Jdi na obsah Jdi na menu
 


Průběh březosti

Krytí, průběh březosti a  porod vrhu A

Adelaida z Bechlína  Dick E. Bora z Milotiček

 

26.4.2010  Ráno začal  porod

Celou noc jsme prochodily . Adélka byla hrozně nervózní. V 5.30 hod. jí praskla plodová voda. Štěňátko šlo zadními nožičkami a dalo Adélce zabrat. Nakonec porodila s mojí pomocí venku, když se šla vyčůrat. Narodila se mohutná fenka, vážila 710g.  Dcery jí dali přezdívku "Amazonka" . Druhé štěně, také fenka, vážící 660g se narodila v 7.00 hodin. Více štěňátek se již bohužel nenarodilo. Odpoledne jsme jeli k veterináři, aby Adélku pan doktor prohlédl a udělal kontrolní sono. Adélka je v naprostém pořádku. O holčičky Fialku ( fialová mašlička) alias " Amazonku" a  Růženku ( růžová mašlička) se výborně stará. Celý den pijí od ní mlíčko, stále je opečovává, po napapkání spinkají a jsou úplně potichu. Ani nevíme, že máme štěňátka.

Gratulujeme Ti Aduško !!!

 

25.4.2010  Dnes je 60.den březosti od prvního dne krytí. Stále čekáme.

Adélka v noci hrabala v porodním boxu a několikrát za noc mne přišla vzbudit. Položila mi packu na rameno a začala kňučet. Když zjistila, že jsem vzhůru, tak měla tak ohromnou radost, že se mohla uvrtět. Chtěla jít ven, domů, ven, domů a hladit a hladit. Cítí , že se s ní něco děje. Zatím to ale v nejbližších hodinách na porod nevypadá. Ráno šla ven a stále hledá,  začala zalézat i do boudy, kam nikdy dříve nechodila a usilovně tam hrabe. Teplota ve 4.00 hod. 37.6 °C, v  8.00 hod. 37.6 °C., ve 12hod. 37.6°C, 16hod. 37.5°C , ve 20 hodin 37.1°C. Teplota klesá, porod by měl do 12 hodin začít.

 

24.4.2010  Blíží se den porodu. Dnešní noc mne Adélka několikrát probudila a chtěla se jít ven projít. Doma často vstávala a chodila po místnosti. Chtěla se hrozně mazlit, pískala a byla nesvá. Večer všechno jídlo shtla a naměřili  jsme jí teplotu 38°C, ráno v  8.00 byla teplota 37.8°C a také jedla. Začala chodit po zahradě a hledat stinná zákoutí. Dokonce si za boudou vyhrabala velikou jámu. Začíná jí odcházet hlenová zátka, takže můžeme brzy očekávat narození štěňátek. Adélka již třetím dnem pouští mlezivo, vulva je zvětšená. Častěji pije a močí. Pokračujeme v měření teploty, protože přibližně 12 hodin před porodem by měla teplota  klesnout o 1-2°C  a nejlépe signalizuje přicházející porod. Teplota ve 14 hod. 37.8°C, 18 hod. 37.7°C, 21 hod. 37.5°C.    

 

Obrazek

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

18.4.2010  Dnes byl nádherný den a všichni jsme si užívali sluníčka na zahradě. Na tento den jsme původně plánovali KV KCHL v Mladé Boleslavi, ale tu jsme letos museli vynechat. Adélka má už jen týden do porodu, ale je úplně v pohodě. To jen panička začíná být nesvá.

 

Obrazek

 

 

ObrazekObrazekObrazek 

 

 

 

  

 

 

14.4. 2010   Do porodu zbývá 11 dní Porodní box je již připraven a pomalu na něj Adélku zvykáme. Bříško je kulatější a struky se stále více zvětšují. Aduš ale stále běhá a hlídá po zahradě a je velice obtížné ji usměrnit. Doma být nechce, venku je jí lépe. Sice nyní více pospává, ale jakmile se něco šustne u plotu, tak vyletí jak čertík z krabičky.  Čím více se blíží termín porodu, tak je více a více mazlivější.  Mazel byla vždy, ale nyní je neodbytná. Stále je nám v patách, tancuje okolo, natáčí se na všechny strany a chce drbat a hladit, též po bříšku, a stále na nás brblá.  

Už se na malá leonbergří miminka moc těšíme. Držte nám pěstičky.

 

 25.3.2011  Adélka čeká štěňátka . Dnes jsme byli na sonu a potvrdili nám, že Adélka je březí. Pokud vše dobře dopadne, za měsíc se můžeme těšit na malá leoňátka 

 p3250390.jpg

 

 

 

Dne  24.2. 2010   26. 2 .2010   proběhlo úspěšné  krytí naší feny leonbergera Adelaida z Bechlína . 

Při krytí nám velmi pomohla paní Šárka Dudková z CHS Bohemia Qwerty.  Děkujeme  

 

Obrazek

 

Krytí jsme předem dlouho plánovali a pečlivě vybírali krycího psa. Aby neměl příbuzné předky s naší fenou, měl rovný hřbet, masku , nulovou DKK a  vyrovnanou povahu. Preferujeme také zlaté zbarvení, protože se nám velmi líbí. Vybrali  jsme  proto mohutného psa krásné zlaté barvy  Dick E. Bora z Milotiček 

 

Obrazek

 

 Dick E. Bora z Milotiček 

rodokmen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Erik-Ursus v. Kaija Jucunda
HD B2

 

 

 

 

 

Ursus uit 't Berggat  
HD A

 

Onze Willem ex Domo Leonis
HD A

Odin v. Stammhaus Eike  HD A2

Astral v.d. Hirschhalde  HD A

 

 Quanda ex Domo Leonis 
HD A

Jordy v.h. Spinnenest  HD A

Olympia ex Domo Leonis  HD A

 

 

 

 

 Gör-Gunda Löwe v. Kleebach
HD C1

 

 

Brentano v. Equitania  
HD A2

Vindur-Stormur the Viking  HD Tc

Kischny-Kimba Deern v. Leuchtturm HD A2

 

 

Dona Charline Connatus Amaranthus  
HD A1

Charron du Chemin des Trois Pierres HD B 

Dona Alcorci Connatus Amaranthus  HD B

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alma B. Bora z Milotiček
HD A

 Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

Barney Zámecký chov
HD 0/0

 

Edward v.d. Jungfernheide
HD 0/0

 

Luxor v. Verler Hof   HD A2

Denise Löwe v. Bayern  HD C1

 Dita Žlutý jantar
HD 2/0

 

 Alf von Avalon 

HD A

Bessy z Třeboňských rybníků 

 

 

 Audrey Zařické údolí
HD 1/1

 

 Hassan Tedor z Klení
HD A

Alselm Oro von Haus Schiling 

 HD B

Anessa Tedor z Klení  HD A

 

 

Aida Myslibořické polesí
HD B

 

  Agyr Lesní lom      

HD 0/0

Betty Lesní lom     

HD 0/2