Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rychlá pizza

21. 11. 2011

Rychlá pizza

Listové těsto (zarolované s pečícím papírem)
Kečup či bazalková omáčka na těstoviny
cibule, rajčata, paprika
2 balíčky plátkového sýra
2 balení kuřecí šunky, či uzeniny podle chuti
4 vejce
sůl, pepř, bazalka
strouhaný sýr na posypání

Postup:

Těsto rozbalíme na plech tak, aby okraje byly lehce zvednuté (aby nevytékala rozšlehaná vajíčka) a potřeme kečupem nebo omáčkou. Vyskládáme plátky sýra a šunky, poklademe cibulí a rajčaty pokrájenými na kolečka a na tenké plátky pokrájenou paprikou. Vše zalijeme rozšlehanými, osolenými a opepřenými vajíčky, posypeme bazalkou a dáme péct do vyhřáté trouby. Asi po 10-15 minutách posypeme strouhaným sýrem. Pečeme až do zhnědnutí okrajů těsta (cca 1/2 hodiny).
Pizzu můžeme samozřejmě ozdobit podle své chuti, někdo rád ananas, jiný houby, někdo nechce uzeninu, někdo nemusí sýr, jiný zase rád kuřecí maso - to vše zůstává na fantazii kuchaře. Totéž platí pro zeleninu, vynikající je třeba s pórkem nebo čerstvou bazalkou.

Dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář