Jdi na obsah Jdi na menu
 


Literární vycházka - Třeboň 2010

9. 9. 2010
 
          
          Letošní „Čtení a besedování o knihách“ navštěvovali posluchači již od 19. ledna a zakončeno bylo 29. června 2010. Pokračovat budeme od 14. září do 30.listopadu 2010.
Jako každý rok, i letos se scházíme vždy v úterý od 15.30 do 17.00 hodin.
 
V tomto roce „Čtení“ opět vede paní Ludmila Dvořáková a Doubravka Kopecká a přečteny budou tyto knihy :
Zdeněk Kovařovič – Poklad
 
Václav Rameš – Kapsář jihočeských pověstí 1. díl
 
Ludmila Vaňková – Léč pana z Rožmberka
 
a
 
Povídky ze Šumavy
 
Každoročně také pořádáme literární vycházku do blízkého okolí. Ta letošní se konala 20. dubna 2010 a navštívily jsme město Třeboň. Průvodce nám opět dělala paní Doubravka Kopecká.
          Nejprve jsme navštívily Rožmberské renesanční interiéry v zámku, který je neodmyslitelnou součástí města Třeboně.  

Poté co jsme se posilnily v cukrárně na náměstí, kterou můžeme doporučit i dalším návštěvníkům Třeboně, jsme se vydaly ke kostelu s názvem - kostel Panny Marie Královny a sv. Jiljí, který dominuje souboru budov někdejšího augustiniánského kláštera. Při prohlídce s průvodcem, jsme viděly nejen vlastní kostel, ale i křížovou chodbu a rajskou zahradu se studnou.

 Odtud jsme zamířily k jižní straně centra města, kde se nachází Svinenská brána a hned za ní brána Novohradská. Cestou jsme nahlédly na nádvoří pivovaru Regent a došly na hráz rybníka Svět, kde stojí pomník rybníkáře Jakuba Krčína.

 Po celou dobu nám paní Doubravka Kopecká vyprávěla různé zajímavosti z historie Třeboně.

Na závěr našeho výletu jsme se ještě prošly zámeckým parkem, a také si na chvíli odpočinuly a vychutnávaly pěkný jarní den. A protože se nám tato literární vycházka líbila, budeme rádi když se něco podobného uskuteční i v příštím roce.

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Výlet - Třeboň 2010