Jdi na obsah Jdi na menu
 


U mě dobrý

2. 4. 2009

U mně dobrý

 

Režie: Jan Hřebejk

Hrají: Bolek Polívka (Mrklas),Jiří Schmitzer (Tonda), Miroslav Vladyka (koktavej Kája), Lenka Vlasáková (Tondova žena), Petr Forman (rybář), Vladimír Javorský (místní zloděj a opilec), Josef Somr, a další

 

Pohodovka od Hřebejka s příjemným humorem a dobrými herci, aneb Podraz po česku. Život v jedné zahrádkářské kolonii poblíž řeky plyne líně a klidně, až do chvíle, kdy je jeden z místních obyvatel obrán o veškeré úspory partičkou cikánských skořápkářů. A to si osadní parta nenechá líbit a připraví velkolepý plán, založený na půvabu Lenky Vlasákové alias zaskakující štětky, eskamotérskému umění Bolka Polívky alias naivního pracháče a vydatné podpoře ostatních osadníků. Takže počáteční „lážo plážo“ pohodu vystřídá vymáknutá a napínavá akce, která ovšem ani teď nepostrádá humor.

Ačkoliv jsem čet na netu hodnocení spíš negativní, tak mě se tenhle film líbil. Snad díky té pohodové atmosféře bez pitvoření a srandy za každou cenu (jak je u některých režisérů v poslední době zvykem), snad díky tomu lehkému humoru, ale určitě díky hereckým výkonům hlavních protagonistů. Za všechny zmíním určitě Bolka Polívku, Jiřího Schmitzera, Miroslava Vladyku a Lenku Vlasákovou. V menších rolích excelují Vladimír Javorský a Petr Forman. Dost dobrá je i muzika, která jenom dotváří pohodovou atmosféru (závěrečnej song). Doporučuji, fakt. 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář