Jdi na obsah Jdi na menu
 


-123 min a Vladimír Václavek Band

6. 8. 2009

-123 min + Vladimír Václavek Band

Tak jsme opět svým uším dopřáli trochu hudebního balzámu v podobě dua Vladimír Václavek (kytara, zpěv) a Miloš Dvořáček (bicí, zpěv) a po nich vystoupivších  -123 min v klasickém složení Zdeněk Bína (kytara, zpěv), Fredrik Janáček (basa) a Miloš Dvořáček (bicí). Obě formace podaly vynikající výkon a publikum to náležitě ocenilo, takže se parket srubu v Lomečku u Starého Klíčova brzy zaplnil těly zmítajícími se v různých tanečních kreacích. Ještě musím dodat, že úplně první vystoupilo trio ve složení housle (nebo mandolína), akustická kytara a bonga. Jména hudebníků neuvádím, neboť je neznám, ale jejich hudba byla zajímavá, i když ne zcela můj šálek čaje. Hráče na bonga pak ještě bylo možné vidět na pódiu s "Minutami".
Vladimír Václavek založil svoji tvorbu na využití smyček, které si nahraje a pak do nich živě pustí svoji kytaru. Nutno podotknout, že kytarové riffy si do smyčky nahraje při koncertě, nejedná se tedy o žádný playback, což já osobně obdivuji. Texty jeho písní nejsou složité a často se jedná o stále se opakující frázi, ale jeho tvorba není založená na zpěvu. Skvěle ho doplňuje Miloš Dvořáček svojí rytmikou a napomáhá tak k dotvoření nálady té které písně.
- 123 min opět nezklamali. Asi začnu evidovat počet Bínových praklých strun za jeden koncert. Když se mu to před asi dvěma roky povedlo v Moskytu třikrát, tak jsem si říkal - to je síla. Tentokrát po čtvrté prasklé struně prohlásil, že je to kytarou a vzal si jinou. S tou pak dohrál bez problémů až do konce. Všem třem muzikantům je vlastní absolutní nasazení při hře a ani tentokrát tomu nebylo jinak. Obdiv patří Milošovi, který to za bicími táhl téměř čtyři hodiny. Nutno ještě podotknouti, že celý koncert byl perfektně nazvučen za což patří dík Zdeňku Mazačovi, dlouholetému zvukaři "Minut".
Příjemnému prostředí Lomečku, nádhernému a teplému večeru a skvělé muzice vděčím za další nezapomenutelný hudební zážitek.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář