Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Nadace ČEZ - "Oranžové hřiště 2011" - Kamenný Újezd

20. 12. 2011

"Oranžové hřiště" Nadace ČEZ v Kamenném Újezdu !!!    

     Nejvýraznějším a dlouhodobým projektem Nadace ČEZ je výstavba dětských a sportovních hřišť, od roku 2006 již pod názvem „Oranžová hřiště“.

dsc00787.jpgNadace ČEZ se dlouhodobě věnuje podpoře sportovních a volnočasových aktivit dětí a mládeže. Za základní v této oblasti považuje vytvořit vhodné prostředí pro hru a sport. V posledních letech velmi pokročil technický vývoj vhodných povrchů, materiálů a herních prvků. Zároveň stoupají nároky na bezpečnostní a hygienické normy dětských i sportovních hřišť. Obce se na tomto poli dlouhodobě potýkají s nedostatkem financí, a proto jim Nadace ČEZ  vychází vstříc s projektem podpory výstavby dětských a sportovních Oranžových hřišť.

     Za dobu své existence nadace podpořila výstavbu více než 162 dětských a sportovních hřišť částkou přesahující 217 milionů korun. Projekty nových Oranžových hřišť zohledňují nejnovější poznatky v oblasti bezpečné hry, podpory dětské kreativity a rozvoje motoriky.

     V roce 2011 se usmálo štěstí i na naši obec a ve sportovním areálu bylo díky Nadaci ČEZ nově vybudováno dětské hřiště a víceúčelové sportovní hřiště.

01102011621.jpg     Dětské hřiště v Kamenném Újezdu má bezbariérový přístup a je vybaveno celkem osmi prvky, včetně prvků pro handicapované děti. Tímto zařízením naše obec získala prostor pro vyžití našich nejmenších a odpočinek  jejich rodičů.

     Sportovní areál je nejhojněji navštěvované místo v naší obci a především při trénincích žákovských družstev se v něm pohybuje velké množství dětí, které doprovázejí své starší sourozence. Ovšem i v době mimo oficiální sportovní akce je na dětském hřišti neustále živo !!!

     08122011701.jpg

     Naši nejmenší spoluobčané zde najdou kolotoč, pružinové a řetězové houpačky, víceúčelovou věž, houpací koš, prohazovadlo i tabuli na kreslení. Hřiště se nachází v klidném a pro děti bezpečném uzavřeném areálu, který je každodenně otevřen a tudíž je přístupný všem po celý den.

     Zároveň umístění dětského hřiště dává našim dětem možnost získat vztah ke sportu a zapojit se do činnosti sportovních oddílů v naší obci.

11122011709.jpg     Součástí výstavby "Oranžového hřiště" Nadace ČEZ je i víceúčelové sportovní hřiště, určené pro nohejbal, volejbal a plážový volejbal. Zde si mohou aktivně i rekreačně zasportovat všichni občané Kamenného Újezdu bez ohledu na to, jsou-li členem některého z místních sportovních oddílů či nikoliv. 

     Toto hřiště vzniklo v prostoru nad fotbalovým hřištěm vedle tenisových kurtů. Jeho součástí je jeden kurt na plážový volejbal a dva kurty na volejbal a nohejbal.

dsc00788.jpg     Již v průběhu podzimu 2011, bezprostředně po dokončení výstavby, byla hřiště hojně využívána, což je důkazem, že investované prostředky byly použity na správném místě.

     Zatímco si děti hrají a skotačí na dětském hřišti, jejich rodiče si užívají aktivního odpočinku při sportu. Scházejí se zde malí i velcí, staří i mladí, aktivní sportovci i sportovní teoretici. Těmto všem je program "Oranžové hřiště" Nadace ČEZ určen!

 

     Spolu s fotbalovým hřištěm a dvěmi tenisovými kurty tvoří nově vybudované dětské hřiště a víceúčelové sportovní hřiště překrásný sportovní areál, který si obec Kamenný Újezd opravdu zaslouží !!!     

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář