Jdi na obsah Jdi na menu
 


Velká holka se opět hlásí na slovíčko..

2. 8. 2010

Zatím nám to jde krásně, uvidíme co na to řekne hledačka a kačena v hluboké vodě. A abychom nějak vyplnily zbývající čas, začaly jsme se po dlouhém čase zas pravidelnými návštěvami kvičáku chystat na služební zkoušku doprovodného psa, neboli BH.

Mimo cvika a tréninky jsme se jaly každý týden pravidelně navštěvovat naši novou kuřimskou kamarádku - sedmiletou Nelinku /diagnoza LMD a ADHD/ a obšťastňovat ji našim canisterapeutickým uměním. Holky si spolu náramně porozuměly, a tak je radost je pozorovat při jejich nekonečném hraní - a to nejen pro mě ale i pro Nelinu mámu . Když se příště zadaří, vylepím jim sem nějakou povedenou fotečku, bo dělají nám ty děti ale radost!  

Obrazek

Věrny heslu, že pole není nikdy dost, procvičujeme hledačky, vystavování a klidy do úmoru, protože práce v poli nikdy není (ale určitě bude! :) ) úplně perfektní. V mezičase se taky pilně chystáme na netrpělivě vyčkávanou a zároveň obávanou Speciálku KCHVO v Bíteši, kde by měla Emčule (když všechno dobře půjde, a ono půjde!) pod vedením Barči Zdráhalové vyběhat kvalitní posudek a následně podstoupit výběr do chovu, což jsou poslední překážky, jež Emmu dělí od označení CHOVNÁ FENA. Tak nám koukejte držet všecky končetinky a pahýlky! :)

Prostě pořád se u nás doma něco děje, panička si teda nedávno slavnostně vyzvedla ty Bc. papíry na hlavu, přes prázdniny průběžně někde pendluje, průběžně zvelebuje domácí hnízdo a stabilně se věnuje té své šedině, tedy MNĚ. Zprvu se nechala unášet tou chimérou (!), že mě unaví běháním u kola, ale pustilo ji to hnedle co pořídila bicykel a objela snad celej jihomoravskej kraj, přičemž byla neustále tažena smykem kupředu.. Holt dobrej oddíl, no!!

Tak vám všem na závěr naší vsuvky přejeme krásné, teplé a barevné léto, žádné klíšťáky ani osiny, zato hodně opálených škraněk! Slunci zdar, vaše holky Emčučkinovy.

Obrazek