Jdi na obsah Jdi na menu
 


Divadlo - Saturnin 2016

2. 1. 2017
     Dne 10. prosince 2016 pořádala Obecní knihovna Brloh a Knihovna městyse Křemže zájezd na divadelní představení Saturnin do Jihočeského divadla v Českých Budějovicích.
     Divadelnímu představení předcházela komentovaná prohlídka Jihočeského divadla. Tyto prohlídky organizuje centrum Ateliér 3D, které nabízí pro širokou veřejnost různé kurzy a workshopy.
     Na prohlídku jsme byli rozděleni do dvou skupin a v mezičase jsme navštívili adventní trhy na náměstí Přemysla Otakara II., a někteří stihli navštívit i výstavu betlémů v dominikánském klášteře na Piaristickém náměstí.
      Komedie Saturnin měla premiéru v dubnu 2005 a toto byla jeho jubilejní 100. repríza. Ještě nikdy se v dějinách činohry Jihočeského divadla nestalo, aby se některá z jejích inscenací udržela na repertoáru tak dlouho, proto bylo pro všechny návštěvníky připraveno ve foyer Jihočeského divadla slavnostní pohoštění.
     A není divu, že se tato komedie dočkala takového výročí, protože zpracování i výkony herců byly pro diváky opravdovým zážitkem.
 
 saturnin.jpg