Jdi na obsah Jdi na menu

PRAGUE GAMES 2022

prague-games-2022-8-vert.jpgI letos jsme udrželi patnácti letou tradici účastí na Prague Games. Tým dorostenců nejel do Prahy s vidinou zisku bodů, ale s předsevzetím podat co nejlepší výkon v přípravě na novou sezónu. A to se mu určitě povedlo. Hned v úterý se všichni shodli v názoru podřídit pobyt hře. Odpovídal tomu u přístup, kdy jsme každý zápas rozebírali, domlouvali taktiku, nikdo neponocoval, nad vším vzorně bděl Tom, kapitán týmu.

PSKC Okříšky  - Hässelby SK IBK (SWE)   0 : 8  (0 : 3)
Turnaj nám začal utkáním s jedním z předních švédských klubů. Považovali jsme jej za nejtěžšího soupeře, dokud jsme nenastoupili proti Liberci. Vždyť Hässelby později těsně vypadly z play-off A a jednoznačně vyhrály play-off B. Rozdíl v pohybu byl velký. Měly dobře secvičené rozestavení, ve kterém létají pohotové nahrávky. Naše hra byla založená na uzavřené obraně, což se v první části dařilo. Bohužel, do protiútoků jsme se dostávali pouze ve dvou, málokdy ve třech hráčích, natož ve čtyřech. Podařilo se nám i tak vypracovat tři dobré šance. Nebýt dvou branek, které jsme si v zápalu hry způsobili vlastními chybami, byl by konečný výsledek ještě přijatelnější.

Velké uznání si zaslouží Honza Koukal, který hrál dobře i s velkým sebezapřením. V úterý před turnajem si při fotbálku narazil palec a odřel kůži na chodidle.

PSKC Okříšky  -  ASK Lovosice – LFP   4 : 4  (2:3)
Branky/asistence: Š.Korba 2/1, J.Koukal 0/3, M.Jeřábek 1/0, P.Filipec 1/0
Po většinu zápasu byla mírná převaha na naší straně. Útoky jsme však trestuhodně zakončovali nepřesnou střelbou. Soupeř byl naopak efektivní, z pár střel vytěžil maximum. Volil taktiku napadání, což se mu vyplácelo. Naše obrana za brankou neměla, komu pořádně rozehrát. Situace se otočila ve druhé části, kdy jsme zrychlili. Lovosice již napadat nemohly. Zlepšila se i střelba. Dramatický byl závěr.  Šimon vyrovnal stav z otočky, ale ve snaze o výhru jsme inkasovali. Pak přišla Pavlíkova chvilka. Těsně před gólmanem mezi dvěma protivníky krásně pro dribloval míček až za gólmanova záda.

prague-games-2022-57-vert.jpgZ tohoto zápasu si Dosi odnesl vyvrtnutý kotník a strávili jsme tři hodiny čekáním v nemocnici Motol.

PSKC Okříšky  -  FBC Liberec   0 : 13  (0 : 10)
Liberec začal pěkně zhurta. Od samého začátku nás zavřel v obranném pásmu. Na nepřetržitou rotaci jeho hráčů jsme nedokázali reagovat, nestačili jsme k nim dostupovat. Takto získaný prostor úročili přesnou střelbou. Skóre rychle narůstalo, zachránila nás až siréna na přestávku. Do zápasu jsme šli s úkolem udržet třetí místo v základní skupině před Lovosicemi kvůli startu do play-off. To znamenalo nedostat víc jak 14 branek. Do druhé půlky jsme šli  s odhodláním dokázat nemožné. Těsnější obsazování, vyrážení do protiútoků, oči všech tlačily časomíru. Co nikdo nečekal se povedlo. Vyrovnanější hra, max nasazení a obětavost stojí za zaslouženým třetím místem v těžké skupině

V základní čtyřčlenné skupině konečné třetí místo.

16-ti finále play-off A:  PSKC Okříšky  -  Bulldogs Brno   1 : 7  (1 : 4)
Branka: Š.Korba 
Večerní zápas o postup v play-off A byl zcela jiný než všechny ostatní. Favorizovaný soupeř moc šancí na výhru nedával. Navíc jsme si obranné hry za dva dny užili až až. Kluci chtěli také útočit. K tomu je povzbudila pěkná Šimonova branka z vytočení se snížením na 1:3. Nadšení, snaha hrát vyrovnanou partii a emoce určovaly taktiku tohoto zápasu. Samo sebou to bylo na úkor souhry a kombinací, individuální výkony však byly dobré. Hlavně proto jsme ve druhém poločase inkasovali jen třikrát. Změna, po které jsme se opět dokázali soustředit.

16-ti finále play-off B:  PSKC Okříšky  -  Skövde IBF   1 : 4  (0 : 3)prague-games-2022-37-vert.jpg
Branka/asistence: M.Jeřábek 1/0, D.Caha 0/1
Některým turnajem projdete bez větších obtíží mezi nejlepší, jindy vypadnete hned na začátku. Velkou roli hraje rozlosování, ve kterém musíte mít štěstí na soupeře. My měli těžkou skupinu a do obou play-off jsme dostali prvoligové Bulldogs a další švédský tým. Skövde sice nebyli tak silní jak Hässelby (prohráli s nimi semifinále B), ale přece jen jejich sehranost byla mnohem dál. Zápas byl celkem vyrovnaný, dopředu nás hnala hlasitá podpora Kanonýrů Kladno z hlediště. Škoda několika opět neproměněných šancí, Marek jich měl určitě víc, než na jeden proměněný gól. Hlavně jsme se vrátili k domluvené taktice a víc zapojili hlavu než proti Bulldogs. Pokrok ve hře týmu byl znát.

V našem letošním nastavení turnaje na ostatní aktivity oproti dřívějším ročníkům moc času nezbylo. Zápasy byly hodně náročné, mezi nimi bylo třeba odpočívat. Až po vyřazení jsme se rozběhly po Praze. Kluci si ve vedru užili volného vstupu na koupaliště Petynka, večer si domluvili schůzku s hráči Liberce na náměstí Míru, navštívili řadu zápasů po pražských halách.

Domlouvali jsme se na sobotní „Penalty floorball“, to je soutěž dvojic brankář – střelec v penaltách. Bohužel start kategorie až od 15:30 h byl příliš pozdě a my museli na vlak domů. Tak snad za rok.

Máme-li turnaj krátce zhodnotit, všem se moc líbil, určitě jsme se oproti předchozímu Open Game Brno o kus zlepšili, všichni mohou být se svými výkony spokojeni, mají na čem dál stavět. Zahrát si s tak silnými soupeři bylo super, to se moc často nepodaří.

Pro zajímavost si porovnejme věkové složení našich soupeřů. Byli jsme z nich nejmladší a v žádném týmu nenastupovaly holky, jako u nás. Přehled věkových průměrů, postupu v turnaji a pořadí v letošní ligové soutěži:

prague-games-2022-53-vert.jpgSkövde IBF (SWE)        2005,06
semifinále play-off B            4. místo v kraj. soutěži, 150 km od Göteborgu
FBC Liberec                  2005,40          
semifinále play-off A            2. místo v 1. lize, sk. B, osmifinále MČR   
Hässelby SK IBK           2005,61          
vítěz play-off B                      přední švédský klub
ASK Lovosice – LFP      2005,81          
16-ti finále play-off B          vítěz ústecké 2. ligy dorostenců
Bulldogs Brno               2005,84          
čtvrtfinále play-off A           2. místo v 1. lize, sk. D, osmifinále MČR   
PSKC Okříšky                2005,92          
16-ti finále play-off B           5. místo ve vysočinské 2. lize dorostenců

Sestava: Tomáš Chadim, Daniel Čiháček (host), Tereza Herynková, Veronika Fišerová (host), Daniel Caha, Ondřej Dosedla, Pavel Filipec, Marek jeřábek, Šimon Korba, Jan Koukal, Tomáš Navrkal a Michal Pacholík

Odkaz na fotoalbum ZDE, na video ZDE.

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář