Jdi na obsah Jdi na menu
 


Česko-Bělorusko

27. 4. 2007


Česko porazilo Bělorusi vysoko 8:2

 

Ve čtvrtek Čeští reprentanti přiletěly to dějiště mistrovství světa v Rusku. Češi zavítaly do Mytišče kde odehrají základní část turnaje. Od Ruských pořadatelů dostaly nejlepší kabinu na turnaji. Ale s tím nejsou spokojeni Kanaďané jak prohlásil Zdeněk Michálek.Ostrý začátek čeká naše reprezentanty na mistrovství světa, v prvním zápase se utkají se silný Běloruskem, i když Čeští reprezentanti v posledních pěti zápasech Bělorusi porazily ale za poslední dva roky Běloruský hokej stoupá. Běloruský hokej stoupá z důvodu zámořských trenérů. Bělorusi přijede podpořit i prezident Alexandr Lukašenko. Češi nebudou mít lehký začátek.

 Oba týmy naskákaly na led, atmosféra houstne. Běloruští fanoušci mají v hledišti velkou převahu. Český tým nastoupil na led v bílé barvě. Rozhodčí odpískal první buly. První vyloučení, Židlický půjde na trestnou lavici. Čeští reprezentanti budou ve velké nevýhodě, minutu a půl budou hrát 5 na 3. Bělorusko se snaží hrát aktivní hokej proti českému celku. V čase 7:57 v přesilové hře dává gól Hlinka, stav je 0:1. Česku se v přesilových hrách velmi daří. Česko bude hrát přesilovou hru 5 na 3. David Výborný dává druhý gól v tomto zápase a stav je 0:2. Běloruský hráč Antoněnko snižuje na 1:2. O pár sekund dává Plekanec gól a stav je 1:3. Oleš zvyšuje na 1:4. Stav po první třetině je 1:4.

 Začíná druhá třetina a Češi si vezou třígólový náskok. Česko je mezi třemi týmy, které Bělorusko ještě neporazilo. Sýkora dává gól, Češi vedou nad Běloruskem 5:1. Antoněnko snižuje na 2:5. Malá potyčka se stala u Čechmánkovi klece. Češi mají velké šance, ale neproměnili. Čechmánek drží Čechy. Bělorusové si dali málem vlastní gól. Oleš odkulhal do kabiny. Stav po druhé třetině je 2:5 a třetí třetinu český tým rozehraje v přesilové hře 4 na 5.

 Začíná třetí třetina, češi začali velmi aktivně. Malá strkanice se strhla u Běloruské brány. Na 2:6 zvyšuje Plekanec. Marek zvyšuje na 2:7. Bělorusko střídá opět brankáře. Hubáček zvyšuje na 8:2. Antoněnko nastřelil tyčku české branky. Čechmánek vykryl skvělou šanci běloruského hráče. U běloruské branky leží Jirkovič, ale nic vážného se mu nestalo. Rozhodčí se šel poradit s videorozhodčím jestli gól platí, rozhodčí gól neuznal a česko pokračuje dál v pohodlném náskoku 2:8. Končí třetí třetina a česko vyhrálo velmi vysoko 2:8. Česko vede skupinu B.

Skupina "B"

Týmy

Body

ČR

3

USA

3

Rakousko

0

Bělorusko

0

 
 

  ČR-Bělorusko 8:2

Obrazek


 

 


 

 

Náhledy fotografií ze složky