Jdi na obsah Jdi na menu
 


Literární výlet na Státní hrad Zvíkov a Vodní zámek Blatná 2013

5. 12. 2013

     V rámci „Čtení a besedování o knihách“ pořádáme každoročně literární výlety pod společným názvem „Po stopách Rožmberků“. A letos v září, jsme již počtvrté, pořádaly výlet pro více zájemců z Křemže a okolí. Letos se nás sešlo opravdu hodně – bylo nás 48.

      Tentokrát jsme navštívili Státní hrad Zvíkov a Vodní zámek Blatná. Zájezd se uskutečnil v úterý 10. září 2013. Cestu autobusem nám uhradil Úřad městyse Křemže, kterému tímto děkujeme.

 

     Po krátké procházce k hradu Zvíkov jsme si napřed prohlédli areál hradu a přístaviště pro parník, který odtud jezdí k zámku Orlík nad Vltavou. Potom jsme si prošli jeho vnitřní prostory a vylezli jsme i na Hlízovou věž, z které byl krásný výhled na celý areál a obě řeky – Otavu a Vltavu.

    Poté jsme opustili Zvíkov a odjeli do Blatné. Tady jsme se rozdělili do několika skupin a zamířili hned na oběd, protože již bylo téměř poledne. Stihli jsme i tradiční návštěvu v jedné z místních cukráren. Někteří navštívili i Městské muzeum, ve kterém byla výstava k 125. výročí narození Jana Böhma, věhlasného šlechtitele růží.

 

     Potom jsme se sešli ve Vodním zámku Blatná a po rozdělení na dvě skupiny jsme absolvovali prohlídku zámku. Při procházce zámeckým parkem někteří z nás v dálce zahlédli stádo přebíhajících daňků a procházející se pávy.

 

 

 

Na závěr jsme se společně vyfotili na mostě před vstupem do zámku.

 

     Do Křemže jsme se vrátili v 17.00 hodin.  Po celou dobu výletu vydrželo i příjemné počasí, až před závěrečným focením začalo pršet. I přesto, můžeme výlet pokládat za vydařený.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Zvíkov, Blatná 2013