Jdi na obsah Jdi na menu
 


6. část - už se dělá interiér - příčky a tak

28. 1. 2009

...Takže pokračuju z minulého příspěvku :-)) Při naší poslední exkurzi jsme nebyli překvapený jenom z hotové střechy a dveří, ale hlavně se s tím zase pěkně pohnulo i vevnitř.. Je dobetonovaná podlaha dole, v podkroví jsou všude OSB desky na zemi. Stěny jsou zaizolovaný zevnitř první vrstvou izolace. Ale hlavně tady minulý týden pracovali na kovových konstrukcích příček a stropů, takže už je krásně vidět, kde je která místnost a dveře a tak..

 Obrazek

     Takže jsme si mohli pěkně pokojíčky projít a už bychom sem nejradši přivezli a smontovali nějaký nábytek z IKEI :-)) A hlavně to taky tady všude pěkně voní dřevem a není tu žádná špína a mokro a tak - jako by asi bylo na klasické stavbě :-)

      Ale aby toho nebylo málo, tak do toho tady začali instalatéři montovat rozvody vody - zatím přízemí, ale do konce týdne by měli mít hotovo komplet, včetně odpadů. A hned po nich chce přijít elektrikář, aby natahal elektro rozvody pro světla, zásuvky a topení..

 

     No, takže máme už 2. února a elektrikáři na Huhu zamakali - udělali tady ukrutánskou změť kabelů a drátů, ve kterých se nemůže vyznat vůbec nikdo. Nejhorší to je asi v chodbě, kde bude hlavní skříňka s jističi. Ale na druhou stranu už je alespoň hezky vidět, kde budou světla a zásuvky. Mimo toho už máme zabudované sklápěcí schody do stropu v podkroví, aby bylo kudy vylézt na střechu - za komín :-))
Obrazek

 

      A pak taky postupně sádrokartonáři dodělali konstrukce i na stropy a vše zaizolovali vatou. Sádrokarton máme sice už složený v obýváku na paletách, ale teď bude prý nějakou dobu pauza - jednak teď pracují na jiné stavbě (to je otrava) a pak je taky moc zima a musí se počkat, až trošku přestane mrznout (to je ještě větší otrava). Je fakt, že nám v Huhu napadalo za poslední dva  týdny alespoň 30 čísel - už mě to nebaví.. Ještě, že to nemusíme odhazovat - to až příští zimu :-))

 

     29.3.2009 - konečně se po víc než měsíci začalo něco v Huhu dít !! Jednak máme vykopaný krásný potok - strouhu, kde má být položený přívodní elektro kabel od HUPu. Ale hlavně během tohohle týdne šéfíci nastěrkovali kompletně celou fasádu - základní, šedivou vrstvu. Vevnitř zatím nic - ale příští týden snad už konečně začne ten sádrokarton - doufejme.. Protože jinak už v našem provizorním bydlišti - skladišti o rozměrech 2+0, asi s prominutím chcípneme.. :-((

Obrazek     31.3. konečně vypukla sádrokartonová smršť !! Tady na fotce je to 9.4., a mají téměř hotový celý domeček, kromě vyspárování.. Už taky bylo načase. Kromě toho zároveň s nimi tady tvořili elektrikáři, kteří zapojili krabičky na zásuvky a vypínače, a vodáci, co dotvořili chybějící vodu a odpady. A už máme vanu - no, sice zatím jen v obýváku, ale aspoň něco, ne? Další týden - t.j. po velikonocích - by se měly snad začít dělat dlažby na podlahy.

 

     Ale horší šok nás čekal, když jsme 9. dubna dorazili se podívat - po tom, co nám sousedi psali, že máme Barbínovskej barák. On je opravdu hrozitánsky růžovoučkej !! Hned jsme ve stavební firmě vznesli dotaz, jestli to jako tahle bude už konečná - protože to tak nějak nesedí s barvou podle vzorníku, co jsme si vybrali.. Ale je to dobrý, prý je to jen penetrace a finální vrstvu omítkoviny natáhnou v pátek nebo po víkendu.. (uffff...)

     Takže v pátek 10.4. opravdu stihli udělat fasádu kompletně na celém domečku a ještě složili lešení... Je ta změna trošku vidět, ne ? Už to není taková příšerná Růžovka :-))

                           9.4.                               a                           10.4.

 ObrazekObrazek

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář