Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. část - pozemek

21. 10. 2008

Obrazek     Asi tak v lednu 2008 jsme přišli na to, že bysme asi potřebovali vlastní domeček. Nejdřív jsme mysleli koupit něco staršího a upravit, ale tak nějak to pořád nebylo to ono - a o tom, jak dlouho bysme žili někde v nějakých provizorních podmínkách, ani nemluvím. Až nám konečně došlo, že jenom u novostavby si budeme moct udělat všechno od začátku do konce tak, jak budeme sami chtít. Takže rozhodnuto - bude úúúúplně nový domeček.

 

     Ve stejné době jsme našli inzerát na hezký pozemek na jedné vesnici poblíž jednoho městečka a nedaleko od ještě většího města. Cena víc než pěkná, místo taky, starosta na nás udělal ten nejlepší dojem... Takže ještě v lednu jsme měli podepsanou kupní smlouvu a něco přes 1200 m2 bývalého pole bylo naše. Bývalého proto, že už tam jsou nachystané komunikace a vytvořené přípojky - prostě HUPy.

 Obrazek

  

     Super, takže pozemek by byl, ale co na něm postavit ?? Klasický zděný barák nebo dřevostavbu ? A jak by asi tak měl vypadat ? Nakoupili jsme časopisy a katalogy s projekty, neúnavně surfovali po netu, jezdili na výlety po okolí a koukali po novostavbách... až jsme začali mít jakousi čím dál jasnější představu.

     S tou jsme pak vyrazili do pár stavebních firem. Když jsme si vybrali tu - podle nás - nejdůvěryhodnější, začali hned pracovat na projektu. Nejdřív podle naší předlohy vznikla jakási studie, kterou jsme tak dlouho dolaďovali, až to byl konečně ten domeček, jaký bysme chtěli. A pak nám vytvořili projekt - to byl tak odhaduju začátek června.

 

Náhledy fotografií ze složky Pozemek...

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář