Jdi na obsah Jdi na menu
 


První závod sezóny v Austrálii

18. 3. 2007

Závod formule 1 v Austrálii

 

Dne  16. března 2007 se uskutečnil první trénink na závod v Austrálii. Ferrari ukazuje že i bez Michaela Schumachera je stále velmi silná. Dva rudé vozy vládly dnešní kvalifikací, Kimi Raikkonen dojel druhý a Filipe Masa suverénně první, loňský mistr světa Fernando Alonso dojel až sedmý, zvyká si na novou stáj MClarenu.
Při tiskové konferenci Fernando řekl „ Ferrari ukazuje že v letošním roce je ve skvělé formě“. První velkou kvalifikaci na nedělní závod v Austrálii vyhrál Kimi Raikkonen, už po třinácté za jeho kariéry. Druhý bude startovat dvounásobný mistr světa Fernando Alonso v barvách Mclarenu.
První sezóna bez Schumachera začíná, nová éra F1. Je spousta nových pravidel. Z boxů bude startovat Webber, to není pěkný začátek do nové sezony. Je odstartováno, skvěle začal Raikkonen. Alonso se propadl na čtvrté místo. Od Red bullu se čekalo, že budou mít skvělou formuli, bratrský tým Tora Rossa má o kousíček slabší formuli. Velmi zajímavé je, že se nestala žádná nehoda po startu. První nehoda Albers narazil do hrazení, vypadá to, že s formulí nebylo něco v pořádku. První zastávka v boxe, Heidfeld si jel vyměnit pneumatiky. Kimi z prvního místa zajel do boxu. Scott Speed havaroval, na trati je jen dvacet jezdců. Kimi Raikkonen má 17 sekund náskok na druhého Hamiltona. Polský pilot Robert Kubica je odtlačen do boxu, závod pro něj končí. Jezdec francouzského Renaultu Heikki Kovalainen to zvládl skvěle, toho využil Massa a je devátý. Webber udělal hodiny při nájezdu do boxů.
Velká cena Austrálie pokračuje ve velkém poklidu. Za pár sekund se odehrála nebezpečná havárie, ale naštěstí nikdo nebyl zraněn. Byl to incident Coultharda a Wurze, pro Coultharda velká cena končí devět kol před cílem, Wurz se pokusí dojet do boxu. Wurz odstavuje svůj vůz mimo trať a odchází. Massa dokázal nemožné z 22. místa se dostal zatím na 6. místo, může se posunout blíže. Vítězí Kimi Raikkonen, druhý je Fernando Alonso a třetí byl nováček formule 1 Lewis Hamilton., 6. dojel Kimiho stájový kolega Filipe Massa.
  Na velké ceně Austrálie se stalo celkem pět nehod.



Obrazek