Polévky
Příspěvky
Dýňová polévka 3x jinak
8. 10. 2011
Nabízím na nastávající podzimní období tři různé polévky z dýně, zaleží jen na Vás, kterou zkusíte.
Soljanka
28. 1. 2009
Další z inspirací z ruské kuchyně, ač v Čechách je jako typicky ruské jídlo znám boršč, mě se zdálo, že tato polévka se vyskytuje v nabídce bister a restaurací možná i častěji. Také má mnoho variant a není jen jeden správný recept. Tenhle je ten můj, vzniklý pečlivým pozorováním a ochutnáváním.
Boršč
30. 9. 2008
Snad každý, když se řekne ruské jídlo, vybaví si boršč, pravda mají ho skoro v každé ruské restauraci, bistru, ale je spousta variant, vlastně je pokaždé trochu jiný, každý recept je tudíž ten správný. Ten můj byl postupně upravován, tak jak jsem ochutnáva, porovnávala... jo a mimochodem, boršč je původně z Ukrajiny.
Norská lososová polévka
29. 9. 2008
Tedy norská jí jenom říkáme doma, podle jedné pytlíkové polévky od Vitany, byla jiná než ostatní toho druhu, jmenovala se Norská rybí, dělali jí, když firmu koupili Norové a hlavně měli jsme ji s sebou na cestách, po čem, nu po Norsku, přeci. A tahle v nás zkrátka vyvolává vzpomínky....
Polévka z mrkve a červené čočky
29. 9. 2008
Je to rychlé, jednoduché, z mála surovin, ale velmi jedlé!