Jdi na obsah Jdi na menu
 


Proč cvičit s batolátky?

6. 11. 2008

PROČ CVIČIT S BATOLÁTKY

Cvičení pro batolátka je poměrně moderní záležitost. Ještě nedávno probíhaly lekce cvičení až pro děti od 2 let,zejména z důvodu udržení pozornosti takto starých dětí.V posledních letech se začaly objevovat i lekce cvičení pro děti mladší, protože se zjistilo, že i pro batolátka jsou přínosem z hlediska jejich rozvoje.Tyto lekce jsou vedeny jinou formou, přizpůsobenou jejich schopnostem.Proč tedy chodit cvičit s batolátky?

A)     Cvičení má kladný vliv na rozvoj motorických schopností dětí – využíváním overballů a velkých míčů podporujeme rozvoj rovnováhy, správné zapojení svalových skupin a celkového držení těla, pomocí říkanek procvičíme klouby a svaly v celém těle, vylepšíme i jemnou motoriku- tleskání, dupaní atd.

B)      Rozvíjíme rytmické cítění a pozornost dětí -  známé říkanky, které si pak děti rádi s rodiči doma zopakují, spojíme s pohybovými návyky, postupně i s mluvenými slovy. Časté opakování podporuje rozvoj dětské pozornosti.

C)      Nastartujeme kladný vztah ke cvičení -  pro děti se stává součástí života navštěvovat cvičební lekce, těší se, že si pohrají a později jim přijde samozřejmé chodit každý týden cvičit, lépe pak dodržují správný životní styl.

D)     Podpoříme zapojení dětí do dětského kolektivu-  děti se těší na kamarády, učí se společné hře a snadněji pak přijímají např. nástup do MŠ, jeslí apod.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář