Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

ČB deník o nás(300)

29. 1. 2010

Sokol stráví v azylu i jaro

Kamenný Újezd – O víkendech už fotbalisté Sokola vybíhají k zápasům Hlubocké zimní ligy, naostro ale ještě přípravu nezahájili.
 
Autor:
Michael Kalinics

V posledním utkání v Hlubocké zimní lize Kamenný Újezd podlehl Týnu 2:7, v nohou měl ale náročný program.
„Zatím se scházíme dvakrát týdně, v úterý a ve čtvrtek na hodinu v hale, aby se hráči udržovali v pohybu a nescházeli jsme se jen na turnaji. Oficiálně příprava startuje až druhého února, kdy začnou klasické výběhy a kluci dostanou pořádně do těla,“ avizuje manažer Sokola Kamenný Újezd Jiří Vaník.
V neděli s Týnem chtěl lídr I. B třídy uhrát s Týnem alespoň bod. „Abychom hráli skupinu o 11.–15. místo,“ vysvětloval Vaník. Bylo to jen zbožné přání, Olympie vyhrála 7:2. „Bohužel se nám to nepovedlo, soupeř byl jednoznačně lepší.“ Jinak je Sokol na Hluboké spokojen. „Kluci si zahrají fotbal, terén je krásný,“ ocenil umělku, na které ten den nebylo po sněhu ani památky.

Na obhajobu poražených je nutno podotknout, že měli v nohou sobotní večerní dohrávku proti běhavým dorostencům Dynama „18“. „Po velice slušném výkonu jsme prohráli 0:2,“ cenil si výsledku Jiří Vaník. Zápas byl odloženou premiérou Zimní ligy – oba týmy na úvod turnaje doplatily na sněhovou nadílku a poruchu traktůrku, který nestihl včas odklidit sníh z hrací plochy.

Aspirant postupu si dal v zimě za úkol udržet kádr pohromadě i s oběma hosty z Kaplice Krůčkem a Pulcem. Povedlo se, navíc by mohl doplnit tým Petr Švec z Hrdějovic, jenž přišel zatím na zkoušku. „Na Krůčka máme opci, to bylo celkem bez problémů. Lukáše Pulce Kaplice chtěla stáhnout zpátky, ale Lukáš sám přišel na výbor a projevil přání minimálně na jaro zůstat ještě v Kameňáku,“ oznamuje Jiří Vaník, jenž postoj hráče samozřejmě kvituje. „Přišel k nám na třetí kolo do Křemže, byli jsme s ním spokojeni,“ podotýká.

Zejména po zařazení na kraj zálohy posila předváděla výkony, jaké se od ní v Kamenném Újezdě čekaly. „Když jsme zpočátku praktikovali způsob na jednoho útočníka, hrál jednoho z podhrotových hráčů. Když jsme přešli na klasické rozestavení 4–4–2, hrál krajního halva a tam mu to sedělo nejvíc,“ míní manažer oddílu Jiří Vaník.

Zimní spánek na vavřínech, které Sokol vybojoval na podzim, prý mužstvu nehrozí. „Šestibodový náskok je pěkný, ale ten se může rozplynout ve dvou zápasech, a v tuto chvíli navíc máme horší vzájemné utkání se druhými Lhenicemi, protože jsme u nich prohráli!“ pozdvihl varovně ukazovák Jiří Vaník. „Na jaře si musíme vybudovat takový odstup, aby před posledním zápasem 26. kola se Lhenicemi už bylo rozhodnuto a nebyly to nervy,“ přeje si.

Podle předběžné dohody by Sokol měl hrát i na jaře svá domácí utkání ve Velešíně, kde našel příjemný azyl. Vlastní rekonstruované hřiště fotbalisté budou ještě šetřit. Momentálně je nový trávník ukryt v bezpečí pod sněhem. „Veškeré zázemí teď máme v hale základní školy, kde jsou šatny, sprchy, posilovna i sauna – vše, co potřebujeme,“ uzavírá manažer K. Újezda.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář