Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuality

Příspěvky

BC Brno bylo definitivně vyloučeno s NBL

22. 9. 2008

Brněnský ligový basketbal po 82 letech končí. Přesně v poledne. Ani neustále prodlužovaný termín, který klubu BC Brno poskytla Česká basketbalová federace, nestačil k tomu, aby jeho vedení vyřešilo finanční závazky vůči bývalým hráčům a finančně zabezpečilo blížící se sezonu Mattoni NBL."Včera mi ještě volali, že se sešla správní rada, ale že prý byla neusnášení schopná. To mě ale v tuhle chvíli už nezajímá. Času měli na všechno dost," konstatoval ředitel nejvyšší soutěže Zdeněk Ringsmuth.

 

Basketbalisté ČR zahají poslední část přípravy bez Welsche

31. 8. 2008

Reprezentační tým českých basketbalistů v pondělí v Rize odstartuje poslední část herní přípravy před blížící se kvalifikací o mistrovství Evropy. Tým kouče Michala Ježdíka na turnaji v lotyšské metropoli nastoupí v pondělí proti domácímu celku, o den později změří síly s Gruzií a ve středu jej zakončí duelem s Francií.Češi se nyní musejí obejít bez svého nejlepšího hráče Jiřího Welsche, který se po předchozí
dohodě zapojil do přípravy se svým klubem Málagou. Pro kvalifikaci však Welsch bude připravený.Welsche ve výběru nyní nahradí křídlení hráč Prostějova Jaroslav Prášil, který může zabojovat o nominaci do kvalifikačních zápasů. V Rize český tým narazí na dva soupeře, s nimiž se utkal i o minulém víkendu na turnaji ve Francii.

 

BK NH Ostrava zkouší dva američany z NCAA

31. 8. 2008

Basketbalisté NH Ostrava hledají po odchodu Zbyňka Pospíšila a Johna Ofoegbu pro blížící se sezónu adekvátní náhrady.Jednou z nich možná bude chicagský rodák Marcus Arnold  čtyřiadvacetiletý pivot z Illinois. „Reference má dobré, takže ho vyzkoušíme a uvidíme,“ potvrdil Ladislav Kudela, šéf ostravského basketbalového klubu.
Mimo 204 cm vysokého a 110 kg vážícího Arnolda však Ostravští vyzkouší i pětadvacetiletého Bryanta Dillona (196 cm, 82 kg), rovněž hráče z amerického Illinois. „Bryant je „dvojka“, ale mohl by zaskočit i za Mitchella na rozehrávce,“ upřesnil L. Kudela.