Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Ještě jednou zápas Kaplice - K.Újezd

20. 1. 2009

Kaplice se střelecky chytla a rozstřílela K. Újezd

Hluboká nad Vltavou: Ve druhém kole zimního turnaje na Hluboké se Kapličtí fotbalisté utkali se svým dalším ne moc oblíbeným soupeřem a to Kamenným Újezdem. V dosavadních vzájemných zápasech byli daleko úspěšnější hráči Sokola, který z devíti zápasů vyhráli šest. Tentokráte však tempo hry určovali Spartakovci.

Hned v první minutě domácí předvedli pohlednou kombinaci, Houška našel ve vápně Lesňáka, jeho střelu však vykopl jeden z obránců a následná dorážka stejného hráče pak postrádala razanci i přesnost. V dalších minutách se do zakončení opět dostal kaplický útočník Lesňák, ale z ani jedné možnosti gólmana Brejžka nepřekonal.

V desáté minutě se pak převtělil do role nahrávače. Po jeho přesném centru pálil bez přípravy Martin Pulec, bohužel však jen do míst, kde stál připravený brankář Brejžek. Hosté poprvé vážněji zahrozili v minutě třinácté. Na přesný pas za obranu si naběhl Ďurica, zprava pronikl do vápna, tvrdou ránou však brankáře Hejného neprostřelil. A tak gólově uhodilo na druhé straně. Na levé straně se prosadil Lukáš Pulec, kterému se podařilo přihrát do vápna balón Houškovi přes bránícího Rytíře, a umístěná střela k bližší tyči znamenala kaplické vedení – 1:0.

A Kapličtí byli i nadále při chuti. V osmnácté minutě Lesňák našel na vápně Lukáše Pulce, ten efektní patičkou uvolnil svého bratrance Martina, jeho střela však minula pravou tyč. Další vyloženou šanci měl pak o chvíli později Houška, jenomže ani při jeho zakončení nemusel Brejžek zasahovat. Ve 21. minutě se hostům podařilo vyrovnat. Po pěkné kombinaci Stegbauer ideálně vysunul Ďuricu, který pláchnul domácí obraně a své sólo proměnil střelou pod padajícím brankářem Hejným – 1:1. Prakticky po rozehrání měl slibnou příležitost i Soukup, ale svého soupeře nenapodobil, neboť rozvlnil pouze boční síť.

Po půlhodině hry mohl Kaplickým vrátit vedení záložník Hejna, který pronikl z pravé strany do vápna, bohužel tvrdou střelu zastavilo břevno Brejžkovy svatyně. Netrvalo ovšem dlouho a Spartakovci přece jenom znovu vedli. Románek přihrávkou za obránce našel nabíhajícího Martina Pulce a ten střelou kolem vybíhajícího Brejžka vrátil Spartaku jednogólový náskok – 2:1.

Hosté mohli v zápase i podruhé vyrovnat. Ve 34. minutě k tomu měli velice blízko. Centr z levé strany Hejný vyškrábl jen k Ďuricovi, trefil však jen na brankové čáře hlídkujícího Pavla Pulce, míč se odrazil k dalšího hráči Kamenného Újezdu Kneiflovi, jenomže i on dopadl naprosto stejně jako jeho spoluhráč. Trefil na brankové čáře dobře postaveného Pavla Pulce.

Pět minut před přestávkou Kapličtí svému soupeři odskočili na rozdíl dvou branek. Kapitán Románek ve svém nekonečném repertoáru přihrávek našel ideální vysunutí, kterým poslal do šance Houšku a ten v koncovce nezaváhal – 3:1. Tímto výsledkem skončil i celý první poločas.

Po změně stran byla převaha Spartakovců ještě více patrná. Hosté se do nebezpečného zakončení prakticky vůbec nedostávali. Po třech minutách hry ve druhém dějství se ke slalomu mezi hráči Kamenného Újezda rozhodl Pavel Pulec, položil si i brankáře Brejžka, následně však trefil jen nohy bránícího hráče. Krátce nato Houška našel ve vápně Ševčíka, střelu po zemi stačil Brejžek vytáhnout na rohový kop. V 56. minutě se neujala ani Kollárova střela po Beránkově uvolnění.

Po hodině hry Kollár ideálně našel ve vápně zcela volného Ševčíka, jenomže ten v další gólové šanci mířil těsně mimo. Čtvrtou branku se Spartakovcům podařilo přidat v polovině druhého poločasu. Lukáš Pulec přihrál míč Románkovi, který viděl ve vápně volného Záveského a jeho křížná střela po zemi skončila u levé tyče – 4:1.

Další góly na sebe nenechaly dlouho čekat. V 73. minutě Krátký ve vápně nedovoleně zastavil pronikajícího Kollára a pískala se penalta. K jejímu provedení se postavil čerstvý třicátník Románek a s přehledem zralého fotbalisty proměnil – 5:1. Za další dvě minuty Kollár přesným pasem nastartoval na levé straně rychlonohého Lesňáka, který balón zatáhl, přihrávkou po zemi našel ve vápně nabíhajícího Ševčíka a bylo to 6:1. Půltucet byl završen.

A nemuselo zůstat jen u něj. Ve zbývajících minutách si Kapličtí vypracovali další vyložené šance. Po centru Záveského neuspěl v koncovce Lukáš Pulec. V 85. minutě po ideální přihrávce od Kollára šel sám na branku Houška, Brejžkovi udělal kličku, jenomže odkrytou branku netrefil. Poslední příležitost celého utkání pak měli hosté. Po rohovém kopu hlavičkoval Kneifl, mířil jen ale mimo levou tyč. Ve druhém utkání Hlubocké zimní ligy si tak Kapličtí napravili reputaci a s chutí si zastříleli.

FK Topmen Spartak Kaplice – Sokol Kamenný Újezd 6:1 (3:1)
B: 14. a 40.Houška, 32. M.Pulec, 67. Záveský, 73. Románek pen., 75. Ševčík – 21. Ďurica.
Bez karet řídil Šnajder.

Kaplice: Hejný – Krůček, Vávra, P.Pulec, Záveský – L.Pulec, Románek, M.Pulec, Hejna – Lesňák, Houška.
Střídali: Beránek, Kollár, Debnár, Ševčík, Kopřiva.

K. Újezd: Brejžek – Rytíř, Vaněk, Píšek, Krátký - Kneifl, Stegbauer, Nejedlý - Soukup, Šíma -Ďurica
Střídali: Fousek, Buczek.Zeman


Připravil: Libor Granec

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář