vnějším znakem nedostatku jódu v těle je nevzhledné vole. Na první pohled neviditelná, ale pro postiženého nepříjemná je chronická únava, zvýšená náchylnost k infekcím, svalová slabost, zvýšený pocit chladu, prodloužené reflexy a poruchy potence. Fatální následky může mít nedostatek jódu v těhotenství: riziko potratu, poškození mozku a zpomalený růst nenarozeného dítěte, komplikace během porodu.

 

Střední Evropa se počítá k oblastem s nedostatkem jódu, protože během doby ledové byly jeho rezervy z půdy vyplaveny a spláchnuty do moře a domácími rostlinnými a živočišnými potravinami se nedá denní potřeba jódu pokrýt. Není tedy divu, že nedostatek jódu a s ním spojená snížená funkce štítné žlázy je tak rozšířená. I když si pomáháme jodizovanou solí, výzkumy ukazují, že jód ve své přirozené formě v mořských řadách je lidským organismem lépe přijímán a zhodnocován.

 

Jsou mořské řasy zatíženy škodlivými látkami ? Mořské řasy určené k požívání rostou z velké části divoce a jsou loveny z čistých mořských vod. Jen v Japonsku se kultivují pro export a značný vlastní konzum. Mořská zelenina se nedá pěstovat jako ta pozemská a na rozdíl od ní neuchovává žádné škodlivé látky, neboť ve špinavých a znečištěných vodách nepřežije.

 

 

Obrazek

 

Mořské řasy bychom měli konzumovat pravidelně a v malých porcích. Můžeme je použít na salát (wakame), do zeleninové polévky nebo fazolového nákypu, dušené (kombu), nebo jemně nakrájené nori-lístky podat v misce, aby si každý sám posloužil dle své chuti. Řasou hijiki obohacujeme rýžová a nudlová jídla. Do salátů, zeleninových jídel, brambor nebo rajčatové omáčky je vhodná řasa arame.

 

MUDr. Josef Jonáš

Časopis MEDIUM č. 1/2008

888888888888888888888888888888888888888888888888