Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cvičení s overbally

13. 11. 2008

Overbally jsou malé nafukovací míče, které mají velmi široké využití, které podporuje rovnováhu, relaxaci a rehabilitaci při cvičení.

Batolátka

Pro naše nejmenší použijeme overbally jako balanční podložku, kdy nejlépe 2 více nafouknuté míče podkládáme pod bříško anebo  záda dítěte. Dále můžeme provádět masáž zad a sed na míčku.

Předškolní děti

Overbally nafouknuté na polovinu využijeme pro rozvoj rovnováhy - sed, stoj, klek na míči, nácvik správného držení těla - nošení míče na hlavě, nácvik házení a chytání,hod na cíl, rozlišování barev apod.Podobně jako u batolátek provádíme relaxaci a masáž.

Plně nafouknuté overbally nahradí při cvičení klasické míče.

Dospěláci

Overball využijeme i v domácnosti, při dlouhém sezení u počítače jako podložku na židli, u seniorů může nahradit klasický velký míč, nebo za záda při dlouhe cestě autem.

Ve cvičebních lekcích při posilování můžeme pomocí overballů zvýšit účinnost cviku.Už jen tím, že míč držíme v rukou aktivujeme svaly  celé končetiny a zajistíme tak pevný a správný pohyb.Při cvičení v sedu či lehu na podložce opět využíváme jako balanční nebo naopak stabilizační pomůcku.Podložením zadečku v lehu na zádech zajistíme spravnou pozici pro posilování břicha - bedra přitisknutá na podložku a podsazení pánve.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář