Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vaše cesty bezpečí - Hasičský záchranný sbor Jmk

26. 5. 2015

Na této webové stránce najdete informace Hasičského záchraného sboru Jihomoravského kraje

Poskytování první pomoci

Každý se může dostat do situace, kdy bude muset poskytnout první pomoc zraněnému nebo nemocnému. Zde najdete několik rad Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje jak poskytnout první pomoc a případně si také vyzkoušejte interaktivní výuku první pomoci asocice Záchranný kruh.

 

Co udělat, když zazní sirény?

Sirény jsou prostředkem k varování obyvatel při hrozícím nebezpečí. Každý občan by měl vědět, jaké druhy signálů existují, co který znamená a hlavně – jak se v případě ohrožení zachovat. Hasičský záchranný sbor JmK ve spolupráci s Policií ČR – Městské ředitelství Brno a Diecézní charitou Brno Vám nabízí několik základních informací o tom, jak rozlišit od sebe „houkání“ sirén a jak se chovat při spuštění varovného signálu ZDE.

 

 

Pálení klestí

 

 

Aplikace hlášení pálení klestí je Vám k dispozici ZDE. Odesláním formuláře Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje nepovoluje pálení. Odesláním vyplněného formuláře je Vaše pálení evidováno operačním a informačním střediskem hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje. Evidence slouží jen pro možnost ověření místa pálení s možným nahlášením požáru. Pokud pálíte klestí mimo obec doporučujeme Vám nahlásit dopředu toho pálení prostřednictvím této aplikace.