Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

 Sokol Pňovany - KOŽLANY  1:1 (0:0)    
 AUTOBUS
 
 Baník Kamenný Újezd - KOŽLANY  2:4 (1:3)    
 AUTOBUS
 
 KOŽLANY - Sokol Dolní Bělá  2:3 (0:2)    
 SLUŽBA: Štrunc, Holeček
 
 Sokol Dobříč - KOŽLANY  1:0 (0:0)    
 AUTA: Souček, Kratochvíl, Dzuba, Fiala
 
 KOŽLANY - TJ Nečtiny  so 20.04.2024  16:30 hod.  
 SLUŽBA: Tomko, Pham
 
 TJ Nýřany "B" - KOŽLANY  ne 28.04.2024  15:00 hod.  (sraz 12:50)
 AUTOBUS
 
 KOŽLANY - Sokol Manětín  so 04.05.2024  17:00 hod.  
 SLUŽBA: Hurt, Šot
 
 KOŽLANY - Sokol Hunčice  st 08.05.2024  18:00 hod.  
 SLUŽBA: Fiala, Dzuba
 
 Sokol Pernarec - KOŽLANY  ne 12.05.2024  15:00 hod.  (sraz 13:05)
 AUTOBUS
 
 KOŽLANY - Trafo Hadačka  so 18.05.2024  17:00 hod.  
 SLUŽBA: Souček, Sniadanko
 
 TJ Tlučná "B" - KOŽLANY  ne 26.05.2024  15:00 hod.  (sraz 13:05)
 AUTOBUS
 
 KOŽLANY - Sokol Mladotice "B"  so 01.06.2024  17:00 hod.  
 SLUŽBA: Švamberg ml., Krs
 
 Sázavan Bezvěrov - KOŽLANY  so 08.06.2024  17:00 hod.  (sraz 15:05)
 AUTA: Hurt, Tomko, Sniadanko
 
 
Kompletní rozpis všech mužstev ...
 
 

24. 3. 2024 - XIV. kolo

Sokol Pňovany - Olympie Kožlany     1 : 1  (0 : 0)

J.Švamberg ml. - J.Švamberg st., Hurt, Kratochvíl, Fiala - Štrunc Obrazek80., Souček, Tomko, Pham - Šot, Sniadanko

Hned na úvod nás los poslal do dvou nejvzdálenějších destinací. K prvnímu utkání jsme vyrazili na neoblíbený pňovanský stadionek, kde nás kromě nakloněné roviny přivítaly jako obvykle studený vítr a dešťové přeháňky.

Stejně jako při vítězné generálce minulý týden se znovu v kabině "tísnilo" pouhých 11 hráčů, takže nebyl důvod ani možnost něco měnit. V první půli, kdy jsme hráli do kopce a proti větru, jsme očekávali tlak domácích. Opticky tomu tak bylo, ale i soupeř se pral s nerovným terénem a jeho snahy o kombinaci končily daleko od naší branky nebo naopak až za ní. My jsme hráli jednoduše, soustředili si na poctivou defenzívu a čekali na příležitost. Během první půlhodiny tak byl k vidění především boj a sporadické střelecké pokusy brankářům žádné potíže nezpůsobily. Do přestávky si pak ale oba připsali po jednom těžším zákroku - J.Švamberg ml. musel ve 31. min. po rohovém kopu likvidovat hlavičku z malého vápna, o 10 minut později si jeho protějšek poradil se střelou A.Sniadanka z úhlu.

V druhém poločase se nám s větrem v zádech hrálo přecejen lépe. V první desetiminutovce jsme domácí k ničemu nepouštěli a sami se postupně osmělovali i směrem dopředu. Naše útočné duo svým napadáním občas soupeře donutilo k chybě, ale koncovka nebyla důrazná. Ovšem v 64. min. při centru z přímého kopu zaspal P.Fiala, čímž nechal domácímu kapitánovi dost prostoru a času zamířit hlavou mimo dosah našeho gólmana - 1:0 Obrazek. Nejeden z nás si hned vzpomněl na rok starou nejtěsnější porážku, ale času zbývalo stále dost. Naši útočníci zvýšili aktivitu a okolo 70. min. se oba chvíli po sobě prodrali do nadějné pozice, z úhlu však mířili shodně mimo. I další minuty se nesly ve znamení naší snahy o vyrovnání a nakonec jsme se dočkali. V 80. min. po práci A.Sniadanka poslal do vápna přízemní centr Q.M.Pham, míč po několika odrazech vyplaval před volného L.Štrunce a ten už neměl problém uklidit ho do odkryté branky Obrazek. A o 3 minuty mohlo být ještě veseleji, když se po rohovém kopu prodral k nadějné hlavičce A.Sniadanko, brankář však míč dokázal vyrazit a obrana ho poslala do bezpečí. V závěrečných minutách si pak už obě mužstva svůj bod pohlídala.

Zpět ...

30. 3. 2024 - XV. kolo

Baník Kamenný Újezd - Olympie Kožlany     2 : 4  (1 : 3)

J.Švamberg ml. - J.Švamberg st., Hurt, Kratochvíl, Fiala - Holeček, Tomko Obrazek83., Souček Obrazek1., Pham Obrazek37., Krs - Štrunc Obrazek33.

Druhý dlouhý výlet jsme absolvovali k veledůležitému utkání s aktuálně posledním celkem tabulky. Tentokrát nás odcestovalo dvanáct, ale už při rozcvičce se kuriózně zranil M.Šot (zlomenina ruky po pádu po "souboji" s poletující včelou), takže naše střídačka opět zela prázdnotou a za všechny chybějící útočníky musel zaskočit kovaný obránce L.Štrunc.

Vstup do zápasu se nám vydařil náramně. Hned po rozehrání jsme z obrany založili útočnou akci, L.Štrunc si naběhl na kolmici J.Švamberga st., našel na zadní tyči zcela volného M.Součka a po půlminutě jsme vedli Obrazek! Domácí defenzíva se zdála opařená a naši ofenzivní hráči si navzdory hodně hrbolatému hřišti připravovali jednu šanci za druhou. Už 3. min. mohla přinést z kopačky J.Holečka další gól, na což o chvíli později sice odpověděl nebezpečnou akcí soupeř, ale pak už jsme definitivně převzali taktovku do svých rukou. Ale ta koncovka! Ve 13. min. se po centru ze strany ocitl sám na malém vápně L.Štrunc, v jasné tutovce však mířil do gólmana. Ve 22. min. si to s míčem na noze namířil od lajny přímo do vápna J.Krs, při zakončení ho však vyrušil důrazně atakující obránce a střela skončila vedle. Po půlhodině hry se ve výborné pozici ocitl po rohovém kopu T.Hurt, svou hlavičku však také nedokázal vměstnat mezi tyče. Až ve 33. min. jsme se konečně dočkali. T.Tomko našel na malém vápně zcela volného L.Štrunce a náš dnešní forvard se zblízka konečně trefil Obrazek. O minutu později si M.Souček naběhl na pas středem soupeřovy obrany, zamířil však jen do vybíhajícího brankáře. Stejná situace se opakovala ve 37. min., tentokrát ale M.Souček ještě našel lépe postaveného Q.M.Phama, a ten zblízka vstřelil svůj první "dospělý" gól - 0:3 Obrazek. Zdálo se, že jsme domácí definitivně zlomili, protože ti prakticky nebyli schopni dostat se do blízkosti naší branky, jenže ve 40. min. naše obrana podcenila ojedinělý dlouhý nákop, proti zabíhajícímu útočníkovi J.Švamberg ml. napoprvé ještě zasáhl, ale dorážka už skončila od tyče v síti Obrazek. Ještě do přestávky mohl odpovědět M.Souček, bohužel zblízka znovu nechal vyniknout soupeřova brankáře.

V kabině jsme si zdůrazňovali, že nic není rozhodnuto, a na hřišti jsme se pak soustředili především na důslednou defenzívu a čekali na chyby domácích. Úvodní čtvrthodina tak příliš vzruchu nepřinesla, ale v 61. min. vyrazil do brejku M.Souček, našel před brankou zcela volného L.Štrunce, ten však pokračoval ve festivalu spálených příležitostí a ve vyložené pozici trefil tyč. O 4 minuty později L.Štrunc vyzval ke střele Q.M.Phama, který zakončoval nad. V této fázi utkání už jsme s ubývajícími silami trochu vyklidili pozice, soupeř se dostával více do hry, ale šance jsme počítali nadále téměř výhradně my. V 67. min. opět neúnavný L.Štrunc nebezpečně zakončoval z 10 metrů, po chvíli po úniku střílel z hranice vápna mimo. V 73. min. vysunul nejmladší hráč Q.M.Pham do brejku toho nejstaršího V.Kratochvíla, který se místo M.Součka vysunul dopředu, náš veterán však rozezvučel tyč. V 78. min. L.Štrunc vystihl rozehrávku domácích, ale místo přihrávky nabíhajícímu V.Kratochvílovi neúspěšně zkoušel zdálky překonat vyběhnutého brankáře. Klid nám nakonec dal až v 83. min. T.Tomko, který se prosmýkl domácí obranou a zakončil nekompromisně pod břevno Obrazek. Pod dojmem jasného vedení pak ještě naše obrana zaspala v 87. min., když nezachytila kolmou přihrávku na nabíhajícího útočníka, který dal s přehledem výsledku konečnou podobu Obrazek. To už ale nic nezměnilo na tom, že jsme si připsali velmi důležité vítězství a mohli si užít cestu domů.

Zpět ...

6. 4. 2024 - XVI. kolo

Olympie Kožlany - Dolní Bělá     2 : 3  (0 : 2)

J.Švamberg ml. - Štrunc, Hurt, Kratochvíl, J.Švamberg st. - Holeček, Tomko, Souček Obrazek77., Pham Obrazek81., Krs - Dzuba

V prvním letošním domácím zápase jsme přivítali jednoho z aspirantů na postup (resp. návrat) do OP, kterému jsme měli co oplácet - podzimní sedmigólový příděl nás straší ještě teď.

Náš trávník byl ve srovnání s tím, co jsme na jaře dosud zažili, v parádním stavu, konečně se dal hrát fotbal. Bohužel terén svědčil i hostům, kteří hned od začátku ukazovali své kombinační schopnosti a rychlost směrem dopředu. A už v 6. min. také svou aktivitu přetavili ve vedoucí branku, když se po jednoduché křídelní akci a následném centru prosadili střelou z 10 metrů Obrazek. S rychlou odpovědí přispěchal M.Souček, který po prostrčení od M.Dzuby střílel z vápna přesně k tyči, ale sudí Dux po dodatečné konzultaci s hostujícím(!) pomezním nakonec pro ofsajd(?) gól odvolal! Ve 12. min. si pak náš záložník mohl zlepšit chuť po přesném centru J.Švamberga st., bohužel hlavou ve vyložené pozici minul branku. Na druhé straně nás zase zachránil V.Kratochvíl, když pohotově vyhlavičkoval míč z prázdné branky po rohovém kopu soupeře. I v dalších minutách se hrál zajímavý fotbal. Dolní Bělá potvrzovala své postavení v tabulce, byla herně lepší, ale kromě dvou nepříjemných náběhů středem obrany, které zakončila mimo tyče, jí toho naše obrana zase tolik nedovolila. Ovšem ve 37. min. hosté odvrátili náš přímý kop tak šikovně, že šli okamžitě do rychlého brejku, který skluzem nezastavil na hranici vápna ani T.Hurt a po přihrávce před prázdnou branku zvýšili své vedení Obrazek. A protože se neujala střela M.Součka a Q.M.Pham na zadní tyči nedosáhl na pas M.Dzuby, šli jsme do kabin s nepříjemnou ztrátou.

Po návratu na hřiště jsme se chtěli rychlým gólem vrátit do utkání, ale to se nepodařilo. Naopak v 57. min. soupeř opět podnikl přímočarou akci od vlastní branky, na kolmici za obranu si naběhl jeden z útočníků a z úhlu překonal našeho brankáře Obrazek. Zdvižený praporek našeho pomezního rozhodčí tentokrát zcela ignoroval a ani naše vehementní protesty ho nepřesvědčily, aby se šel stejně jako v úvodu zápasu na lajnu poradit! V tuto chvíli jsme už neměli co ztratit. V 63. min. předvedli pěkný ťukes M.Dzuba s M.Součkem, po které se prvně jmenovaný řítil na branku, bohužel střílel v tísni nad břevno. Vzápětí se na druhé straně po tvrdé střele z vápna řádně protáhl J.Švamberg ml., který si po chvíli poradil i s další nebezpečnou dolnobělskou šancí. Zdálo se, že hosté mají utkání pod kontrolou, ale nám se podařilo závěr notně zdramatizovat. V 77. min. dostal M.Souček od J.Švamberga st. další centrovanou nabídku a tentokrát už míč i s přispěním nejistého brankáře hlavou do sítě procedil Obrazek. V 81. min. si pak náš střelec zaběhl na kolmici J.Holečka a zpětnou přihrávkou připravil gólovou pozici pro Q.M.Phama - 2:3 Obrazek! Opět nám zatrnulo, protože rozhodčí se znovu běžel radit s pomezním (!!!), ale tentokrát už gól v platnosti ponechal. Ve zbývající desetiminutovce jsme zmobilizovali zbytky sil a snažili se svoje vzepětí korunovat vyrovnávací brankou, hra se přelévala z jedné strany na druhou, ale skóre se už nezměnilo a favorit si tak mohl zhluboka oddechnout.

Zpět ...

13. 4. 2024 - XVII. kolo

Sokol Dobříč - Olympie Kožlany     1 : 0  (0 : 0)

J.Švamberg ml. - Štrunc, Hurt, Kratochvíl (84. Fiala), J.Švamberg st. - Holeček, Tomko, Souček, Pham, Krs - Dzuba

Na perfektním hřišti druhého týmu usilujícího o okamžitý návrat do okresního přeboru jsme sehráli důstojnou partii, donutili jsme soupeře vydat se ze všech sil a strachovat se o hubené vítězství až do konce, přesto jsme bohužel opět vyšli bodově naprázdno.

Stejná sestava, stejná taktika. Od úvodního hvizdu jsme se soustředili na poctivou defenzívu, ale snažili jsme se využít každou příležitost k ohrožení domácí branky. Dobříčští se prezentovali dobře čitelnou šablonou - kombinace v obranné řadě a pak dlouhé pasy do křídel, které se nám ale většinou dařilo eliminovat nebo pokračující akci narušovat. K první vážnější, ale nepřesné střele, kterou mu nabídl nepřesnou rozehrávkou J.Holeček, se soupeř dostal až po čtvrthodině hry. Stejným způsobem odpověděl po chvíli na druhé straně M.Souček. Domácí dál naráželi na pevnou obranu a museli se mít na pozoru před našimi výpady. Ve 23. min. se po vyhrané hlavičce užuž řítil do velké šance M.Dzuba, brankář byl ale u míče dřív. Ve 27. min. pak M.Souček šikovně posunul míč na z křídla nabíhajícího J.Holečka, jeho technický pokus však gólmana nevystrašil. Domácí favorit se k největší a vlastně jediné šanci dostal až ve 41. min., ale střelu z přímého kopu zpoza vápna J.Švamberg ml. parádně zneškodnil, a když si poradil i s následnou dorážkou, šla obě mužstva do kabin za bezbrankového stavu.

Do druhé půle jsme vstoupili aktivně a během první pětiminutovky dvakrát zahrozil M.Dzuba, bohužel mu byla branka v obou případech malá. Dobříč reagovala přesuny v sestavě a zásadním momentem se ukázal příchod dvou čerstvých hráčů v 58. min. O dvě minuty později totiž jeden z nich přes nedůrazného J.Holečka odcentroval od rohového praporku, míč se otřel o břevno a šťastně přistál přímo na hlavě druhého střídajícího hráče, který zůstal zcela osamocen na zadní tyči Obrazek. Naše odpověď mohla přijít hned z protiútoku, když z hranice vápna tvrdě střílel M.Souček, brankář však s vypětím všech sil jeho projektil zpacifikoval. A i v dalším průběhu utkání jsme byli ve snaze o vyrovnání aktivnější. V 68. min. si na autové vhazování od půlící čáry naběhl T.Hurt, s míčem na noze pak jako tank prošel dobříčskou obranou až na malé vápno, ale soupeře opět podržel brankář. Naše přecejen stále otevřenější obrana dokázala zachytávat občasné výpady domácích, kteří se tak k jediné velké šanci dostali po rohovém kopu v 73. min., kdy ale tvrdá hlavička z 10 metrů skončila těsně nad. V 76. min. se J.Holeček protáhl z křídla až k nadějné střele z rohu velkého čtverce, ale brankář byl opět na místě. A protože v 87. min. po kličkované na hranici vápna neuspěli se svými pokusy ani T.Tomko a M.Souček, zůstaly nakonec vydřené 3 body v Dobříči.

Zpět ...