Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinky - News 2011

 29. 12.

Štěňátka dnes slaví první měsíc života. Už krásně baští granulky i maso a velice pěkně prospívají. Největší cvalíci se již blíží dvěma kilům váhy. Mezivánoční svátky jsme prožili v duchu návštěv a při jedné z nich štěňátka krásně nafotil Mirek Slabý - velké díky. Můžete se na ně podívat na Rajčeti TADY. dsc_0266.jpg

Today puppies celebrate 1 month of the age. Many lovely photos from Mirek Slabý HERE.

20. 12.

Štěňátkům jsou dnes přesně tři týdny, zdárně rostou, prožezaly se jim první zoubky a pelíšek vymenila za ohrádku. Už také ochutnala i jiné jídlo, než jen maminčino mlíčko - rýžovou kaši, která jim chutnala, ale byla všude, nejen v tlamičkách. Už se u nás také byli podívat první zájemci  a vybrali si ta svoje štěňátka. Ovšem stále ještě je docela velký výběr těch, kteří na svoje páníky teprve čekají. První "postojové" fotky a spoustu dalších "hromadných" si můžete prohlédnout na Rajčeti TADY.

S blížícím se koncem roku bych chtěla popřát všem přátelům, známým a kamarádům šťastné a pohodové prožití vánočních svátků a splnění všech Vašich přání v novém roce 2012.

loonapix_1324384191160879636.jpg

Puppies have today 3 weeks, they all are very happy and healthy. Some new owners were visit puppies, but still some of them wait for new home. Many photos again on Rajče HERE.

MARRY CHRISTMASS AND HAPPY NEW YEAR FOR ALL MY FRIENDS.

11. 12.

Dnes mají štěňátka už 12 dnů. Udělali jsme pár nových fotek - můžete se na ně podívat ve fotogalerii na Rajčeti TADY. Prckové už potřebují mírně dokrmovat, aby mámu Tess nevysáli, takže je s nimi neustále co dělat. Moc pěkně všichni přibývají na váze a všem se daří velice dobře. Několik štěňátek již otevřelo i očička a brzy se přestěhují do ohrádky, protože už občas vylézají z pelíšku a putují po pokoji.

Puppies are today 12 days old and all are very strong and sweet. Some new photos you can see on photogalery on Rajče HERE.

dsc_0348.jpg

7. 12.

377150_2081292326899_1682816057_1499968_576744775_n.jpgNejen štěňátka mi dělají velkou radost - už oslavila první týden života a zdárně přibírají na váze, která se už u každého pohybuje kolem půl kila. Také odrostlejší "štěně" Tor (Alian Barbe Torte) ví, jak mě potěšit - o víkendu byl s paničkou Bárou a svým nejlepším kámošem Edou (Addanc Lucky Veles) na dvoudenní mezinárodní výstavě v rakouském Welsu. Oba dva dny si vedl velmi dobře a zakončil svou letošní výstavní sezonu tituly 2x CACA a 2x res. CACIB. Moc gratuluji Báře i Tomášovi k Torovým letošním úspěchům a věřím, že v novém roce se jim bude dařit neméně úspěšně. 

380536_2081420610106_1682816057_1499986_1406753617_n.jpg 

2. 12.

Štěňátka mají za sebou první dny života, zatím se všem (štěňátkům i Tesince) daří výborně, přibývají na váze, maminka úspěšně kojí. Už jsem štěňátkům přiřadila i jména, opět jsem brala inspiraci v Artušovské legendě, případně ve welšské historii. Chtěla bych moc poděkovat všem přátelům a kamarádům, kteří mi během posledních dnů drželi palce a gratulovali mi k narození toho mého velkého psího štěstí. Nesmím zapomenout zejména na kamarádky Irenu a Ivu, které mají velkou zásluhu na tom, že se mi povedlo takovýto vrh vůbec odchovat. Prosím všechny zájemce o štěňátka o trpělivost, určitě se všem budu ozývat, ale někdy je opravdu těžké najít si volnou chvilku od té mé drobotiny.

Puppies have 4 days and all are helthy, strong and alert. Now are all your names (see on Puppy page). Thank you all my friends for your congratulations.

dsc_0301.jpg

29. 11.

ŠTĚŇÁTKA JSOU NA SVĚTĚ  PUPPIES ARE HERE

Dnes konečně Tesinka "shodila" to obrovské břicho, kvůli kterému už nemohla ani chodit, ani spát, ani pořádně dýchat a hádanka byla rozluštěna - ukrývalo se v něm neuvěřitelných 11 štěňátek !!! Jsou velmi vitální a vyrovnaná a mají se čile k světu. Máme celkem 6 krásných žíhaných kluků a 5 holčiče - 3 jsou taky žíhané a 2 jsou červené. Porodní váha všech se pohybovala v rozmezí od 270 do 340 gramů. Tesinka se o ně vzorně stará a zatím to vypadá, že má mlíčka jako menší mlékárenský podnik. Velice děkuji veterinářům manželům Fajtovým za vynikající péči a starostlivost, kterou mě i mojí fence a štěňátkům po celou dobu březosti a porodu věnovali. Na první fotky štěňátek se můžete podívat na Rajčeti TADY.

dsc_0165.jpg

Today was born 11 puppies - 6 brindle boys and 5 girls - 2 red and 3 brindle. First pictures on photogalery HERE.

7. 11.

Měsíc po krytí už se nám Tesinka pěkně zakulacuje, takže nadílka to asi bude opravdu veliká. První zájemci o štěňátka se už hlásí, ale určitě bude z čeho vybírat, takže další potencionální majitelé ušatých torpéd (pravděpodobně pouze v žíhané barvě) jsou vítáni. Jak Tess zdárně kyne si můžete prohlédnout na Rajčeti TADY.

dsc_0231.jpg

V pátek jsem se také vydala s kamarádkou Ivou na úplně poslední letošní výstavu u nás do Prahy. Opět jsme využily pohostinnosti majitelů našeho Tora a příjemně si popovídali s několika přáteli a chutně pojedli v šenku v Břevnovském klášteře. 2011-11-04-23.02.13.jpg

 Ráno jsme pak vyrazili na výstavu. Posuzovala docela přísně paní rozhodčí Ing. Ivana Síbrtová. Iva mi předváděla Grima (Ard Greimme) a Fandu (Abarta), každý byl přihlášený do jiné třídy, aby si kluci nekonkurovali, oba se chovali vzorně a vybojovali další tituly do sbírky - Grim svého prvního CACe a Fanda již třetího CACe a následně i res. CACIBa. Jsem moc ráda, že se jim jejich pánečci tak vzorně věnují a že mi umožňují kluky občas ukázat veřejnosti. Všem zúčastněným velice gratuluji k jejich úspěchům. Fotky z výstavy opět na mém Rajčeti TADY. 

dsc_0306.jpg 

dsc_0321.jpg

25. 10.

MÁME POTVRZENO - ŠTĚŇÁTKA BUDOU

Dnes jsem byla s Tess na ultrazvuku a pan doktor mi v podstatě potvrdil to, co už jsem na Tesince nějakou dobu pozorovala - šťěňátka jsou tam a vidět jich bylo 7 . Takže zájemci se mohou hlásit už nyní.  dsc_0196.jpg

SONOGRAPHY RESULT - TESS IS PREGNANT

Today we were on sonografy control and vet say me - Tess is pregnant and she will have minimum 7 puppies .  Puppies should be born about 1st December.

12. 10.

Včera vyšlo pěkné povídání o corgi v časopise "Psí kusy", na kterém jsem se i já trošičku podílela a hlavně - jsou v něm mimo jiné zveřejněny i fotografie mých odchovů Tora (Alian Barbe Torte) a Fandy (Abarta). Doufám, že článek zase jednou alespoň trošku přispěje ke zpopularizování corgi v naší zenmi. Celý článek si můžete prohlédnout ve fotogalerii "Různé". Kliknutím na obrázek níže se také dostanete do fotogalerie :

psi-kusy-002.jpg

2. 10.

dsc_0176.jpgTak jsem se včera vrátila z dvoudenního "výletu" do Varšavy, kde jsem nechala naši Tess nakrýt moc hezkým žíhaným pejskem Felkem. Opravdu dlouho jsem rozvažovala, jestli mám Tesinku nakrýt ještě jednou - naposledy, nebo jestli ji už mám nechat jít do "důchodu". Tess je ale stále ve výborné kondici, nemá žádné zdravotní problémy, její první štěňátka jsou všechna plnochrupá, s výbornou texturou srsti, bezproblémová v povaze, mnohá sbírají tituly na výstavách i zkouší práci s ovečkami, a navíc je Tess nepříbuzná na téměř všechny naše Cardigany. Takže když jsem v Ostravě uviděla Felka, jeho úžasný volný pohyb s výborným dosahem, jeho dobře zaúhlené nohy a veselou, milou a kontaktní povahu, začal mi v hlavě hlodat červíček . Když jsem si později zjistila jeho rodokmen, sehnala fotky předků a hlavně uviděla jeho první velice vydařené vrhy, definitivně jsem se rozhodla, že to přece jen ještě jednou zkusím. Tesinka si zodpovědně hárání odložila na dobu, až budu mít po dovolené a až moje kamarádky Iva a Irena budou mít čas (víkend mezi výstavami atd. ). Také počasí si Tess vybrala ideální - letošní babí léto či začínající podzim je opravdu nádherný, bylo krásně teploučko a po cestě se bylo na co koukat - lesy se už zbarvují všemi barvami a sluníčko všemu dodává prostě nádhernou atmosféru. Jediným menším zádrhelem byl úsek asi 200 km před Varšavou, který se celý předělává na dálnici a jsou zde neskutečné kolony, objížďky, výmoly, no prostě hrůza, takže tuto už poslední část cesty jsme jely víc jak 4 hodiny. Naštěstí na zpáteční cestu nám byla doporučena jiná trasa, která už byla absolutně v pohodě, navíc i malebnější a členitější. Musím poděkovat majitelce Felka Dorotě za to, že nám vyšla maximálně vstříc, když jsme musely vyjet nečekaně podle výsledků progesteronu o dva dny dříve, že nám zajistila hotel a veškerý servis a byla velmi milou hostitelkou. Vše jsme tedy nakonec zvládly nad očekávání v pohodě, tak teď už nezbývá, než čekat a držet si palce, ať se štěňátka podaří. Na fotky se můžete podívat na Rajčeti TADYdsc_0180.jpg

27. 9.

Tento víkend jsem měla doma na "hlídání" Aničku (Anu Shining Sirius), protože se nám bude stěhovat do nového domu a pletla by se při balení :O). Ona si to ale náramě s Aine užívala a společně lítaly po zahradě jako divoženky.

V neděli jsem se potom vypravila s Aine do Tullnu na mezinárodní výstavu, kde posuzovala známá chovatelka a rozhodčí paní Anne Indergaard z Norska. Přihlášený byl také Tor. Oba dostali v mezitřídě pěkné a velice podrobné posudky, oba ale ještě potřebují dodělat (hlavně v předních partiích) a kvůli drobným nedostatkům tedy tentokrát oba získali ocenění "velmi dobrý 1". Nicméně paní rozhodčí u obou vyzdvihla velmi kvalitní a typickou hrubou, přiléhavou srst, pěkný výraz a vzorné předvedení. Strávila jsem zde příjemný slunečný den s mnoha kamarády a přáteli a uzavřela jsem tak letos s Aine její výstavní snaženi, které bylo nad očekávání úspěšné (dosud 4x BOB, 4x CACIB, 5x CAC ...). Na výstavy vyrazíme zase až příští rok. 

dsc_0023.jpg 

Na pár foteček z víkendu se můžete odívat ZDE.

21. 9.

 dsc_0034.jpg

Po delší době jsem měla zase možnost alespoň na chvíli vidět Grima (Ard Greimme Shining Sirius). Je z něj pěkný pejsek, tak doufám, že své kvality časem předvede i na nějaké té výstavě. Pár foteček z jeho návštěvy u nás je v jeho fotogalerii.

dsc_0029.jpg

28. 8.

dsc_0103.jpg

dsc_0226.jpgdsc_0195.jpgV pátek jsem se rozjela s Aine a její tradiční handlerkou Ivou do Prahy k Báře, Tomášovi a Torovi, kde jsme strávili velice příjemné odpoledne a večer při procházce Břevnovským parkem. Setkali jsme se zde s rodinou Dřevíkovských a Edýskem (Addanc Lucky Veles), který je největší Torýskův kamarád. V místní hospůdce jsme se vydatně a chutně najedli, příjemně si popovídali a šli jsme na kutě, protože v sobotu jsme odjížděli na mezinárodní výstavu do Mladé Boleslavi. Posuzoval zde ruský rozhodčí Viktor Pilikin. Ráno jsme cestou ještě vyzvedli Fandu (Abarta Shining Sirius), který byl přihlášen do mezitřídy. Sešli se zde celkem jen 4 Cardigani - každý v jiné třídě, ale pan rozhodčí tituly rozhodně nezadával zadarmo. Fandu předváděla také Iva a na to, že byl na výstavě potřetí v životě, se předvedl skvěle a získal ocenění "výborný 1", ovšem titul mu pan rozhodčí pro drobné nedostatky nezadal. Aine nastupovala jako poslední v plemeni a panu rozhodčímu se velice líbila, takže již potřetí v řadě na mezinárodní scéně získala titul výborná 1, vítěz třídy, CAC, CACIB a BOB. Tentokrát vyjímečně byli corgiové posuzování téměř hned ráno, takže jsme si po vystavování v klidu poseděli a popovídali s mnohými přáteli a příjemně jsme tak zakončili dva krásně strávené dny. Moc gratuluji všem k jejich úspěchům a děkuji všem za milou společnost. Fotky z obou dnů na mém Rajčeti TADY, krásné z fotky z výstavy také od Mirka Slabého TADY.

21. 8.

dsc_0230.jpg

 Strávili jsme další výstavně velice úspěšný víkend pro mou chovatelskou stanici. S Aine, její tradičnídsc_0054.jpg handlerkou Ivou, Torem a jeho páníky jsme vyrazili na dvě víkendové mezinárodní výstavy v Bratislavě. Tor a Aine byli jedinými přihlášenými Cardigany, oba se předvedli velmi pěkně a oba dva dny dostali shodná ocenění - 2x slovenský CAC, 2x CACIB a Aine vždy porazila svého brášku o titul vítěz plemene - 2x BOB. V sobotu jsme ještě v úmorném vedru čekali i na závěrečné soutěže do pozdních odpoledních hodin, ale jako už obvykle, malá plemena nestála rozhodčím ani za letmý pohled, proto jsme v neděli už na soutěže nečakali a raději jsme si jeli domů užít krásného letního počasí. Moc děkuju Báře a Tomášovi za příjemnou společnost a Ivě za bezchybné předvádění Aine a jsem moc hrdá na úspěchy mých odchovanců. Krásného prostředí bratislavského závodiště jsem využila i k nafocení postojových fotek Aine a Tora. Mnoho fotek z celého víkendu ve fotogalerii na Rajčeti TADY.dsc_0276.jpg

19. 7.

Tento víkend jsem strávila ve společnosti mnoha přátel a pejsků v Mladé Boleslavi, kde byla v sobotu národní výstava a poté bonitace a v neděli Klubová výstava. Na sobotní bonitaci jsem přihlásila Aine, Tora a Fandu a všichni tři ji zdárně absolvovali a jsou z nich nyní chovní psi a fena :O))).

dsc_0137.jpg

Na nedělní Klubovou výstavu jsem přihlásila mimo tato tři "prťata" i Tess do třídy pracovní. Nedělala jsem si moc velké naděje, jelikož posuzoval význačný norský chovatel corgi a rozhodčí pan Wilberg, ale každá možnost prezentovat se před znalcem plemene se má využít. Aby se mi kluci nebili v jedné třídě, přihlásil se Fanda (Abarta Shining Sirius) do třídy střední a Tor (Alian Barbe Torte Shining Sirius) do třídy otevřené. Fanda sice měl ve třídě jen jednoho konkurenta, ale pan rozhodčí tituly rozhodně nezadával zadarmo a známkami velmi dobrá nebo dokonce dobrá opravdu nešetřil. Fanda byl se svým páníkem teprve na své druhé výstavě, předvedení podle toho vypadalo, nicméně se panu rozhodčímu velmi líbil a vybojoval titul CAC - moc mu i jeho rodině gratuluji, udělali jste mi obrovskou radost. Tor měl ve třídě otevřené konkurenta ve velice kvalitním psovi původem z Finska, ale i ten zabojoval a získal ocenění "výborný 1", ovšem už bez titulu - potřebuje se přece jen do třídy otevřené více dodělat. Aine (Aine Shining Sirius) jsem přihlásila také do mezitřídy, jako již tradičně ji předváděla kamarádka Iva a opět jsem si nedělala velké ambice. Ovšem Aine se předváděla přímo vzorně a panu rozhodčímu se evidentně moc líbila, takže získala také titul CAC. Tesinka (Fest Delicja) se standardně "prohodila" v pracovní třídě, ale panu rozhodčímu se pracovní psi všeobecně moc nelíbili, tudíž jí byl udělen pouze titul "velmi dobrá 1". Ale i tak se moje odchovy umístily na výstavě nad očekávání a jsem velmi spokojená.

aine-shining-sirius.jpg

Jsem moc ráda, že jsem se se všemi mohla v Boleslavi potkat, popovídat a ta moje prťata mi opravdu zatím dělají jen a jen radost. Moc všem děkuju a k úspěchům GRATULUJU. Fotky z posuzování Cardiganů ve fotogalerii níže (kliknutím na fotku se fotogalerie zobrazí) :

majestyrajče.net

Úplně bych zapoměla na Valdu (Avalon Shining Sirius), který se výstavy také zúčastnil, a to ve třídě mazlíčků, kde sice nezvítězil, ale i tak, myslím si, si to on i jeho páníci užili. Fotky ze závěrečných soutěží ve fotogalerii níže :

majestyrajče.net

14. 7.

Přišly mi nádherné fotky Tora (Alian Barbe Torte) a jeho pánečků z jejich dovolené v rakouských Alpách. Fotky jsou opravdu tak úžasné, že jsem neodolala a všechny je umístila na Rajčeti, kde se jimi můžete taky pokochat :

shiningsiriusrajče.net

6. 7.

Dnes se naše Tessinka (Fest Delicja) dožívá ve skvělé kondici již svých 6. narozenin. Oslavila je procházkou se svými psími kamarády k rybníčku. Všichni pejsci se ochotně v parném dnu ochladili a i vodu moc nemilující Tess si smočila tělo až po břicho.

dsc_0088.jpg

Po dobu dovolené svých páníků se Anička (Anu Shining Sirius) začlenila do rodné smečky tak, jako-by z ní nikdy neodešla. S Aine dovádí celý den a do svých her zapojují i rodiče.

dsc_0186.jpg

Fůra fotek z dnešní oslavy Tessinčiných narozenin dole na Rajčeti :

Pro případné zájemce o malého ušatého kamaráda máme radostnou zprávu - v chovatelské stanici BRNO-FROST se naší kamarádce Elze (Uszaki Empress Brilliant) a velkému příteli našeho odchovance Tora Edýskovi (Ch. Addanc Lucky Veles) narodilo 8 nádherných potomků. Více informací ráda poskytne chovatelka pí MVDr. Mrázová na telefonu 739 402 150. První fotky štěňátek si můžete prohlédnout ZDE.05072011661.jpg

25. 6.

dsc_0287.jpgDnes se moje dva odchovy (Aine a Tor) předvedli na mezinárodní výstavě v Brně - Intercanisu. Oba mi udělali velkou radost, protože v docela silné konkurenci uspěli - Aine získala svůj již druhý český CAC a potom ještě i druhý res. CACIB. Tor se také líbil, vybojoval další CAC i CACIB. Setkala jsme se také se spoustou kamarádů a přátel a všem moc gratuluju k úspěchům. Fotky z výstavy si můžete prohlédnout TADY.dsc_0238.jpg

20. 6.

dsc_0463.jpg

Minulou neděli jsem se v nedalekých Židlochovicích zúčastnila regionální akce - Židlochovického hafíka. Pro propagaci plemene jsem předvedla Tess a Aine a v kategorii dítě a pes se předvedla také Terezka s Aničkou (Anu Shining Sirius). Tess zvítězila ve třídě čestné a vzorně tak reprezentovala svoje plemeno. Na pár foteček se můžete podívat na Facebooku TADY.

Tento víkend jsem se pro změnu vypravila pást ovečky do Podkosti, kam jezdím celkem pravidelně. Vzala jsem všechny tři psy a jela se mnou ještě kamarádka Iva s jejími fenkami a synem Davidem. Aine jsem přihlásila na zkoušky vloh, které bez problémů udělala. dsc_0138.jpgdsc_0890.jpg

Na vlohy přijel i její bráška Tor, který zkoušku udělal také. Oba mi udělali velkou radost - zdá se, že se v nich zkloubily jen ty lepší vlastnosti po obou rodičích. Tess a Damiána jsem přihlásila na trial, který po diskvalifikacích dalších pejsků vyhrál Damián před Tess.  S Tesinkou a Aine jsem také po oba dny pěkně potrénovala. Čas jsme si našli i na tradiční procházky po nádherném okolí. Obrovská spousta fotek z celého víkendu je níže na Rajčeti (kliknutím na obrázek se galerie otevře) :

6. 6.

Tento víkend byl velmi náročný na cestování, ale pro mě velice úspěšný. V sobotu i v neděli proběhly v Nitře hned dvě mezinárodní výstavy, tak jsem přihlásila Aine i Grima. Grim bohužel onemocněl a nemohl se zúčastnit, takže Aine byla tím pádem jediným zástupcem Cardiganů na obou výstavách. První den posuzovala maďarská rozhodčí Judith Korózs-Papp, která je velice pečlivá a náročná, Aine dostala pěkný posudek a ocenění výborná 1 a CAC, další tituly už jí ale pro drobné nedostatky nebyly uděleny. Druhý den jsme si to ale vynahradily a od slovinské rozhodčí Aine obdržela už všechna ocenění - CAC, CACIB i BOB. I když jsme byly poměrně brzy posouzení, nechtěla jsem si nechat ujít účast v závěrečných soutěžích, kde se Aine předváděla pěkně, ovšem o první pozice už bojovali jiní. Rozsáhlá fotogalerie z obou dnů na Facebooku TADYdsc_0345.jpg

V sobotu byl pro změnu Tor (Alian Barbe Torte) na národní výstavě v Klatovech, kde opět zabojoval a získal další tituly do sbírky - CAC, Národní vítěz i BOB. Moc mu i Tomášovi gratuluji - jste pašáci :o))).

nv-klatovy-4.-6.-2011---tor.jpg

dsc_0041.jpgdsc_0039.jpg

24. 5.

Další úspěch Tora (Alian Barbe Torte Shining Sirius) na výstavě. Tentokrát se Tor zúčastnil v neděli 22. května mezinárodní výstavy v Litoměřicích. Posuzoval pan Tibor Havelka ze Slovenska a místo nemocného Tomáše Tora předváděla Bára. Oběma jim to šlo skvěle a vybojovali již druhý letošní CAC a k tomu ještě res. CACIB. Moc oběma gratuluju - děláte mi obrovskou radost :O))).  Na pár foteček se můžete podívat TADY.

17. 5.

Tento víkend jsem pojala návštěvno-výstavně. Na sobotu jsem měla přihlášenu Aine na mezinárodní výstavu do Prahy. Současně zde byl přihlášen i Tor (Alian Barbe Torte) a Fanda (Abarta) - každý do jiné třídy, aby si bráchové nekonkurovali. Vyrazila jsem tedy již v pátek a využila pohostinnosti Torových páníků. Domů jsem dorazila až v neděli večer a mimo velmi úspěnou výstavu jsem stihla navštívit ještě i Valdu (Avalon), absolvovat několik velmi milých procházek s Torem, Fandou, Edou (Addanc Lucky Veles) a vidět krásné pražské parky. Na fůru fotek z návštěvy se můžete podívat na Rajčeti níže :

V sobotu jsem tedy s Aine, Torem a Fandou absolvovala mezinárodní výstavu, na které posuzoval německý rozhodčí pan Fricke. Fanda byl na výstavě vůbec poprvé, ale zabojoval, panu rozhodčímu se velmi líbil a ve třídě střední získal oceněný výborný, CAC a nakonec i res. CACIB. Jeho bráška Tor se přihlásil do třídy otevřené, kterou také vyhrál a získal první CAC i CACIB. Oba kluci mě moc potěšili a jejich páníkům velice gratuluji. Já jsem s Aine nastoupila do třídy střední, kde jsme také uspěly, Aine získala CAC a v porovnání se starší fenkou i titul res. CACIB. Byl to velice náročný, ale mile strávený a úspěšný víkend, moc všem děkuji za příjemnou společnost a jsem moc ráda, že jsem se mohla se všemi potkat. Fota z výstavy taktéž na Rajčeti níže :

9. 5.

V sobotu jsme byli na tradiční jarní vycházce se psy a přáteli a také tradičně jsme poseděli u rodinného sklípku s dobrým vínem v Trboušanech. Počasí vyšlo přímo ukázkové a myslím, že všichni si to náramně užili. Pár foteček na Rajčeti (kliknutím na fotku níže se Vám album otevře také).

shiningsiriusrajče.net
 
 

V neděli jsem pak s naší Tess absolvovala dlouho plánované a odkládané zkoušky ZPU 1, které Tessinka zvládla se ctí a uspěla ziskem 128 bodů ze 150 možných.

2. 5.

dsc_0695.jpg

aine.jpg

img_2833.jpg

V sobotu jsem se s Aine a Tess zúčastnila speciální výstavy v Hluboké v kempu Křivonoska. Aine se předvádí krásně, ale ještě se potřebuje dodělat, takže tentokrát ve třídě mladých "výborná 2". Tess se po štěňatech pěkně spravila, předvedla se ve třídě vítězů a vybojovala titul vítěz třídy a CAC. Ovšem největší radost mi udělal Tor (Alian Barbe Torte Shining Sirius), který paní rozhodčí z Polska zaujal nejvíce. Tor při svém posledním vystoupení ve třídě mladých získal titul "vítěz třídy", dostal posledního CAJCe potřebného k završení titulu "Český junioršampion", dále vybojoval BOB-junior a aby toho nebylo málo, nakonec získal i titul vítěz plemene. Moc pánečkům Tora gratuluji a jsem na něj nesmírně pyšná. Na fůru fotek se můžete podívat ve fotogalerii níže :

 26. 4.

Přišlo mi pár úžasných nových foteček Fandy (Abarta Shining Sirius) - už jsou v jeho fotogalerii. Moc se těším, až ho i jeho páníky uvidím na výstavě v Praze.

p4230180.jpg

24. 4.

Včera jsem byla s Aine a kamarádkami na mezinárodní výstavě v Českých Budějovicíh. Posuzoval uznávaný irský rozhodčí pan Oates a kromě Aine se vystavoval také Tor. Oba dostali velmi pěkné posudky, ale ještě se potřebují "dodělat" - takže oba shodně získali ve třídě mladých ocenění "výborný 2". Nicméně to byl velmi příjemně strávený den, k čemuž přispělo i setkání s další mou odchovankyní Ailinn. S Aine si užily honičku na louce a moc děkuji její paničce, že mi ji ochotně přivedla ukázat. Níže je fotogalerie z jejich řádění.  Na fotky z výstavy se můžete podívat ve fotogalerii TADY a TADY.

dsc_0287.jpg

dsc_0313.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12. 4.

V sobotu jsem byla s Aine na národní výstavě v Ostravě. Aine mi ve třídě mladých předváděla kamarádka Iva. Aine je zrovna ve fázi "ošklivé káčátko", i tak se ale předvedla velmi dobře, dostala pěkný posudek, ovšem panu rozhodčímu se nějak nezdála jedna její přední noha, takže tentokrát pouze "velmi dobrá 1". Ale příště to určitě bude lepší. Kliknutím na fotku Aine otevřete fotogalerii z Ostravy :

luckyvelesrajče.net

Zato úžasná zpráva přišla z Prahy - Tor (Alian Barbe Torte Shining Sirius) získal v neděli na mezinárodní výstavě v rakouském Wieselburgu posledního CAJCe potřebného k dodělání titulu Rakouský junioršampion. A aby toho nebylo málo, poprvé v kariéře vybojoval i titul vítěz plemene - BOB. Moc Torovi a jeho páníkům gratuluji - udělali jste mi obrovskou radost :O). Pár foteček z Wieselburgu a z krásné procházky Tora po Praze na RAJČETI.

dsc_0245.jpg

cimg4047.jpgcimg4038.jpg

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Také mi přišel odkaz na nové fotky Edánka (Aedan Shining Sirius) - klube se z něj také velice pěkný pejsek. Fotky TADY.

jarulinarajče.net

6. 4.

Tak nám konečně začalo jaro a počasí nám začíná ukazovat vlídnější tvář. Koncem března se za námi přijel podívat Valda (Avalon Shining Sirius) i se svými páníky. Je z něj kus psa (ale to on byl už od narození), ovšem povahu má absolutně úžasnou - je milý, hravý, nekonfliktní a hlavně se má výborně a svým majitelům přináší radost a pohodu.

Jarního sluníčka si užíváme i s našimi psy - v neděli jsme šli i s kamarádkami z Lucky Veles kolem řeky Svratky a je to opravdu balzám pro tělo i duši pozorovat, jak vše kolem začíná pučet a kvést. Psiska se po zimně zase jednou pořádně vyběhala a já jsem na sluníčku udělala zase fůru fotek.

 Taky jsem začala s Aine docházet previdelně na cvičák, abychom nějak zvládly pubertu. Aine se zde má možnost setkat s nejrůznějšími pejsky a před začátkem každé hodiny si pejskové v rámci utužování přátelských vztahů svorně zablbnou, pohrajou a prolítají se. Pár názorných foteček jsem přidala do galerie "Cvičák".

big2463.jpg 

9. 2.

dsc_0627.jpg

Vrh "A" Shining Sirius dnes slaví úžasné 1. narozeniny - "A" litter Shining Sirius today celebrate fantastic 1st birthday

Moc všem prckům gratuluji a jejich páníkům děkuji za lásku a péči, kterou těm mým dětičkám prokazují a přeju, ať jim dělají radost ještě hodně dlouho.

Na Rajče přidána fotogalerie z krásné zimní procházky s našimi kamarády z ch. st. Freston :

První únorový víkend jsem se svými odchovanci Aine, Torem a Grimem absolvovala hned dvě mezinárodní výstavy  v Brně. Grim (Ard Greimme) se u nás zabydlel již od konce týdne, Tor (Alian Barbe Torte) přijel s páníky v pátek a všichni jsme společně strávili náročný, ale myslím že docela úspěšný víkend. Pár fotek ze společných procházek a z výstavy na Rajčeti tady :

V sobotu 5. 2. v Brně posuzoval pan Milan Krinke. Oba kluci se předvedli ve třídě mladých, oba dostali pěkné posudky, jen Torovi byly vytýkány bílé znaky, což ovšem nechápu, neboť je má zcela v rámci Cardiganího standardu (asi by to chtělo si občas ten standard přečíst :o). Takže vítěze třídy a svého prvního CAJCe vybojoval Grim, Tor "pouze" velimi dobrý. Aine se předvedla také ve třídě mladých a získala ocenění "výborná 2". Fotky ze sobotní výstavy i s popisky a výsledky na Facebooku kamarádky Ivy   TADY.

V neděli 6. 2. posuzovala vyhlášená norská chovatelka corgi a rozhodčí paní Anne Indergaard, na kterou jsme se nesmírně těšili. Tato milá a neustále usměvavá dáma opravdu nezklamala, pozorovat její práci byl opravdu zážitek, každému pejskovi napsala vynikající a podrobný posudek a bylo vidět, že plemeni rozumí. Tento den si kluci pořadí ve třídě prohodili, Grimeček tentokrát "výborný 2" a Tor zaslouženě "výborný 1" a CAJC. Následně šel o BOB-junior se sestrou Aine, která získala také CAJC v mladých fenkách, a ten také získal. Já jsem ještě v šampionech předvedla Tess (Fest Delicja), která získala res. CAC a res. CACIB s excelentním posudkem. Opět krásné fotky s výsledky od Mirka Slabého na Facebooku TADY.

30. 1.

Nové fotky Fandy (Abarta) přidány do jeho fotogalerie. img_5743.jpg

23. 1.

dsc_0484.jpg

Včera jsem se s oběma holkama Tess i Aine zúčastnila mezinárodní výstavy v Trenčíně. Využily jsme nabídky kamarádky Ivy a svezly se s ní, s Blečíkem a jeho páníky a s kamarádkou Irenou v jednom autě. Aine se vystavovala vůbec poprvé v životě a předvedla se k mé spokojenosti - neměla sebemenší problém a vybojoval svůj první CAJC. Tess si výstavu po štěňátkách také užívala a získala tituly CAC a CACIB. V závěrečných soutěžích o nejlepší mladou fenu už Cardigan, jako obvykle, nezaujal, ale alespoň jsme si užili atmosvéru závěrečných soutěží.

Fotky z výstavy si můžete prohlédnout

TADY.

 

 

dsc_0497.jpg

10. 1.

Na první letošní českou výstavu v Olomouci jsem vzala na "čumendu" Aine a obě jsme držely palce Torovi, který se poprvé předvedl na českém území ve třídě mladých.  Ke dvěma rakouským juniorským titulům přidal i svůj první CAJC z České republiky. Dělá nám jen samou radost a doufáme, že se mu tak dobře bude dařit i nadále.

dsc_0029.jpg

6. 1.

Přidáno několik krásných vánočních fotek Tora (Alian Barbe Torte) do jeho fotogalerie. Doufám, že jste všichni strávili klidné a pohodové svátky a už se těším, až se zase někde s našimi pejsky potkáme.

p1070882.jpg