Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rogue

3. 9. 2008

ObrazekObrazek

 

PVP Rogue

Autor: Bonefish
Název: PvP Rogue

Takze vzhladom nato ze tu nebol dlho nijaky clanok o rogune co sa tyka pvp tak som sa rozhodol hodit jeden do plen.

Dufam ze budete spokojni a mozno sa aj naucite nieco nove.
Tak podme nato.

Co je to rogue? Rogue je povazovana za najzakernejsiu classu v hre preto ti ktori rogunu nehraju ju nenavidia :)
U roguny pozname viacero pouzivanych oblubenych talent buildov ako napr:19/42/0 combat mace
3/33/25 sinister rogunu ala acrono
41/0/20 alebo 41/20/0 mutilate

Toto su asi 3 najviac pouzivanejsie buildy celkovo z coho v 2000+ arenach sa najviac preferuje combat mace a potom mutilate(patch 2.2)

Podme si jednotlivo rozobrat postup v 1v1 fighte proti kazdej classe:

Rogue-warlock-build 19/42/0- na castere je vseobecnejsie najlepsie zacat garrote co je 3sec silence a nasledne improved kick z talentov co je 2 sec silence spolu to je 5 sec silence/stun co je viac ako CS.na locka je to o dost narocnejsie a je to znacny risk pretoze so psom vas vidi v podstate na kilometer a dostat sa este za neho a dat garrote je dost hardcore cize u tohto castera som zacinal CS.Zapneme sprint aby sme sa k nemu dostali bez odhalenia davame CS+jeden SS to mame 3 comba davame KS on to na 90% zrusi insigniou co vam dispellne KS aj crippling poison hned po tomto davame shiv(potrebne macro kedze mame equipped mace)po shiv zapiname blade furry trinket na AP za badge + AR a davame SS na 5 comba evisc.Insigniu si setrime na DC od locka.U locka je dolezity energy timing snazime sa neist pod 25 energy ktora je potrebna na kick.Kick pouzivame len na drain life a musi byt hned dostupny to znamena musime mat na neho energy, zvycajne drain life lockovy vyhrava bitku.(drain life dava hned po DC).CLOS je nas najdolezitejsi spell/cd 1 minuta zle pouzitie=lose.Pouzivame ho asi na nasich 50% hp.Skonci CLOS hned davame vanish.Pes je mrtvy od blade furry(pravdepodbne pouzije fel domination na dalsieho) mi sa snazime skryt pockat na energy a na leave combat aby sme mali full CS time.Ideme na neho davame CS+sinister 3 comba a davame blind,insigniu nema nemoze zrusit gouge na peta a FA.po skoncani gouge ideme do locka davame KS a snazime sa ho ubit k smrti.

Rogue-spriest-19/42/0 zaciname garrote+kick sinister gouge(aby sme ziskali cas na kick) KS spriest insignia dava nam dotku mi do neho tlcieme sinister.dava fear mi Wotf za predpokladu ze ste ud ak nie tak insignia on dava mind flay mi kick a ideme sinister.Dolezity spell je zasa CLOS davame ho az ked sme zase na 50% a ked dostaneme devouring plague.Vanish sap FA stealth garrote sinister sinister dostavame fear insignia kick na mind blast alebo flay KS a tlcieme k smrti.Na jeho miniona pouzivame evasion.

Rogue-drood-tazky match up.Vela armoru vela hp feral heal atd.Vacsinou drood zacina v medvedovy ideme cs sinister sinister 4comba KS dava insigniu my evasion a zapiname AR blade furry ak mame jedno combo davame hned slice and dice spolu s BF to je 50%+ attack speed zapiname trinket na ap bijeme sinster na 5 comba a davam rupture.Ak je to tauren a shapeshiftuje sa skaceme od neho prec lebo na 100% dava war stomp.po rupture zbierame comba uz len na KS a cakame kym sa premeni a snazime sa ho stun v caster forme a ubrat co najviac hp.Ak da bash nepouzivajme hned insigniu pravdepodobne casti cyclone ak je tak insigniu na cyclone sprint behame ku nemu a bijeme co to da.ak sa zacne healovat hadzat dotky davame insigniu hned blind CLOS na fearie fire, FA vanish CS a bijeme co to da.

Rogue-mage-taktiez hardcore matchup, zacina arcane expl.rank1 my sa snazime distract a sap ak si netrufate tak sprint a ideme garrot hned z garrotu kick a bijeme co to da on dava blink a casti mental.Tu je to tazko teraz popisovat taktiku tento boj moze byt roznorody naozaj kazdy clovek to moze zahrat inac ale postupnost ako sa dostat z novy je na prvu insignia na druhu CLOS a najdolezitejsi spell tu je vanish ten si setrime na koniec.V tomto matchupe dost casto vyuzivame bonus z glad rukavic + deadly throw.ak je mage v kocke mi gouge na mentala a snazime sa aky taky heal cez FA.Fakt tento boj moze prebiehat roznymi sposobmi tazko sa vyjadrit konkretne na jeden.

Rogue-paladin-nema cenu popisovat v patchy 2.2 bolo 90% pala holy a to je len spam healu a mi sinistru atd. nikdy som sa tejto classe nejak nevenoval.

Rogue-shaman- zase patch 2.2 80% shamanov bolo healing spec a to je epix fight na 10 minut. zaklad je ze sa snazime nicit totemy hlavne earthbind a poison cleaning a tiez magma totem(niesom si isty nazvom sry za chybu ak je to zle) a bijeme co to da.Vdaka tomu ze ma earth shield heauje sa ako prasa a jedine vdaka comu vyhrame je ze mu dojde mana.

Rogue-hunter- arranged duel nikdy niesme my OPENERS pretoze skilled classa spamuje flare do rana.Zaciname skok zo stealthu do flare insignia na pascu ak tam je spomalovacia trar,shiv a sinister na 4-5 comba a davame rupture pretoze pvp hunter ja vacsinou BM zapina si BW a je immune na stuny tu je nam KS nanic. Ak zapne BW nam neostava nic ine len bud dat vanish alebo sprint shiv evasion zapiname AR blade furry trinket a bijeme co to da az do kym neskonci immunita.Po skonceni davama blind a hned vanish a upalujeme prec.Ten blind je tam nato aby sme ziskali aky taky cas na skrytie aby nas neodhalila flare.ak prezijem BW tak BM hunter je hracka na dobytie.Co sa tyka marks hunter tam je to easy fight ak sme my openers napr v bg zaciname cs sinistre na ks on insignia mi CLOS na pascu ak da scatter tak insignia scatter a CLOS na pascu a dobijeme na smrt.

Rogue-rogue- tento mirror dost zalezi na builde deep combat roguna to ma hardcore proti hemo rogune atd.Taktiez tento match up ma strasne vela moznosti boja tazko tu popisat jeden ale v podstate pouzivame rupture aby to bolo tazsie sa vanishnut shiv sprint evasion CLOS na criplling atd.

Rogue-warrior-moj najoblubenejsi duel pretoze to je pre rogunu jednoznacne najvacsi hardcore.Roguna aby zabila wara musi ukazat neuveritelny skill.Zaciname CS a behame mimo range(combo points).Odporucam macro aby ste mu nedali physical dmg tym padom nezvysili rage.Mame 2 comba tak ideme garrote sinister,odskok do death zony miesto kde nam neda ani physical dmg ani charge sinsiter rupture .Zaklad je mat VZDY crippling poison na targete,necakame na proc ale pouzivame shiv.Wara páli rupture a garrote my sme v DZ davame sprint a skaceme okolo neho davajuc sinister a zbierania combo pointov.Ak mame aspon 3 comba davame KS on da insigniu my hned gouge a vanish.Gouge tam je potrebny aby nedal demor. shout cim nas vyhodi z vanishu.Odskocime nabok cakame na laeve combat a ideme CS AR BF sinster co to da evasion lebo KS mame na CD a stale bijeme sinsiter 5 comba eviscerate atd.Toto je zhruba zakladny postup na wara.

Vsetky tieto taktiky su pisane ak vsetko vijde co ako velmi dobre vieme v PVP nikdy nevijde, war nam resistne KS da nam deep wound co nam robi problem vanish priest dispellne poison roguna resist stun a pod.
Vysvetlivky:AP-attack power
AR-adrenaline rush
BF-blade furry
KS-kidney shot
combo-combo body
CLOS-cloak of shadow
FA-first aid
OPENER-vy zacine boj zo stealthu


Dufam ze sa clanok pacil.Sorry ze nepouzivam diakritiku a ciarky ale clanok je dost dlhy(aj ked som tam mnoho veci nespomenul)
a nemam vo zvyku pouzivat diakritiku tak som tu nechcel stravit celu mladost.Za porozumenie diky.

P.S WOW som skoncil pred mesiacom do patchu 2.3 nevidim cize neviem komentovat ako to je teraz.

Areny- o nich som nepisal lebo to je kapitola sama o sebe.Nehral som ich az tak vela lebo mam suxx net a s pingom 650´+
som len kazil ratingy kamosom cize to nemalo vyznam.Moj najvyssi rating co som bol bolo okolo 1850 s lockom 2v2.Viem suxx
rating ale som presvedceny ze s dobrym netom by sme sli ovela vyssie.

na zaver: THX FOR READING

                   

                                                    O roguovi

Rogue
Většina členů 25kového raidu vám řekne, že Rogue je jedno z nejlehčích povolání. Nemusíte healovat, tankovat, dispellovat, buffovat, jen musíte dávat pozor na agro. Možná mají pravdu, ale i za rogue se může hrát špatně! Rogue jako základní postava má (díky Blizzardi!) o 29% nižší threat. Je tedy dělaný jako DMG Dealer a nic jiného. Maximálně občas v 5kových instancích ten Sap a lockpicking na bedničky... Hunter, Druid, Warrior i Shaman dávají celé partě nějaké ty buffy nebo totemy jen vy ne. A proto to musíte svým spoluhráčům co nejlépe vykompenzovat a to jediným způsobem kterým umíte. Základem jsou dobré talenty. Při dosažení 70 levelu jsou nejsnáze dosažitelné zbraně Dagger nebo Fist.
Dva výborné fist weapony padají v Arcatrazu a Mechanaru a lepší jsou až Gladiator, nebo z Karazhanu. Existují 2 PVE talent buildy:
1) solo pve + 5group pve 30/31/0
2) 5group pve + raid pve 19/42/0

1) Spoléhá na Cold Blood a vysokou šanci na crit. Styl boje je Cheap shot (2CP) -> 2x Sinister Strike (pokud jeden z nich crit tak 5CP) -> Cold Blood -> Eviscrate. Za krátkou chvíli (max 12sec) je nepříteli ubráno mezi 4-7k HP.

2) Spoléhá na haste rating a také na vysokou šanci na crit. K tomuto buildu se hodí mít 2 části Assasination setu, na weaponech Mongoose a trinket z Mechanaru. Obojí nějakou tu rychlost přidává.
Styl boje je: Cheap shot -> Slice and dice a Blade Flurry (pozapínat trinkety) -> 3x Sinister Strike -> Kidney Shot -> auto-attack dokoná dílo
V instancích je Slice and Dice na bossech dost znát (proto v talentech improve). Bohužel u většiny raid bossů nefungují stuny, takže Assasination set je tam k ničemu, ale do pětkových instancí je možné vytáhnout rychlost weaponu z 2.60 na 1.15 (±)-zvýšení DPS o více jako dvojnásobek. (S dobrým equipem a Adrenalin Rush třeba i na 1500 Damage per Second!)

Daggers pro lvl 70 se schání opravdu snadno. Ať už jako World Drop dagger Ced's Carver nebo Whispering Blade of Slaying z Murmura v Shadow labyrinthu a pokud jste v guildě, která dává aspoň druhého bosse v Karazhanu (Moroes) tak máte o dagger do Mainhand vystaráno. Timeslicer z Epoch Huntera (Heroic Old Hillsbrad Foothills) je výborný do Offhandu.
S buildem na Combat Daggers se dá hrát jak dobré PVE tak vynikající PVP. Většina buildů je přibližně stejná, ale asi nejpoužívanější je: 15/41/5, kdy nejpotřebnější věc je Hit Rating. U Sinister Striku tolik miss nevadí (stojí 40 energy po Improve), ale u Backstabu za 60Energy už je to poznat. Na dostatečné snížení missu by mělo stačit asi 240-280 Hit Rating. Styl boje je: Cheap Shot -> Backstab -> Gouge -> Backstab -> Kidney Shot -> Backstab u solo pve a pvp a v instancích to je jen spamování Backstabů + občas Eviscrate/Slice and Dice.

Na 70 lvlu se však otevřelo nové PVP tedy Arény. Nejlepším Arena buildy jsou:
1)Hemorrhage meče 30/0/31
2)Ambush Dagger 15/0/46

1) Meče se sice dají sehnat o něco hůř, ale s Gladiator v MH a libobolným v OH se dá zergnout priest během pár sekund
Styl boje: Cheap Shot -> Hemorrhage -> Ghostly Strike (pokud je v aréně ještě Arms warrior s Overpower tak ne!) -> Hemorrhage -> Kidney Shot -> Hemoorhage

2) Tady čím pomalejší Mainhand dagger tím lépe. Ideální je Malchazeen z Prince Malchezaara (Karazhan, poslední boss) a do offhandu nejlépe rychlý dagger, ale může být i jakákoliv jiná zbraň. Styl boje je: Shadowstep -> Ambush -> Backstab -> Blind (tento blind bude nejspíše dispellnut Insignia of the Horde/Alliance) -> Vanish -> Shadowstep -> Ambush a to většinou stačí.

Na 70levelu se oproti předchozím hojně používá Blind. Ať už v arénách na dočasné odstranění jednoho nepřítele, nebo v desítkových raidech, kde někteří mobové nejsou imunní a při resistu Shackle (Karazhan je hlavně undead instance a Shackle se používá narozdíl od Sheepu celkem často), může Blind zachránit priestovi život. Proto je důležité, aby správný Rogue měl vždy u sebe minimálně 40 Blinding Powderů (toto nebude aktuální, jelikož v dalším patchi je hodlají zrušit) a dostatek věcí na výrobu jedů (není třeba mít všechny jedy vyrobené pořád, ale nějaké regenty na výrobu, snadno se dají získat z Lockboxů.

Ve většině instancí bývá pro rogua problém s agrem. Proto třeba na bossících je třeba chvíli čekat s damagí. Buď se počká, nebo se začne třeba po 3000 Tankova threatu (KTM je na 70lvl povinost) a po prvních 2 útocích Feint a pokračovat Auto-Attackem. Ve chvíli, kdy mágové začnou Castit první kouzlo, rogue začne plnou dmg. Ve chvíli, kdy do dohnání warriorova v agru a zbývá 5-10 tisíc threatu, Vanish. Díky tomu roguové mohou dát třeba i o 10-15k dmg více než ostatní. Jediní, kdo můžou konkurovat tímto způsobem, jsou huntři s jejich Feign Death, které také resetuje agro.

Lockpicking se hodí hlavně do pětkových instancí. Ať na otevírání zamčených truhel, tak i k tomu, že do některých posledních instancí je třeba klíč, ale Rogue může odemnkout Lockpickingem. Lockpicking však není jen do instancí. Z každého NPC je šance, že vypadne lockbox, obsahující zelený item, nebo při Pickpocket (kradení) je šance na ukradnutí truhličky, obsahující malý obnos peněz, reagenty na jedy a někdy i healing potiony! Skillování Lockpickingu však není nic jednoduchého. Mě osobně to trvalo okolo 20 hodin na 70lvl.
Při plnění Questu na poisony, je třeba mít Lockpicking aspoň 75. To je možné zvládnout díky Questu v Ratchetu a skillování v jedné z lodí na jich po pobžeří u zamčrných beden. Pak se dá přejít do Ashenvalu (Zoram Strand 75-150) -> Stonetalon Mountains (Windshear Crag 125-180) -> Sawm of Sorrows (Pools of Tears 175-250) -> Searing Gorge (Slag Pit 225-275) -> Eastern Plaguelands (Tyr's Hand 250-305) -> Zangarmarsh (Feralfen Village 300-350). Je to dlouhé a opravdu nudné, ale člověk to nesmí vzdát. V naší guildě bylo 6 70lvl roguů a já jediný z nich jsem měl lockpicking a to mi ohromně zvedalo popularitu, proto doporučuji.

 

                                                     Rogue by takhissis2

Autor: Takhissis
Název: Rogue by Takhissis 2



V minulém přispěvku jsem rozepsal stručně postupy na různé povolání, jenže jsem zapoměl na plno dalších podstatných věcí. Tak abych to napravil a také protože se v práci nudím píšu dalši článek. Zde bych chtěl rozvést to na co si dávat pozor, jak se chovat v instancích a kde sehnat nějaký ten equip.

Rogue v instancích:
Jako rogue v leather armouru s malým počtem HP nejste schopni tankovat, což si většina rogue neuvědomuje. Rogue je v instancích pouze jako dmg dealer. Vaše parta od Vás očekáva pouze sap ( proto je důležité mít talent improved sap ), nějakou tu dmg a stuny. V instanci se nesnažte dávat co největší dmg, protože opravdu není problém přeagrovat i tanka který je o pár lvlů výš a na moba sype jeden agro generujicí úder za druhým. Je velmi důležité sledovat mobovy debuffy a znát ikony debuffu ostatních povolání a zároveň jejich účinky. Dokud si warior neudělá agro tak neútočit! Jakmile má na sobě mob alespoň sunder armour je váš čas zaútočit. Utočte ze steathu za použití cheap shotu, tím značně usnadníte priestovy heal, protože tak imobilizujete moba na 4 vteřiny, po které warior nedostává dmg. V průběhu boje si šetřete energii a držte ji někde na 60%, protože nikdy nevíte kdy priest, nebo mage přeagruje wariora, mob se mu utrhne a ste bez clotháků. Pokud se tak stane máte na mobovy nějaké combo pointy a okamžitě použít KS, značně tak usnadníte wariorovy získání agra na svou stranu. Dalsí moby se snažte zastavit pomocí gouge, blindu. I když nebudete mít největší dmg pro partu tak uděláte mnohem víc.

Jako rogue nesmíte dostat dmg. Dobrý rogue v instanci nedostane heal. Priest si hlídá pouze tanka, který jediný je schopný držet moby od ostatních více zranitelných povolání a je také jediný schopen ustát jejich dmg, proto když už se vám povede tanka přeagrovat okamžitě použijte abilitu feint, nebo vanish, to pokud nemáte energii, nebo je v cooldownu. Když rogue zemře nikdy to není chyba priesta nebo kohokoliv jiného, ale jen jeho. Nemůžepak nadávat na to že nedostal heal, protože kdyby heal dostal tank by byl o pár hp chudší a to by mohlo znamenat smrt celé party. Takže když umřete není to proto že by o tom priest nevěděl, ale většinou proto že místo vás healil tanka. Místo eviscerate používejte rupture ale vždy když máte našetřeno dostatek energie na vytvoření dalšich combo pointů v co nejkratší době. Vždy musíte být schopni moba imobilizovat a s ohledem nato šetřit energií a combo pointy. Rozhodně nepoužívat abilitu expose armour. Touto věcí shodíte tankovy jeho sunder armour a tím mu opravdu nepomůžete.

Pokud narazíte na více mobů a po sheepnutí, charmu a sapu vám stále zbývá hodně mobů a z toho někteří jsou ranged, nebo casteři je výhodné když se o tohoto moba postará rogue. Jako rugue jste schopni catera vyřídit opravdu rychle a téměř bez stráty hp. Stále používat kick, gouge a KS kdy mob začne motat nějaké kouzlo. Zatímco se váš tank věnuje melee mobum vy vyřídíte castera, který by povětšinou útočil na priesta, který si na něm udělal agro svými healy.

Další způsob jak rogue může chodit instance je za pomocí dalšího rogue, nebo druida. Takto můžete chodit pro item, který se vám hodí a dropuje ho nějaký boss v instanci. Já tak třeba chodil pro Cold rage dagger který padá v RFD z bosse coldbringera. S druidem 45+, nebo s rogue lvl 60 jste schopni tohoto bosse složit a po pár pokusech pokoříte drop rate kolem 15% a odmenou vám bude opravdu dobrý dagger. Dalši je pak v Maraudonu, nebo takto můžete dostat i barman shankera.

Další důležitou věcí je lock picking. Rogue je v high lvl instancích také od toho aby byl schopen otevřít zámky a proto je důležité tento skill trénovat. Osobně u svého prvního rogue jsem na tento skill jaksi zapoměl a jeho dotrénovávání mě pak na lvlu 57 málem stálo nervy. Není nic nudnějsího než pak trávit 3 dny pickpoketováním mobů a otevíráním lock boxů. Proto kdykoli budete expit na nějakých humanoidech, tak vřele doporučuji každého před zabitím pickpoketnout. Občas toiž dropne lock box a vytak můžete potrénit svůj skill a navíc si přijít na vcelku slušné peníze. Navíc mobové občas pustí i nějaký ten heal potion a další slušné věci.

Rogue a equip:
To nejpodstatnější je pro vás mít dobré zbraně. Dřive byl opravdu obrovský broblém pro rogue sehnat slušnou zbraň, protože daggeru a one-hand swordů bylo od lvlu 30 do lvlu 48 opravdu málo. Dnes už je daggeru trošku více a tak v kombinaci se swordem se dá celkem slušně držet zbraněmi s vašim lvlem. Rozhodně na nižších lvlech nekupujte věci v AH. Pouze pokud se tam objeví opravdu dobrý dagger, sword a nebo nějaký ten armour, který je podstatně lepší než ten Váš, tak je možné si ho koupit, ale do lvlu 60 opravdu nemá smysl vyhazovat peníze za equip, který budete stejně po pár lvlech zase měnit. Já osobně jsem z AH koupil jen pár věcí a to převážně jen části armouru, protože většinu stejně dostanete jako reward za questy, nebo vám dropne v instancích.

Rogue profese:
Můj první rogue byl leatherworker/skinner. Pro rogue vcelku výhodné, ale osobně mi příjde užitečnější alchemy/herbalism. Ten equip se vždy nějaký najde a na lvlu 60 si ho buď koupíte a nebo budete stejně používat ten co vám dropne v instancích, kdežto suroviny na blind a čaje si budete kupovat opravdu často. S takhissis jsem stále váhal jestli použít blind, nebo umřít. Co mě výjde levněji. Pokud jste herbalista ušetříte při dnešních cenách fadeleafu opravdu hodně peněz. Navíc s alchemy jsem se při expení vždy naboostil lahvemy na agilitu, armour a šlo to hned o něco pohodlněji.

Rogue rank a rewardy z BG:
Jsou dvě cesty k dobrým daggerům. High end instance a nebo rank a rewardy. Obě cesty jsou opravdu dlouhé a sám jsem zatím neprošel ani jednou, takže v tomhle nemůžu moc poradit. Obě cesty vám ale zaručí opravdu dobrý equip a srovnatelný. Záleží koho co baví. Pokud vás baví battlegroundy doporučuji ze začátku chodit do warsong gulch, kde jsou pěkné daggery za reputaci. Arathi basin pro rogue nemá smysl. Rewardy jsou pro rogue opravdu vcelku nezajimave. Na lvlu 57 opravdu doporučuji Alterac valley. Po 14ti vyhraných bitvách by jste měli mít reputaci exalted a odměnou je Vám velice pěkný dagger.

                                            Rogui by takhissis

Autor: Takhissis
Název: Rogue by Takhissis



Rogue je povolání, které vyžaduje od hráče rychle rozhodování a absolutní přehled. Troufám si říct že je to nejrychlejší povolání ve hře. V boji použijete téměř všechny jeho ability a tutíž je téměř nutností mít je všechny na quick slotech. Dále se opravdu oplatí addony, jako je stunwatch a energywatch.

Nejlepší cesta jak hrát povolání rogue je s buildem 21/8/22, kde máte vymaxovány všechny útoky zezadu a prodloužení gouge z 5. na 7. sec., improved sap a jine.
Je i mnoho dalších buildů, ale z vlastní zkušenosti doporučuji tento. Tento build je nejvariabilnejší a umožňuje kdykoli zareagovat na věc, kterou jste neočekávali.

Boj s tímto buildem je náročnější než všechny ostatní. Za každou cenu se však musíte snažit zaůtočit první a to ze stealthu! V pvp je přesný postup na každé povolání, ale obecně platí, že do clothu(mage, priest, warlock) se používá maximální možná dmg, kdežto u ostatních se používá boj stunlockem.
Boj by měl vypadat asi takto:
Mage:
Útok ze stealu Ambush, vyčkání vteřiny na energii a Backstab, touto dobou má mage kolem poloviny HP a používá frost nova a blink a snaží se z Vás udělat ovci. Na zrušení účinku frost novy použijete vanish zapnete sprint a co nejrychleji ho doběhnete a ze stealthu date kidney shot. Pokud váš protivník nezpanikaří odhalí Vás dřív než mu stihnete dát KS ze stealu, v tomto případě použijte okamžitě gouge pockějte na energii a hned backstab a eviscerate. Touto dobou je mage posmrti.
Priest:
Asi nejsložitější protivník pro rogue. Je nutné ho vyřídit prakticky okamzitě a nedat mu čas na to aby vás vystrašil. Jakmile mu dáte čas na to aby na vás naházel kouzla damage over time (DoT) je s vámi konec. Nemůžete použít vanish a tutíž vám nezbývá než jen bojovat a snažit se boj co nejméně prodlužovat. Záleží na situaci v použití stunlocku, nebo max dmg.
Warlock:
V boji jeden na jednoho má rogue pramálo šancí vyřídit warlocka, který ví jak hrát své povolání a má vyvolanou sucubu. Je to téměř nemožné, protože Vám nedá jedinou šanci se k němu dostat a ubije Vás instatnímy prokletími.
Shaman:
Opet další povolání, které v rukou dobrého hráče je mašna na zabíjení rogue. Takže pokud proti němu bojujete platí asi toto. V stealu se sprintem probehnout a použít cheap shot co nejrychleji aby vás neodhalil jeho totem. jeden siniste strike gouge cekat na energii backstab kidney shot. V případě misnutí některým z stun abilit okamžitě použít blind, protože jak shamana pustíte ze stunu okamžitě se zbaví vašich jedů a uteče vám, dá vám DoT a jste nahraní. Po dobu co je v blindu zlikvidovat totemy a pokusit se znovu stealthnout útočit opět pomocí cheap shot a držet ho ve stunu dokud není mrtev.
Druid:
Zde se oplácí jak stunlock tak max dmg s využitím KS v době kdy morfuje do lidsné podoby kvůli healu. S druidem je ale opravdu mnoho způsobů boje a tak na něj žádná obecná tactika není.
Warior:
Owerpower, tisíce HP a neuvěřitelný armour z něj dělají nejnebezpečnějšího protivníka, protože kdežto u priesta musí být hráč opravdu zkušený aby Vás porazil, s wariorem nemusí umět vůbec nic a jen čeká na vaši chybu. Wariora držet po dobu celého boje ve stunu, pokud něčím missnete, nebo vám útok parrne okamžitě použít vanish, nebo blind, ale rozhodně ho nenechat do Vás seknout, protože Vás je schopen vyřídit na 3-4 rány. Snažit se používat gouge těsně před vypršením času kidney shotu atp. a naopak, aby ste měli čas zareagovat na případný miss, nebo parry. A zde je výhoda tohoto buildu, protože u tohotu buildu máte vše dvakrát. Za pomoci preparation si vynulujete cooldowny u všech rogue abilit a tutíž můžete zareagovat na nepředvídané věci víckrát. Při používání vanish dávat pozor zdali na sobě nemáte nějaký DoT (krvácení atp.). Rozhodně nepoužívejte eviscerate!!! Když už má warior málo HP a vy na tom také nejste nejlépe použijte rupture a použijte vanish.
Hunter:
Neútočit. Nemá to smysl. Pokud o vás hunter neví stačí dobře zvládnout stun lock Ceap chop, BS, Gouge, BS, KS, BS Evis a je konec. S petem se vůbec nezatěžovat maximálně blind, ale za cenu ztráty dvou combo pointů se mi to jeví jako zbytečnost.Pokud Vás ale vyzve na duel klidně ho zrušte, protože to opravdu nemá vůbec žádný smysl. Pokud se Vám někdy nad ním povede vyhrát tak nemusíte být dobrý, ale jisté je to že váš protivník byl naprostý hňup, který vůbec neví co dělat. Je to plýtvání časem a cooldowny. Popíšu průběh boje se skill hunterem. Dueal začal vy ve stealu hunter stojí na své pasti pet stojí u něj a má vypnuto automatické útočení. Spawmuje flare, takže je nemožné se k němu dostat. Máte na výběr buď čekat až ho přestane bavit spawmovat světlici a pak ho jít vyřídit, protože to už máte slušnou šanci a nebo se na něj rovnou pustit a nechat se odhalit světlicí a zemřít. Jamile vás totiž hunter spotne a vy nejste u něj je s vámi konec. Následuje už jen honička při které do Vás hryže jeho pet (použít blind) a hunter před vámi utíká skáče a střílí. Sprint nemá cenu zapínat, protože v zápětí dostanete šíp, který vás opět spomalí a vanish nemá vůbec žádný smysl. Takže s bje klidně odstealthujte a ušetříte aspoň ten vanish a nějaké ty cooldowny.

Mnoho rogue zapomíná že abilita distract se dá použít i proti hráči a ne jen při okrádání apod. Pokud od vás váš protivník utíká použijte distract a než si uvědomí že se otočil vy máte trošku času ho doběhnout a použít gouge.
Další nutností je stále sledovat cooldovny a energii a podle toho využívat čaje na energii.

V boji s moby se oplatí toto:
na moby v clothu, nebo castery max dmg stejná jako do maga v pvp používat kick!!!!
na moby ostatní stunlock jako u boje s wariorem v pvp.

Takto vyřídíte moba na svém lvl o dva lvl vyššího bez ztráty hp a není problém dát moba o dva lvly výš elitního. Za použití všech abilit jste opravdu za pomocí stunlocku ubít moba kterého ostatní hráči dávají v partě.

Rogue chce opravdu hodně skillu a rychlosti. Mít absolutní přehled o protivníkovi, zda je k vám zády, stále sledovat energii, cooldowny, vaše doty a vše v co nejlepším pořadí kombinovat. Pokud máte radši klidnější hru rozhodně si udělějte jinou postavu, doporučuji wariora.

                                                          StunLock Rogue

Autor: Xyz
Název: StunLock rouge



Toto je pomnerne klasickej PvP rouge bild, nebudu se tady zabejvat levlovanim rouga ani jeho praci v instanci ale PvP rougem.

Zakaldni fungoavni StunLock komba

Zaciante boj v Stelthu, pokud ne zacnete tim ze date vanish.
1)dejte cheap shot=stun na 4sec, behem kteryh muzete do oponenta libovolne mlatit
2)kidney shot=finishing hit na 1+kombo poitn sec, behem kterym muzete opest delat s oponentenm co chcete
3)gouth, sice neni stun, ale da vam cas na pripraveni dalsi akce
4) preparation, vanish
5)opet cheap shot
6)opet kidey shot
7)autocriti eviserate za 1,5-2k dmg
(zakald je mit adon kterej vam ukazuje jak dlouho ma na sobe este oponent negativni buffy takze viuzijite all stuny do posledni chvile, ale nestane se vam ze se opoennt byd na chvilku probere ze stunu)

v tuto chvili pokud ste to zahrali spravne se oponent dostal k tomu aby moh zacit neco delat, doted si nezakouzlil ani instantku. Mozna si nekteri reknou proc se nedal autocrit eviserate uz pred preparation???? je to jednoduchy, vs warior nebo tak nak se to dava, ale mage/prist a pooobny klasy sou vam schopny to posrat uz jednou instantkou (nova, fear), a s titmto se obcas podari i to ze se ani k ty instantce ani nedostanou(pokud mate good equip). Dalsi veci nutne si uvedomit v PvP s rougem

vs Prist
-Po uvodnim stunlocku je bud mrtvej nebo opravdu MALO HP tzn zaklad je mit nainstalovanej addon co pise so oponent kouzli a kickovat/gouthovat mu healy, a jit co nejvic do nej, zaklad je nedat mu cas. Dobre je si uvedomit ze pokud kouzli kouzlo na vasm ktere ma napriklad 2 sec casting time a vu tesne pred koncem date sprit/stopky/... a rychle probehnete skrz nej tak na 90% se nestihne otocit a da fail protoze cas neuvidi.

vs Mage
-dost podobna situace, az na to ze zde je neprijemna nova a kterou nic neudelate, a takovej autocritic pyrozek vas taky zaboli(pres nova+ove napriklad) ale mneli byste to dat, zaklad je kombo blinding strike+bandage)
-nezapominejte na podobnej trik jako vs prist s spritem

vs Hunter
-mnelo by byt clkem v pohode pokud pudete focus huntera a nebude si vsimat peta, pokud cas sere muzete si zapnout evade na 50 procent doge a to vam uz skoro nic delat nebude ten pet, hunter si nezastrili protoze budete furt u nej(pokud utika pouzijte sprit, stopky nebo free-action lahev)

vs Paladin
-tady sou me znalosti zalostne, omluvam se

vs Warlock
-zde by nemnel bejt problem, bud date este pred tim nez se probere ze stunlocku nebo vam stejne nema co udealt protoze jeho fear neni instantni takze kick to resi

vs Shaman
-fakt netusim, byl serm vzdycky hordak

vs Druid
-prakticky to samy jak vs spellcasteri nebo war(podle toho v jaky je formne)

vs War
zde stunluck ani takovy kombo neni, protoze war ma milion HP. Zaklad je naucit se ten obihaci pohyb-kombinace strafe a pohybu dokola, takze ho furt obihate dokolecka, pri tom nestracite vubec zadne utoky(furt ste k nemu v uhlu aspon 90 stupnu coz staci na zautoceni), kdyz k tomu pridate i sprit nebo tak enco tak ho obcas obehnete i k bacstabu.


Talenty
Assassination
Improved Eviscerate Rank 3
Malice Rank 5
Ruthlessness Rank 3
Murder Rank 2
Relentless Strikes Rank 1
Lethality Rank 5
Improved Instant Poison Rank 1
Cold Blood Rank 1
Assassination Total: 21


Combat
Improved Gouge Rank 3
Improved Sinister Strike Rank 2
Improved Backstab Rank 3
Combat Total: 8


Subtlety
Camouflage Rank 5
Opportunity Rank 5
Initiative Rank 5
Improved Ambush Rank 3
Improved Vanish Rank 3
Preparation Rank 1
Subtlety Total: 22

 

                                                       Tipy pro rogue

Autor: Dark_Shape
Název: Tipy pro Rogue



Takže boj za Rogua je specifický svou rychlostí, když trvá více jak 15 sekund, není to pro Rogua nic dobrého. Hlavní věcí v boji s Roguem je udělat dobrý 1.tah a nasledně dobře využit komba.

1.Stealem se přibližte k protivníkovi a omračte ho užitím CHEAP SHOT, na 4 sekundy je omráčený a mužete do něko řezat hlava nehlava pomoci Sinister Strike až uplynou 4 sekundy(budete mít 4-5CB) je dobré zasadit mu ránu pomocí Kidney Shot a opět do něj mlátit pomocí SinisterStrike a zakončovat Evicrate. Pokud dojde energy je dobré použít "ČAJ" na doplnění energy nebo lahev na life, předtím, ale omráčte protivníka pomocí GOUGE na 4 sekundy. Když tohle skončíte, bude už teměř mrtví a počítejte s tím, že se pokusí zdrhat, tak nezapomeňte používat jedy na zpomaleni a pokud je to kouzelnik tak jedy na zpomaleni kouzlení.

2.Pokud napadáte 2 hráče zaráz, na 1. dejte SAP, lepší je to dát na válečníka,neboť kouzelníka sundáte rychleji.

3.Build na Rogua se často mění podle toho na jaké zbraně jedete a tudíž jakým typem boje směřujete. Nemám ještě kompletní build, zatím mám vytrénovanou především větev Asassion, 3 Sinister Strike v Combat a zrychlení pohybu v stealu módu u Sublety

4.Zajděte si na BG a natrénujte si taktiku vůči jednotlivým povoláním.

5.Evasion mám může v bitvě s bojovníky zachránit kůži

6.V dobrých rukou se stane z Rogua nejsmrtelnější charakter vůči nepřátelům, proto trénujte boje osamotě a né za podpory léčitele.

7.Spojte se s ostatními Rogue v guildě a trénujte spolupráci v boji, 2Roguvé jsou několika násobně silnější než jeden, zvlášť když používáte jiné ability.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Macro na sap

She!dor,19. 2. 2010 20:13

jestli nekdo chce macro na odhalovani stealthu (spis takej zrychlenej sap) tady je

/cleartarget
/targetenemy
/cast Sap

taky macro udelejte a kdyz kliknete oznaci nejblizsiho hrace ... treba pri duelu s rougem zalezete do stealthu a klikate :D

Pekny

Zack,8. 12. 2009 21:22

Pekny clanek :) Aspon pro zacinajici clovek i tak pak pochopi ze to co tu je psano je vlastne jen orientacne ptz stejne rogunova podstata je v improvizaci rychlem rozhodnuti a reakci:)

macro

draake,12. 3. 2009 18:50

je to vsechno good ale nevadilo by kdybys pridal naky dobry macro dk