Jdi na obsah Jdi na menu

CVÍČENÍ DIVÉ ZVĚŘE ....KLUBOVÁ VÝSTAVA

 

Intenzivně cvičíme... Klubová výstava KCHL


co máme štěňata ,kterým se musím hodně věnovat,jsou stránky aktualizované zcela sporadicky .Jak jsem již minule psala,Jullinka chodí do psí školky Psola,Kde si počíná přesně jako Berry v jejím věku..Začínám mít podezření ,že leonci černohubci mají zvláštní povahu :-) Julli je šikovná,ví rychle i pochopí co po ní chci,ale jak nemám ten správný pamlsek nebo jí dám byť trošku ráno před cvíčením najíst,je s ní pak těžké pořízení .Z čeho mám ,ale hodně velkou radost je Jullinčino odložení ,nácvik zvládla rychleji než Berry.Zatím se vzdaluji jen 5-10 kroků,ale nezvedá se.

Elzička - to je velký žravec a pro kus žvance by šla světa kraj.Tak to je také s výcvikem.Za pamlsek udělá cokoli,je bystrá a vnímavá,ale zatím razí myšlenku ,,nedáš pamlsek ,neudělám ni,,.Tak jsem neustále nečím upatlaná a kapsy zamačtěné od voňavých dobrůtek.

Essi - s ním jsem začala navštěvovat výcvikové procházky,taktéž pořádané PSOLOU.. Máme tedy za sebou první vycházku,ale Essi se ukázal ,že ani on nezůstává pozadu.V chumlu pejsků sice svou velikostí vyčnívá,ale rozumem je malé dítě.Kouká ná mě jak bulik,to by jste ho museli vidět :-).

Cvičili jsme přivolání za různých situací.Nejprve čtyři páníčci zády k sobě a přivolaný pes měl toho svého páníka nalézt a předsednout.Trochu jsem to Essimu usnadnila tím,že jsme se postavila tak ,aby mne viděl.Ono soustředit se na hlas svého pána mezi jinými psy je pro mladého psa dost těžké a Essi to zvládl a přiběhl.Poté zase všichni udělali uličku a pejsek měl na zavolání proběhnout uličkou k páníčkovi.Pro další opakovování to měl pejsek nebo páníček složitější ,pejsek byl motivován pamlskem od jiné osoby a páníček měl pejska přivolat.Někteří volali dlouho.... :-)  Essi si také zobnul,ale přiběhl na první zavolání .Pak jsme se ještě schovávali a pejsek ná měl najít a i to se povedlo.Procházka se mi moc líbila,Essimu prospěla společnost cizích psů.Sice zde píšu v superlativech ,jak je vše skvělé,ale jsou dny ,kdy to moc nejde,pak panikařím ,zda ty caparty vůbec vychovám.. ..

 

_dsc4814.jpg

Zkouškou pro nás byl i Klubový sraz leonbergerů,kam jsme vzali jen dorost. Byla jsem dost nervozní,jak se mrňatabudou chovat a nezklamali.Tříhlavá saň byla v pátek po příjezdu tak ,,ostrá,, , že jsem je málem naložila a zase odvezla domů.Jak šli v trojici ,tak razili heslo :,,je nás víc nebudeme se bát vlka nic,, ,Ovšem později v jídelně se zcela uklidnili a způsobně si lehli a čekali až se najíme.Později to již bylo lepší. Prckové zjistili ,že je nikdo nesežere.Občas Julli dělala litou saň a zblbla ostatní.Museli jsme je utahat ,aby byli vláčnější a klidnější. V noci spali jak jelimánci ,ani se nevzbudili.Sobota byla pro nás den ,,D,, . Konala se klubová výstava KCHL bez zadání klubového vítěze,Naši broučci byli přihlášeni do třídy štěňat.S Essikem šli do kruhu dva pejskové, bratr Enjoy,který jakoby Jullince vypadl z oka a kupodivu se v kruhu choval úplně stejně jako Julča - moc se mu v kruhu nelíbilo a King od Špitálského dvora.Essi se choval i běhal v pohodě,hezky se postavil,s jeho výstupem jsem spokojená.Essi dostal VN2 ,Enjoy VN3 za vystavení nevystavení,což byla daňua rvního v kruhu a navíc poprvé pro oba ( páníček i pes).Poté proběhly všechny třidy psů. Po obědě se pokračovalo a do kruhu nastoupily veteránky.Po nich do třídy štěňat feny šly naše krasavice,Enjulli a Elza. S Jullinkou jsem šla první na řadu ,Julli hezky ukázala zuby i pěkně stála a pak nevím proč začala panikařit a zmítat se na vodítku jako dráček na špagátku.Horko těžko jsem Julli uklidňovala,ale nechtěla se už postavit,tak jsme ji na pokyn pana rozhodčího rozběhala,kolečko,tam i zpět k panu rozhodčímu zvládla již dobře.Po nás nastoupil na posouzení můj manžel s Elzičkou a na to že můj muž nevystavuje,tak před ním smekám.Šel do ringu bojovat a zvítězil :-) Elza obdržela VN a Jullinka byla VN2.

 

_dsc4905.jpg

 

 

_dsc4875.jpg

Abych řekla pravdu,vcelku je mi jedno jak se který z našich mimin umístil,důležité bylo jejich chování v kruhu a kde máme ještě mezery.

 

ostruzno2014-20140913-003.jpg

A na závěr jsem si nechala ještě jedno.Přijel se za námi podívat Elias s páníčky a s malou paničkou Luckou se zůčastnil soutěže mladý vystavovatel ,kde v konkurenci dalších dvou chlapců získala tato

dvojice 1. místo.ostruzno2014-20140913-198.jpg

Výstavy se v rekreačním areálu Sklář zúčastnilo 70 leonbergerů ( přihlášeno 72),jež posuzoval p. rozhodčí Novák.



Celkovým vítězem BOB se stal Anrico

z Mratínského mlýna

 

 

_dsc4846.jpg