Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

 KOŽLANY - Sokol Pňovany  0:3 (0:1)    
 SLUŽBA: Tomko, Sorokáč
 
 KOŽLANY - Baník Kamenný Újezd  7:0 (4:0)    
 SLUŽBA: Holeček, Čížek
 
 Sokol Dolní Bělá - KOŽLANY  7:1 (2:0)    
 AUTA: Fiala, Souček, Kratochvíl
 
 KOŽLANY - Sokol Dobříč  2:3 (0:2)    
 SLUŽBA: Zelenskyi
 
 TJ Nečtiny - KOŽLANY  3:1 (1:1)    
 AUTA: Matula, Kratochvíl, Švamberg ml.
 
 KOŽLANY - TJ Nýřany "B"  0:0 (0:0)    
 SLUŽBA: Fiala, Tomko, Pham
 
 Sokol Manětín - KOŽLANY  2:2 (1:1)    
 AUTA: Kratochvíl, Hurt, Tomko
 
 KOŽLANY - Sokol Pernarec  1:3 (0:2)    
 SLUŽBA: Hurt, Sniadanko
 
 Trafo Hadačka - KOŽLANY  1:2 (0:1)    
 AUTA: Kratochvíl, Matula, Švamberg ml.
 
 KOŽLANY - TJ Tlučná "B"  0:2 (0:0)    
 SLUŽBA: Matula, Souček
 
 Sokol Mladotice "B" - KOŽLANY  6:0 (3:0)    
 AUTA: Fiala, Hurt, Tomko
 
 KOŽLANY - Sázavan Bezvěrov  0:3 (0:0)    
 SLUŽBA: Štrunc, Šot
 
 Sokol Hunčice - KOŽLANY  2:0 (1:0)    
 AUTA: Souček, Kratochvíl, Štrunc
 
 
Kompletní rozpis všech mužstev ...
 
 

20. 8. 2023 - XIII. kolo

Olympie Kožlany - Sokol Pňovany     0 : 3  (0 : 1)

J.Švamberg ml. - Sorokáč, Hurt, Štrunc (21. R.Vališ st.) - Dzuba (46. Pham), Kratochvíl, Souček, Tomko (82. Fiala), Michalovský - Holeček, Šot

Do nové sezóny jsme vstoupili s částečně omlazeným týmem a úplně novou taktikou. Pňovany s pouhými 11 hráči na soupisce nastoupily do zápasu s jasným záměrem - postavit "autobus" na vápno a hrozit z brejků a standardek. My jsme začali aktivně a i přes velmi útočné rozestavení pro nás bylo těžké se přes pevnou obranu prosadit do větších šancí. A když už se nám podařilo pňovanskou defenzívu překonat, ztroskotali jsme na výborném brankáři, který se s každým zákrokem ještě zlepšoval. Zuby si na něm vylámal M.Šot, který se mu po přesných přihrávkách za obranu dvakrát po sobě ocitl tváří v tvář, střelou mezi nohy ale ani jednou neuspěl. Když nám to nešlo středem, zkoušeli jsme to po stranách hřiště, žádný z centrů však nikoho ve žlutém nenacházel. Hosté se do šancí příliš nedostávali, ale když jsme jim ojediněle nabídli standardní situaci, neváhali ji využít. První míč od rohového praporku, který proskákal nikým neatakovaný celým malým vápnem, jsme ještě dokázali odvrátit, rohový kop z 31. min. už ale tak dobře nedopadl. Prodloužený míč z přední tyče si na tyči zadní dokázal najít pňovanský útočník a bez problémů trefil prázdnou bránu - 0:1 Obrazek. To soupeři stačilo a zatáhl se ještě hlouběji na vlastní polovinu. Nezbývalo nám než zkoušet střely z dálky, tu asi nejpovedenější, kterou hosté po odrazu od břevna a brankové čáry dokázali zlikvidovat, vyslal na bránu M.Souček.

Do druhého poločasu jsme vstoupili ještě aktivněji, šancí ale spíše ubylo. My jsme měli stále problém se prokousávat skrz hluboký blok soupeře, do útoku jsme se zapojovali v čím dál větším počtu a otevírali tak obranu. Ve finální fázi byla stále zřetelnější nesehranost naší útočné trojice a akce tak končily ještě v předfinální fázi. A tak opět udeřil soupeř. V 61. min. zaskřípala komunikace mezi J.Švambergem ml. a T.Hurtem, vcelku nevinný a jednoduchý centr z přímého kopu se odrazil příhodně k útočníkovi hostů, který přehodil vše, co mu stálo v cestě, a pohodlně zvýšil na 0:2 Obrazek. My jsme nic nevzdávali, ale čím víc jsme se snažili zápas zdramatizovat, tím jsme působili zoufaleji. Do slibnějších šancí se dostali postupně M.Šot a Q.M.Pham, kteří opět nechali vyniknout brankáře, a J.Holeček, jenž trefil jen boční síť. A tak se do třetice prosadili hosté. V 78. min. rozehráli přímý kop z poloviny hřiště na R.Sorokáčem zapomenutého útočníka, který z úrovně penalty druhým dotekem zamířil přesně Obrazek. A jestli jsme předtím cítili šanci na obrat, tak teď už bylo zřejmé, že většina týmu naději a chuť s výsledkem cokoliv udělat ztratila. Z prvního zápasu jsme tak vyšli s nulou jak v kolonce bodů, tak i vstřelených gólů.

Zpět ...

27. 8. 2023 - II. kolo

Olympie Kožlany - Baník Kamenný Újezd     7 : 0  (4 : 0)

J.Švamberg ml. - Kratochvíl (46. Zelenskyi), J.Švamberg st. Obrazek13. Obrazek89., Hurt Obrazek80., Konopásek (46. Pham) - Sorokáč (46. Michalovský, 62. Fiala), Tomko Obrazek40., Štrunc Obrazek42., Souček - Holeček Obrazek37., Šot Obrazek75.

V druhém domácím zápase jsme si chtěli napravit reputaci a nedopustit další bodovou ztrátu. Borci z Kamenného Újezdu nám tento úkol usnadnili, když dorazili jen s deseti převážně staršími hráči.

V úvodu rozdíl jednoho muže na hřišti příliš vidět nebyl, hosté se snažili rozvážně kombinovat odzadu a nám chyběla odvaha k důslednějšímu napadání. Přesto se brzy aktivita přesunula na naše kopačky, bohužel jsme často zbytečně ztráceli míč nepřesnými přihrávkami směrem dopředu a nedařilo se nám tak dostat soupeře pod tlak. Naštěstí nám dal už ve 13. min. klid J.Švamberg st., který skóroval z přímého kopu Obrazek, a pak už se naši mladíci oklepali a začali hostující obraně zatápět. Dlouho jsme v koncovce naráželi na obětavě bránící beky nebo jsme nebyli dostatečně přesní, pořádnou smůlu měl hlavně M.Šot, když hned 3x trefil brankovou konstrukci, takže si diváci na další góly museli počkat až do závěru poločasu. Ve 37. min. se právě M.Šot odvážně pustil mezi dva obránce, ti ho srazili a nařízenou penaltu jistě proměnil J.Holeček Obrazek. O 3 minuty později si na roh M.Součka naskočil na malém vápně nikým nekrytý T.Tomko a hlavou skóroval potřetí Obrazek. A když se ve 42. min. prosmýkl obranou L.Štrunc a s přehledem poslal míč k tyči Obrazek, bylo prakticky rozhodnuto.

Do druhé půle trenér sestavu hodně obměnil a chvíli trvalo, než jsme se v novém složení srovnali. Soupeř se na několik minut dostal do hry, ale žádnou nebezpečnou příležitost se vypracovat nedokázal. S přibývajícími minutami jsme opět převzali otěže utkání do svých rukou, většinu času jsme trávili na útočné polovině a svou převahu jsme nakonec v závěrečné čtvrthodině vyjádřili i gólově. Na brankáři sice ztroskotal P.Fiala, další tyč trefil M.Šot, ale ten nakonec v 75. min. po přiťuknutí od T.Hurta a šikovném uvolnění ve vápně konečně zamířil do sítě Obrazek. V 80. min. se pak prosadil svým typickým způsobem T.Hurt, když hlavou procedil míč skrz gólmana Obrazek a konečnou podobu dal výsledku minutu před koncem svým druhým gólem J.Švamberg st., jehož utěšená střela z 20 metrů skončila od břevna za brankovou čárou Obrazek.

Zpět ...

2. 9. 2023 - III. kolo

Sokol Dolní Bělá - Olympie Kožlany     7 : 1  (2 : 0)

J.Švamberg st. - Kratochvíl, Souček, Štrunc, Zelenskyi (48. Kroft) - Sorokáč, Tomko, Holeček, Kost (46. Fiala) - Šot Obrazek86., Pham

K prvnímu venkovnímu utkání jsme cestovali do Dolní Bělé, kde nás tentokrát místo béčka čekalo áčko, které spadlo z okresního přeboru. Bohužel jsme z obvyklé soupisky citelně postrádali T.Hurta a J.Švamberga ml., což si vynutilo výrazné přesuny v sestavě.

Domácí dosud čekali na bodový zisk a bylo otázkou, jestli jejich útlum dokážeme prohloubit, nebo se na nás naopak chytnou. Obě mužstva se prala s nerovným terénem, k vidění byla řada nevynucených ztrát a nepřesností. Naše nová stoperská dvojice si počínala zodpovědně a ani středoví záložníci za svými protivníky nezaostávali. Dokonce i O.Kost, navzdory svému věku a tréninkovému i hernímu manku, byl často na míči a podporoval mladíky v útoku, kteří to však proti urostlým a rychlým bekům měli těžké a do koncovky se dostávali zřídka. To na druhé straně bylo rušněji, domácí to zkoušeli centrovanými míči i křídelními akcemi, J.Švamberg st. se na rozdíl od svého protějšku rozhodně nenudil, ale chytal spolehlivě a soupeř na něj marně hledal recept. Bohužel vše se nám zhroutilo těsně před přestávkou. Ve 40. min. se levý útočník se štěstím doslova probil přes dva beky až do vápna a tvrdou střelou pod břevno nedal našemu brankáři šanci Obrazek. A hned z rozehrávky Q.M.Pham odevzdal zpětnou přihrávkou míč přímo dolnobělským, ti rychlou kombinací poslali svého střelce znovu až před J.Švamberga st. a ten byl i podruhé bezmocný Obrazek.

V kabině se hodně mluvilo, hodně povzbuzovalo, ale co jsme pak předvedli po návratu na hřiště, to byl doslova kolaps. Hned při první návštěvě v útočném vápně soupeř využil našeho špatného bránění a po nerušené vzdušné kombinaci skóroval z malého čtverce do prázdné branky potřetí Obrazek. A o minutu později naše pravá strana znovu selhala a dala domácímu hráči dost času vyslat střelu z dobrých 20 metrů přesně ke vzdálenější tyči Obrazek. Vzápětí musel pro zranění střídat S.Zelenskyi a oba naši noví hráči už vůbec nestíhali. V 54. min. P.Fiala nepohlídal přetažený centr z rohového kopu a soupeř z rohu malého vápna trefil volej bezchybně Obrazek. A když po 3 minutách hasil L.Štrunc další průnik levého útočníka do vápna faulem, proměnil penaltu v exhibičním duchu domácí brankář Obrazek. O vítězství bylo rozhodnuto, ale museli jsme přetrpět ještě půl hodiny. Většímu debaklu zabránil několika těžkými zákroky J.Švamberg st., ale přesto ještě jednou inkasoval, když v 68. min. opět naše defenzíva nezachytila průnikovou kombinaci do vápna a pro osamoceného střelce nebylo těžké poslat míč mimo dosah našeho dnešního gólmana Obrazek. Ve zbývajících minutách už se Dolní Bělá nikam nehnala a nakonec nám umožnila v 86. min. vstřelit čestný úspěch, když kolmici za obranu od T.Tomka zúročil M.Šot Obrazek, pro něhož to byla odměna za neutuchající snahu a bojovnost.

Zpět ...

10. 9. 2023 - IV. kolo

Olympie Kožlany - Sokol Dobříč     2 : 3  (0 : 2)

J.Švamberg ml. - Zelenskyi (36. Sorokáč), J.Švamberg st., Hurt, Konopásek - Pham, Tomko, Holeček Obrazek75. - Dzuba Obrazek81., Souček, Šot

Po debaklu v Dolní Bělé nás doma hned čekal i druhý loňský účastník okresního přeboru, který dosud ztratil jen 2 body, takže nás v cestě za nápravou pošramoceného sebevědomí čekala těžká šichta.

Bohužel horší vstup do utkání jsme předvést nemohli. Hned při první akci hostů totiž přiletěl do našeho malého vápna nadýchaný centr, T.Hurt překvapivě prohrál hlavičkový souboj a míč skončil přesně u levé tyče Obrazek. Byla to rána, ale času zbývalo dost. Než jsme se však zkonsolidovali, náš kapitán v 7. min. fatálně chyboval v rozehrávce, dva dobříčští útočníci si poradili s osamoceným J.Švambergem st. a zvýšili na 0:2 Obrazek. A to už bylo zle. Soupeř byl na koni, v poklidu hru kontroloval a my jsme se jen ztěžka sbírali. Postupně se nám občas podařilo vystrčit růžky, ale do koncovky jsme se vůbec nedostávali, naopak třetímu gólu v naší síti zabránil J.Švamberg st., když po hlavičce z bezprostřední blízkosti zaskočil na brankové čáře za svého již překonaného syna a vzápětí po následném rohu na přední tyči odvrátil míč užuž směřující přímo do braky. Recept na zdramatizování zápasu jsme až do přestávky hledali marně.

V kabině jsme se snažili se vyhecovat a po návratu na trávník to bylo znát. Zvýšili jsme bojovnost i pohyb, zpřesnili kombinaci a vytvořili jsme si mírnou optickou převahu. Mnohem častěji jsme se také pohybovali v blízkosti dobříčského vápna, ale v koncovce stále chyběla větší přesnost a nedokázali jsme si pomoci ani standardkami. A tak v 63. min. hosté opět nemilosrdně trestali naši chybu. Únik ze strany ještě J.Švamberg ml. zlikvidoval, ale míč vyrazil jen k nohám trestuhodně volného útočníka, který neměl problém rozvlnit naši síť potřetí Obrazek. Zdálo se být rozhodnuto, ale my jsme hlavy nesklopili a závěr utkání ještě pořádně zdramatizovali. Vše odstartoval J.Holeček, který v 75. min. utaženou střelou k tyči snížil Obrazek. O 6 minut později pak M.Dzuba zpracoval na hranici vápna pas z hloubi pole, šikovně se uvolnil a zamířil k druhé tyči - 2:3 Obrazek. Soupeř viditelně znervózněl a my jsme vrhli všechny síly do útoku. Na hrot se vysunul vysoký T.Hurt a na nějaké zásadnější bránění už nebyl čas. Soupeř mohl díky naší otevřené defenzívě dvakrát své nejtěsnější vedení pojistit, ale nejprve hlavičkoval po ojedinělé návštěvě v našem vápně do břevna, a pak po chybě svého otce na půlící čáře chladnokrevně vyřešil samostatný brejk dobříčského útočníka J.Švamberg ml. Bohužel více nám už štěstí nepřálo, přes trvalý tlak se nám kýženého vyrovnání dosáhnout nepodařilo a museli jsme tak skousnout další domácí porážku.

Zpět ...

16. 9. 2023 - V. kolo

TJ Nečtiny - Olympie Kožlany     3 : 1  (1 : 1)

J.Švamberg ml. - Matula, J.Švamberg st., Hurt, Kratochvíl (27. Vlček) - Pham, Tomko, Holeček - Šot Obrazek40., Souček, Michalovský (46. Sorokáč)

Na nečtinském mlatu se nám tradičně nedaří, navíc ani tentokrát jsme ven necestovali v plné síle, přesto jsme nic předem nevzdávali a chtěli nějaký ten bodík urvat.

Bohužel stejně jako před týdnem jsme rychle inkasovali, když jsme hned ve 2. min. prohráli souboj u rohového praporku a následný centr Z.Matula v souboji odvrátil nešťastně od tyče do vlastní sítě Obrazek. Opět jsme si tedy udělali zápas těžší, ovšem dnes jsme se rychle oklepali, ale štěstí nám nepřálo ani v 6. min., kdy parádní pumelice M.Součka z dálky skončila jen na břevně. Domácí se podle očekávání nezdržovali žádnou velkou kombinací a snažili se posílat pasy do křídel nebo na vysokého útočníka, který míče prodlužoval za sebe. Než jsme se s tímto způsobem hry sžili, musel proti zabíhajícímu útočníkovi vytáhnout těžký zákrok J.Švamberg ml. a přežili jsme několik nepříjemných střel ze střední vzdálenosti. Pak jsme ale zpřesnili kombinaci a začali soupeře přehrávat. Naši mladí útočníci dostávali míče do běhu, s přibývajícím časem si stále více dovolili, bohužel v zakončení chyběla přesnost jak jim, tak i aktivnímu M.Součkovi. Nepodařilo se nám uspět ani z několika nadějných závarů ve vápně, kdy jsme většinou pouze trefovali blokující obránce. Ve 40. min. jsme se ale za aktivitu odměny přecejen dočkali - Z.Matula vyslal z hloubi pole do úniku M.Šota a ten chladnokrevně přehodil vybíhajícího gólmana Obrazek. Vzápětí mohl obrat dokonat J.Holeček, který se šikovně prosmýkl z úhlu až před brankáře, jeho bodlo však jen vyprášilo gólmanovy rukavice. Někteří nečtinští hráči takový průběh utkání nesli těžko, hádali se s rozhodčím i se spoluhráči a my jsme tak cítili šanci na úspěch.

Do druhé půle jsme tak vyběhli s odhodláním této situace využít. Když pak v 51. min. jeden z domácích hráčů tak dlouho diskutoval s rozhodčím, až si vysloužil vyloučení, zdálo se, že nám vše hraje do karet. Ovšem hned po rozehrání jsme si nepohlídali hráče na hranici vápna, který nepříliš tvrdou střelou skrz hradbu těl zamířil přesně k tyči! Obrazek Místo abychom proti oslabenému soupeři zareagovali zvýšenou aktivitou a tlakem, stal se paradoxně pravý opak. Bojovnost se vytrácela, kombinace vázla i na jednoduchých přihrávkách a často jsme si nebyli schopni vzájemně vyhovět. Nečtinským jsme tak usnadnili kontrolu nad utkáním, obránci většinou bez větších problémů eliminovali naše pokusy o útok a sami měli dost času v klidu rozehrávat. Zkušení ofenzivní hráči pak i v početním oslabení dokázali podržet míč po stranách hřiště a navíc i podnikat nebezpečné výpady k naší brance nebo posílat nepříjemné centry do vápna. A takto si i svoje vítězství v 75. min. pojistili, když právě po přízemním centru na malé vápno se nechal T.Hurt předskočit a J.Švamberg ml. neměl proti dorážce sebemenší šanci Obrazek. To už jsme hráli jen na 3 obránce, ale početní posílení ofenzívy ke změně obrazu hry nevedlo, naopak síly ubývaly a domácí už žádné komplikace v cestě za vítězstvím nepřipustili.

Zpět ...

24. 9. 2023 - VI. kolo

Olympie Kožlany - TJ Nýřany "B"     0 : 0  (0 : 0)

J.Švamberg ml. - Štrunc, J.Švamberg st., Hurt, Kratochvíl (62. Kotěšovec) - Pham, Tomko, Holeček, Souček, Sniadanko (84. Fiala) - Šot

Už bez trenéra O.Šubrta, který se kvůli špatným výsledkům rozhodl ukončit své působení u týmu, jsme doma přivítali nýřanské béčko, které bylo v tabulce o místo před námi.

Vrátili jsme se ke spíše defenzivnímu rozestavení, ale rozhodně jsme nechtěli rezignovat na ofenzívu a záložníci včetně nové tváře A.Sniadanka měli za úkol podporovat M.Šota na hrotu. Nějakou dobu trvalo, než se se změnou herního stylu srovnali, občas propadli při bránění, ale naše zkušená obrana soupeřovy útočníky k ničemu vážnějšímu nepustila. J.Švamberg ml. tak musel řešit jen několik centrů a lehčích střel z dálky, jinak mohl být v klidu. Ale i hostující obrana pracovala bezchybně, takže i my jsme se přes ni těžko prosazovali. Největší šanci otevřít skóre měl T.Hurt, na něhož při rohovém kopu nýřanští úplně zapomněli, ale svůj hlavičkový pokus trestuhodně nasměroval mimo tyče. A protože ani další naše střely cíl nenašly a tentokrát jsme si nepomohli ani standardkami, svítily v poločase na tabuli dvě nuly.

Po přestávce šachová partie pokračovala, obě mužstva vycházela ze zabezpečené obrany a čekala na chybu svého protivníka. My jsme do útoku posunuli i A.Sniadanka a s přibývajícími minutami se jazýček vah pomalu přikláněl na naši stranu. Získávali jsme územní převahu, především po stranách se nám dařilo pronikat až do blízkosti soupeřova vápna, bohužel ve finální fázi jsme dopláceli na nepřesnou nebo příliš složitou kombinaci. Výraznějších šancí tak bylo stále pomálu. Ve velmi nadějné pozici se ocitl Q.M.Pham, který se prosmýkl do šestnáctky, ale zamířil jen do brankáře. Další gól měl na hlavě T.Hurt, po přímém kopu M.Součka na zadní tyč se však zalekl brankové konstrukce v bezprostřední blízkosti a snad z půlmetru nedokázal míč usměrnit do sítě. Hosté se v druhé půli prakticky k ničemu nedostali a výjimkou nebyla ani závěrečná dvacetiminutovka, kdy jsme už vzadu hráli často jen na tři obránce. Ke konci zápasu se pak vše podstatné dělo téměř výhradně na nýřanské polovině, ale našim ofenzivním hráčům viditelně docházely síly a diváci se tak do závěrečného hvizdu kýžené branky nedočkali. My jsme tak sice splnili dílčí úkol, zastavili jsme sérii porážek a udrželi nulu, ale další domácí ztráta opět mrzí.

Zpět ...

30. 9. 2023 - VII. kolo

Sokol Manětín - Olympie Kožlany     2 : 2  (1 : 1)

J.Švamberg ml. - Štrunc, J.Švamberg st., Hurt, Kratochvíl (46. Konopásek) - Michalovský, Tomko, Šot Obrazek50., Souček, Holeček Obrazek18. - Sniadanko

V Manětíně nás vzhledem k postavení obou mužstev v tabulce čekal zápas o 6 bodů. Oproti minulému týdnu se sestava změnila jen nepatrně a věřili jsme, že konečně prolomíme téměř rok trvající sérii bez venkovního bodu. Ten poslední jsme získali v listopadu právě v Manětíně ...

Na tvrdé hřiště domácí připravili také dost tvrdé míče, takže jsme se několik minut značně trápili s rozehrávkou. Navíc se nám nedařilo pokrývat před vlastním vápnem manětínskou druhou vlnu a nechali soupeře v úvodu několikrát nebezpečně vystřelit. A v 6. min. úspěšně, když se J.Švamberg ml. marně natahoval po pumelici přímo do šibenice Obrazek. O chvíli později mohlo být i hůř, naštěstí dorážce ze závaru v šestnáctce stál v cestě J.Švamberg st. Takto jsme zůstali ve hře a postupně se začali osmělovat i směrem dopředu. V útoku se statečně pral A.Sniadanko a díky jeho aktivitě se nám v 18. min. podařilo vyrovnat. Po rohovém kopu si náš útočník našel odražený míč, při pokusu o kličku byl tvrdě sražen a nařízenou penaltu s přehledem proměnil J.Holeček Obrazek. V dalším průběhu se zdálo, že jsme získali půdu pod nohama, najednou jsme dokázali především po stranách pronikat do blízkosti manětínské branky, ale v koncovce jsme nebyli dostatečně důrazní. Výjimkou byla akce M.Součka, který se uvolnil na rohu malého vápna, jeho tvrdá střela však trefila jen vybíhajícího gólmana. Domácí se do přestávky přes naši obranu prosazovali jen sporadicky a v jejich řadách i mezi diváky rostla nervozita. Ta gradovala v samotném závěru poločasu, když se jim po průniku do vápna a střetu útočníka s naším brankářem podařilo skórovat, rozhodčí však střelci odpískal hru rukou.

Po pauze jsme očekávali nápor soupeře na "svou" branku, ale než k němu došlo, udeřilo na druhé straně. V 50. min. se na hranici šestnáctky šikovně dostal k míči M.Šot a poslal ho přesně k tyči Obrazek. Inkasovaná branka manětínské viditelně opařila, jen škoda že další pokus M.Součka pouze olízl břevno. Takto nám bohužel vedení dlouho nevydrželo. V 57. min. poslali domácí vysoký odkop na naši polovinu, tam J.Švamberg st. prohrál souboj s atakujícím (a nejspíš faulujícím) útočníkem, který vzápětí milimetrovým lobem přes našeho gólmana uklidil míč přímo "za háčky" Obrazek. To už ale rozhodčímu utkání trochu utíkalo, na hřišti se hodně diskutovalo téměř o každém jeho výroku a hra postrádala plynulost. Manětínští se s blížícím se koncem dostali do mírného tlaku, nepříjemné byly hlavně jejich centry do vápna, kde využívali svou hmotnostní převahu, ale naše defenzíva odolala. My jsme se pokoušeli o brejky, několikrát chybělo jen málo, abychom uspěli, ale ani my jsme vedení na svou stranu strhnout nedokázali. Asi 10 minut před koncem měl po centru J.Holečka na kopačce vítěznou branku M.Souček, bohužel jeho volej z malého vápna skončil vysoko nad břevnem. Závěrečné minuty jsme pak odehráli daleko od své branky a remízu si už vzít nenechali.

Zpět ...

8. 10. 2023 - VIII. kolo

Olympie Kožlany - Sokol Pernarec     1 : 3  (0 : 2)

J.Švamberg ml. - J.Švamberg st., Souček, Hurt Obrazek66., Kratochvíl - Štrunc, Tomko, Šot, Kotěšovec, Holeček - Sniadanko (81. Fiala)

Proti nováčkovi soutěže jsme bohužel postrádali skoro všechny teenagery, věkový průměr týmu tak výrazně stoupl a ani lavička neskýtala příliš možností k případnému oživení sestavy.

Hosté do utkání vstoupili mnohem lépe, trojici našich středních záložníků chyběla kompaktnost a pernarecké kombinace ústily ke kolmicím na nabíhající krajní útočníky, kteří zle trápili naše beky. Z těchto náběhů sice neudeřilo, ale přesto jsme si znovu nechali zápas utéct. V 7. min. nám před vápnem chyběla důslednost a důraz a soupeř měl dost času zamířit a technickou střelou k tyči překonat našeho gólmana Obrazek. Než jsme se stačili oklepat, přišel v 11. min. druhý úder, když ze zbytečného trestného kopu poslal hostující exekutor míč přes zeď přesně pod břevno Obrazek. Nevypadalo to s námi vůbec dobře, chyběla bojovnost, nedařila se spolupráce a Pernarec v klidu držel míč a kontroloval zápas. Naštěstí se v dalších šancích neprosadil, takže jsme se i my čas od času dostali na dostřel branky, ale v koncovce jsme si počínali buď zbytečně složitě nebo zbrkle a soupeřův brankář nebyl přinucen předvést žádný těžší zákrok. V jediné větší šanci se objevil ke konci poločasu M.Šot, který dostal náběhovou přihrávku mezi obránce, ale v zakončení byl vyrušen dotírajícím soupeřem a gólman jeho nedůraznou střelu pokryl.

Po ostřejší debatě v kabině jsme do druhé půle vstoupili aktivněji, za nepříznivého stavu nám ani nic jiného nezbývalo. Už skoro tradičně jsme si tak po přestávce vypracovali mírnou převahu, hosté se zatáhli a čekali na brejky. Bohužel v blízkosti branky hostů nám i nadále chyběla invence a byli jsme málo nebezpeční. Přesto se nám podařilo v 66. min. snížit, když jsme si pomohli standardkou - J.Švamberg st. našel přesným centrem volného T.Hurta, jehož hlavička konečně skončila v síti Obrazek. Úspěch nás povzbudil, dál jsme se tlačili dopředu, ale proti důsledné obraně jsme se nadále prosazovali těžko. Bohužel se nám dnes nedařilo ani zakončení z přímých kopů v okolí šestnáctky a nezdálo se, že najdeme cestu k vyrovnání. Když už jsme ztráceli naději, nabídli nám pernarečtí ještě šanci zbytečným vyloučením v 86. min. Vrhli jsme všechny síly do útoku a ke gólu neměl daleko střídající P.Fiala, který však po dalším podařeném centru J.Švamberga st. z přímého kopu místo zakončení hlavou z malého vápna míč pustil za sebe, kde už se překvapený L.Štrunc ke střele nedostal. Víc nám hosté nedovolili a v nastavení nakonec svoje vítězství pojistili, když po odvrácení naší útočné akce napadající útočník na polovině hřiště přetlačil M.Součka, nenechal se zastavit ani tvrdým střetem s vybíhajícím J.Švambergem ml. a dovezl míč až do opuštěné branky Obrazek.

Zpět ...

15. 10. 2023 - IX. kolo

Trafo Hadačka - Olympie Kožlany     1 : 2  (0 : 1)

J.Švamberg ml. - J.Švamberg st., Hurt, Kratochvíl (44. Konopásek) - Holeček Obrazek54., Tomko, Souček, Kotěšovec, Matula - Šot Obrazek20., Sniadanko

Druhý venkovní zápas v řadě proti mužstvu, které na tom je stejně (špatně) jako my, nás čekal v Hadačce. Museli jsme se připravit na úzké hrbolaté hřiště, navíc už dorazilo podzimní počasí s větrem a občasným deštěm.

Vzhledem k rozměrům hrací plochy jsme tentokrát zvolili rozestavení 3-5-2, které celkem fungovalo. Přestože hrál soupeř v první půli po větru a z kopce, naše zkušená obrana měla většinu útočných akcí pod kontrolou a do větší šance domácí nepouštěla. Náš gólman musel řešit jen několik střel z větší vzdálenosti, které byly nepříjemné spíše kvůli terénu než svou razancí nebo přesností. Ovšem i naše útočná dvojice narážela na důslednou defenzívu, a když už se za ni A.Sniadanko dostal, místo jednoduchého zakončení proti vybíhajícímu brankáři zvolil nepřesnou přihrávku. A tak jsme si ve 20. min. pomohli opět standardkou - přímý kop J.Švamberga st. z hloubi pole propadl ve vápně až na volného M.Šota, který hlavou pohotově zamířil k tyči Obrazek. V dalším průběhu se především bojovalo ve středu hřiště, oba týmy se praly s kombinací a ani z ojedinělých křídelních akcí se diváci žádné zajímavé akce nedočkali. V závěru poločasu zesílil vítr, přidal se déšť a my jsme se soustředili především na to, abychom tuto nekomfortní situaci přestáli bez úhony.

Po přestávce se počasí umoudřilo, ale i tak se nám najednou hrálo dopředu výrazně lépe. A v 54. min. se nám podařila přímočará akce, když T.Tomko poslal za obranu J.Holečka, který byl rychlejší než soupeřův brankář a šikovně zvýšil na 0:2 Obrazek. S dvoubrankovým náskokem se nám dýchalo mnohem lépe, ale po několika minutách jsme po neúspěšné útočné standardce propadli na půlicí čáře a pustili domácího útočníka do samostatného brejku, J.Švamberg ml. nás však podržel a parádním zákrokem šanci zmařil. Od 65. min. se pak rozhodčímu začal zápas vymykat z rukou. Domácí gólman totiž psychicky neustál napadání A.Sniadanka a v přerušené hře ho napadl. Ke všeobecnému překvapení vyvázl pouze se žlutou kartou, hráči obou mužstev tak viděli, že jim leccos projde, takže se na hřišti začalo přitvrzovat, hlavně na straně Hadačky plály emoce a fotbal plakal. V závěrečné čtvrthodině pak domácí vrhli všechny síly do útoku a naše defenzíva se měla co ohánět. Zloba hadačských vůči sudímu vyvrcholila poté, co nedovolený zákrok T.Hurta vytáhl ven z vápna, ale vzápětí přišla okatá kompenzace, když byl náš kapitán zezadu faulován při pokusu o odkop míče ze šestnáctky a v nekontrolovaném pádu srazil soupeřova hráče, za což rozhodčí proti nám nařídil penaltu! Tu však naštěstí domácí poslali vysoko nad a následně jakoby rezignovali. Přesto se čestného úspěchu nakonec dočkali, když jsme po standardce ze strany neuhlídali snad nejmenšího hráče na hřišti a ten hlavou snížil Obrazek. Hned po rozehrání ale zazněl závěrečný hvizd a my mohli oslavit velmi důležité 3 body.

Zpět ...

22. 10. 2023 - X. kolo

Olympie Kožlany - TJ Tlučná "B"     0 : 2  (0 : 0)

J.Švamberg ml. - J.Švamberg st., Hurt, Kratochvíl (63. Sirotkin), Matula - Holeček, Tomko, Souček, Štrunc, Konopásek - Sniadanko (81. Fiala)

Jestliže jsme minulý týden změřili síly s předposledním týmem, tak tentokrát k nám naopak přijel aktuálně druhý celek soutěže, který nás v uplynulé sezóně dvakrát dost jednoznačně přehrál. Navíc jsme bohužel horko-těžko dávali dohromady sestavu, několik hráčů nastoupilo i se zdravotními problémy, takže jsme ocenili, že nám téměř po roce vypomohl Y.Sirotkin.

Od samotného začátku bylo evidentní, proč je mezi oběma mužstvy tak výrazný bodový rozdíl. Hosté byli častěji na míči, a protože se nám příliš nedařilo eliminovat jejich středové hráče důsledným dostupováním, dostali jsme se pod trvalý tlak. Na nudu si nemohli stěžovat především oba krajní obránci, kteří pravidelně naháněli šikovné a rychlé útočníky, ale i ostatní naši hráči se měli při bránění co ohánět. Naštěstí nebyli tlučenští dostatečně přesní v koncovce, takže J.Švamberg ml. kromě několika pokusů z větší vzdálenosti nemusel řešit vážnější šanci. Směrem dopředu jsme se ale trápili. Nepřesnosti v rozehrávce, ztráty míče při individuálních akcích, neschopnost udržet míč na polovině soupeře, to vše nám znemožňovalo být jakkoli nebezpeční. Je potřeba uznat, že hostující obrana fungovala bezchybně a našim ofenzivním hráčům prakticky nedala šanci. I proto jsme cítili, že cesta k bodovému zisku dnes povede jedině přes vynulování soupeřovy ofenzívy, což se nám do přestávky podařilo.

Do druhé půle jsme vstoupili nadějně, po ojedinělé útočné akci se ke střele z úhlu dostal D.Konopásek, míč z jeho kopačky se však pouze otřel o břevno. Pak se ale obraz hry vrátil do původních kolejí a tentokrát už jsme bohužel neodolali. V 51. min. se útočník Tlučné se štěstím probil přes T.Hurta do vápna a z úhlu prostřelil našeho gólmana Obrazek. Najednou jsme stáli před těžkým úkolem předvést také něco navíc do ofenzívy, ale hosté ze své aktivity neslevili, a ikdyž se už tolik nedostávali do koncovky, nás k ničemu nepouštěli. Naopak po hodině hry nám po zákroku J.Švamberga st. na pronikajícího soupeře rozhodčí odpustil penaltu, ale Tlučné to vadit nemuselo, protože v 69. min. svého soupeře neuhlídal na hranici vápna J.Holeček, ten se protáhl až před branku a křižnou střelou na vzdálenější tyč nedal našemu brankáři šanci - 0:2 Obrazek. Vzhledem k vývoji utkání už asi ani ti největší optimisté v obrat nevěřili a hosté si také své vedení v poklidu kontrolovali. Pustili nás do jediné, ale zato gólové šance, když si na přízemní centr z křídla naběhl střídající Y.Sirotkin, jeho pohotový pokus z prostoru penalty však skončil těsně vedle levé tyče. A když v závěru J.Švamberg ml. vytěsnil mimo branku nepříjemnou střelu zpoza vápna k tyči, skóre se už nezměnilo a my jsme si tak připsali další domácí porážku.

Zpět ...

29. 10. 2023 - XI. kolo

Sokol Mladotice "B" - Olympie Kožlany     6 : 0  (3 : 0)

J.Švamberg ml. - Matula, J.Švamberg st., Hurt, Konopásek - Pham, Tomko, Kotěšovec, Štrunc, Holeček (86. Fiala) - Sniadanko (25. Šot)

Do Mladotic jsme cestovali s tím, že nás čeká opět mužstvo srovnatelné výkonnosti a že bychom mohli urvat nějaký ten bod. Bohužel realita byla úplně jiná a my jsme si odvezli nepříjemný debakl.

Mladotice tradičně předvádějí kombinační fotbal, hrají hodně po křídlech a hrozí nebezpečnými centry před branku. Na to jsme se připravovali, bohužel mladíci na našich krajích si s tím od začátku utkání nevěděli rady. V úvodních minutách se možná mohlo zdát, že jsme schopni sehrát rovnocennou partii, ovšem rychlá branka v naší síti nás posadila na zem - už v 7. min. dostal domácí hráč příliš volnosti na hranici vápna a jeho technická střela zaplula nechytatelně do šibenice Obrazek. Pak už převzali taktovku mladotičtí. Zkušení středoví hráči neztráceli balóny a mladíci na stranách často jednoduše dohrávali akce až do koncovky, kterou jsme hasili často s vypětím všech sil. Směrem dopředu jsme pak byli naprosto bezzubí. Občasné nápady J.Kotěšovce ofenzivní hráči zužitkovat nedokázali a ani snaha M.Šota, který aspoň trochu náš útok oživil, k úspěchu nevedla. Naopak po půlhodině bylo prakticky rozhodnuto, když jsme hrubkami v obraně soupeři doslova darovali dva slepené góly. Nejprve se ve 27. min. nechal překvapivě snadno obehrát u brankové čáry T.Hurt a následný centr našel na malém vápně zcela volného útočníka Obrazek, a o minutu později fatálně chybovali v kombinaci Q.M.Pham s D.Konopáskem, čímž nabídli mladotickým rychlé přečíslení a opět gól z malého vápna Obrazek. A mohlo být i hůř, kdyby několik dalších šancí domácí nespálili nebo jim v cestě nestála branková konstrukce.

V kabině se staří mazáci snažili svým mladším spoluhráčům spíše poradit a povzbudit je, ale jestli jsme se na hřiště vrátili se vztyčenou hlavou, hned ve 47. min. jsme dostali další ránu, když jsme na vápně nepohlídali mladotickou druhou vlnu a na střelu k tyči z 10 metrů se náš gólman natahoval marně Obrazek. Následující minuty pak už plynuly podle stejného scénáře. Domácí kontrolovali hru, míč nám příliš nepůjčovali, a když už, tak jsme jej nedokázali podržet a naše pokusy o útočné akce vesměs končily buď ztrátou nebo nepřesnou přihrávkou. Do blízkosti branky jsme se propracovali výjimečně, ale buď jsme vůbec nedokázali zakončit nebo jsme stříleli nepřesně. Naopak téměř každá soupeřova útočná akce znamenala velké nebezpečí, naše defenzíva nestíhala, hráči si nedokázali vypomoci a míč jsme mnohdy odvraceli až na poslední chvíli a často bezhlavě a chaoticky. Logickým vyústěním pak byly další góly v naší síti. V 72. min. domácí zahrávali přímý kop, který sice J.Švamberg st. odvrátil, ale téměř ztracený míč dokázali poslat hlavou zpět před branku, kde bez velkého zájmu naší obrany nejprve trefili tyč a následně z malého vápna dorazili míč za záda nešťastného J.Švamberga ml. Obrazek A v 83. min. sice Q.M.Pham dokázal navázat svého záložníka při průniku do vápna, ale nakonec ho přecejen nechal odcentrovat na neobsazeného spoluhráče, který s přehledem rozvlnil síť pošesté Obrazek. Náš brankář několika zákroky zabránil ještě většímu přídělu, ale to nic nezměnilo na tom, že jsme se domů vraceli s pořádnou ostudou.

Zpět ...

5. 11. 2023 - XII. kolo

Olympie Kožlany - Sázavan Bezvěrov     0 : 3  (0 : 0)

J.Švamberg ml. - Štrunc, Kratochvíl (65. Souček), Hurt, J.Švamberg st. - Matula, Tomko, Šot, Kotěšovec, Holeček (81. Konopásek) - Dzuba

V domácí derniéře jsme počtvrté za sebou přivítali soupeře ze samotného čela aktuální tabulky. Po dlouhé době se sešla natolik početná sestava, že několik ne úplně zdravých hráčů mohlo preventivně zůstat mimo.

Vzhledem ke špatné pověsti bezvěrovského mužstva jsme byli dost nemile překvapeni, když namísto původně nominovaného rozhodčího dorazil pan Klik - nebyli jsme přesvědčeni, že utkání ukočíruje. Hosté také od úvodního hvizdu naše očekávání potvrzovali - nejenže na nás vyrukovali s tvrdou hrou, ale také neustále (a většinou sprostě) nadávali směrem k nám, k rozhodčímu a dokonce i mezi sebou navzájem. Sudí to však překvapivě netoleroval a nevhodné chování trestal, což soupeře vyvádělo z míry. I tak nás ale bezvěrovští přehrávali, především ve středu pole byli šikovnější a důraznější, naštěstí jejich přímočaré útočné akce většinou ztroskotávaly na nepřesné finální přihrávce. My jsme se soustředili na to, abychom jejich snahy eliminovali, což se celkem dařilo, ale nezbývala nám energie na protihru. V útoku se sice snažil navrátilec do sestavy M.Dzuba, ale proti důsledné obraně to měli s M.Šotem bez dostatečné podpory spoluhráčů těžké. A tak byl na těžkém terénu k vidění hlavně boj bez větších šancí. Hosté se sice pokoušeli často střílet, ale míče jim létaly mimo tyče, naše obrana si poradila i s občasnými závary. A nakonec jsme se do největší šance dostali my - M.Šot po kolmici za obranu pelášil sám na brankáře, rozhodčí tentokrát výjimečně ignoroval permanentně zvednutý praporek asistenta, ale náš nejlepší podzimní střelec v zakončení selhal a poslal míč vedle tyče. Nicméně když ve 40. min. jeden z bezvěrovských útočníků podruhé přehnal tvrdost vůči T.Hurtovi, čímž se vykoledoval druhou žlutou kartu a následné vyloučení, zdálo se, že naše naděje na dobrý výsledek žije.

Po přestávce pokračovala bitva plná ostrých soubojů i ostrých slov. Čtvrthodinu jsme si hýčkali víru ve zlomení zápasu na svou stranu, bohužel v 61. min. jsme dostali ránu. J.Švamberg ml. skočil pod nohy nabíhajícího útočníka, zasáhl míč, ale protivník do něj vzápětí vlétl a předvedl let plavmo, což do té doby přesný sudí posoudil jako faul našeho brankáře! Marné byly veškeré naše protesty, penalta zůstala v platnosti a hosté ji se štěstím proměnili Obrazek. To jim samozřejmě hrálo do not, mohli se soustředit na defenzívu a posílat rychlé útočníky do brejků. Nám nezbývalo než se tlačit dopředu, ale nebyli jsme schopni nic kloudného vymyslet. V 74. min. se pak bezvěrovským podařila rychlá protiakce po naší chybě v rozehrávce, obrana nezachytila náběh soupeře a náš brankář byl na jeho zakončení krátký Obrazek. Nebylo na co čekat, ale jen chvilku poté, co se T.Hurt vysunul dopředu, jsme opět ztratili míč ve středu hřiště a po další kolmici do otevřené obrany dali hosté v 79. min. výsledku konečnou podobu Obrazek. Ani v závěrečné desetiminutovce jsme se totiž proti jejich obraně prosadit nedokázali, a to i proto, že zákrok brankáře na zakončujícího M.Dzubu sudí k našemu překvapení tentokrát jako penaltový neposoudil, přestože bezvěrovský gólman si na míč ani nesáhl. Potřetí za sebou jsme tak vyšli bodově i střelecky naprázdno.

Zpět ...

11. 11. 2023 - XIII. kolo

Sokol Hunčice - Olympie Kožlany     2 : 0  (1 : 0)

J.Švamberg ml. - J.Švamberg st., Souček, Hurt, Kratochvíl (80. Fiala) - Štrunc, Tomko, Šot, Kotěšovec, Pham - Dzuba

Závěrečný podzimní zápas jsme odehráli už za regulérně listopadového počasí (= zima, vítr, občasný déšť) na neoblíbeném hunčickém drnovišti. Bodovým ziskem jsme si chtěli aspoň trochu napravit reputaci a tentokrát jsme k tomu neměli daleko, ovšem i počtvrté za sebou z toho byla nula jak bodová, tak gólová.

Bohužel už poněkolikáté na podzim jsme rychle inkasovali lacinou branku. Hned ve 3. min. při první návštěvě v našem vápně vybojovali domácí roh, následný centr J.Švamberg ml. podcenil a míč zapadl k zadní tyči Obrazek. Několik minut jsme se oklepávali, nepodrželi jsme balón a dovolili soupeři zkoušet kolmice na dva zkušené útočníky. Naštěstí jsme veškeré nebezpečí ubránili, ikdyž přímý kop z 20 metrů vytěsnil náš brankář zpod břevna taktak. Postupně jsme se ale i přes nerovný terén stále více pouštěli do kombinace a dostávali se tak k hunčické brance, dlouho jsme si ale nedokázali vypracovat zajímavější zakončení. Výjimkou byla šance T.Hurta, který po rohovém kopu poslal míč volejem z malého vápna vysoko nad. Ovšem s blížícím se závěrem poločasu se už musel mít domácí brankář na pozoru, protože především M.Dzuba začal hunčické obraně dělat velké problémy a několikrát i nadějně vystřelil, bohužel bez efektu, přestože jednou dokonce zaduněla branková konstrukce.

Do druhé půle jsme tak šli s tím, že by to mohlo jít. A opravdu, byli jsme rovnocenným soupeřem a přicházely další šance, ale M.Dzuba rozjel festival spálených příležitostí. Po pár minutách se řítil na branku soupeře, ale nechal vyniknout gólmana. Chvíli nato se po dobrém napadání domácí rozehrávky dostal sám před branku, ale místo pohodlného uklizení míče kamkoliv k tyči si střelu úplně nesrovnal a opět trefil brankáře. A tak v 55. min. přišel trest, když jsme po ojedinělé domácí akci nezachytili náběh útočníka středem obrany a ten se nemýlil Obrazek. Ani za nepříznivého stavu jsme nevěšeli hlavu a pokračovali v aktivitě. M.Dzuba se znovu dostal do brejku, ale tentokrát jeho pokus zablokoval stínující obránce. V 67. min. se navíc nechal za oplácení nesmyslně vyloučit jeden z domácích hráčů, my jsme stáhli defenzívu jen na 3 hráče a tlačili jsme se za gólem naděje. Ale dnes bychom asi neskórovali, ani kdybychom hráli až do večera. L.Štrunc po přetaženém centru dostal dost času k zakončení, ovšem branku minul, stejný hráč pak v nadějné pozici hlavou míč jen lízl. A když už střela M.Součka konečně v síti skončila, naši radost zhatil zdvižený praporek. Oslabení domácí se už jen soustředili na defenzívu, a přestože několikrát zahrozili z protiútoku, ani oni už gól nedali, ale utkání nakonec dovedli do vítězného konce. Po závěrečném hvizdu se ještě nesmyslně sesypali na rozhodčího, vykoledovali si další červenou kartu, ale to už nic nezměnilo na tom, že jsme dnešní porážkou klesli před zimní přestávkou na nelichotivé předposlední místo.

Zpět ...