Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

ON-LINE ZPRAVODAJSTVÍ 2015

17. 1. 2016

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 31. 7. 2015    + + + + +

  • Tak už je to tady. Poslední celý den v táboře. Od rána nám svítilo sluníčko, takže jsme si užili i poslední rozcvičku.
  • Dopoledne pak týmy hledaly očekávaný poklad. Nejdříve musely z písmenek, která získávaly při hrách sestavit větu, pomocí které by našly místo, kde mají poklad schovaný. Tam však získaly pouze další výsměšný dopis od zlodějů truhliček, ve kterých nám upřesnili místo, kde truhličky jsou. I když truhličky našly, neměly klíč, ten si musely vystřílet klíček. Všichni zdárně poklady našli a zdolali.
  • Odpoledne pak probíhala táborová olympiáda. Děti se mohly přihlásit na turnaj v pink-ponku, ve fotbale, v přehazované, v bedmintonu.
  • Při večerním nástupu bylo vyhodnocení celotáborové hry, byly rozdány diplomy a odměny. Následovala závěrečná diskotéka.
  • No a aby to našim starším dětem nebylo líto, čekala na ně toužebně očekávaná stezka odvahy.
  • Upozornění k zítřku: Děti je možné vyzvednout si z tábora v době od 9:00 do 11:00!! Než odvedete dítě od chatky, vedoucí si překontroluje chatku zda je v pořádku a musí být informován o tom, že si dítě odvážíte.

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 30. 7. 2015    + + + + +

  • Ranní sluníčko nám zvedlo náladu a rozcvička nám rozhýbala naše, už tak unavená těla na poslední etapovou hru. Ta dnešní měla název „Tísňová volání“. Na šesti stanovištích, dětem naši figuranti (vedoucí), připravili scénky na různé typy zásahů - 150 oživování tonoucího, 155 první pomoc při ztrátě vědomí, 158 první pomoc při dopravní nehodě. Děti měly předvést, jak by, podle nich, který sbor reagoval. Na dalším stanovišti bylo 10 otázek ze zdravovědy, na 5-tém pak zkoušely 3 základní uzly. Na posledním stanovišti pak musely popsat, jak by reagovaly při potyčce dvou cestujících v autobuse. Bylo pro nás překvapením, jaké vědomosti některé děti mají. Dnešní hru vyhrál zelený tým.
  • Odpoledne potom děti v týmech vymýšlely detektivní příběhy na večer. Po večerním nástupu pak týmy sehrály své krimi příběhy a vedoucí museli odhalit pachatele.
  • Detektivní příběhy dětí byly tak nápadité a vtipné zároveň, že by klidně mohla být napsaná kniha příběhů. Všechny týmy byly odměněny 5 písmeny do závěrečné tajenky.
  • Předposlední noc hlídají chlapci z 8. oddílu.

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 29. 7. 2015    + + + + +

  • Opět zataženo a déšť, to bylo počasí, do kterého jsme se ráno probudili. Z tohoto důvodu byla vynechána i rozcvička.
  • Po snídani se však počasí umoudřilo a my jsme mohli absolvovat další etapu celotáborové hry, tentokrát s názvem „Ruce vzhůru“. Při této hře bylo opět 6 stanovišť. Hra byla zaměřená na procvičení pozornosti, orientace, paměti atd. úkoly však byly netradiční a zábavné. Při této hře zvítězil fialový tým.
  • Odpoledne se osazenstvo tábora rozhodlo vyrazit na procházku. Mladší oddíly vyrazily k řece, nebo do lesa a stavěly domečky pro skřítky nebo hráze. Starší oddíly šly prozkoumat tábor Brněnka a seznámil se s jeho osazenstvem a pak pokračovaly na výlet do Březiny na nákup. Nastalo však zklamání, obchod byl už zavřený. Po nástupu bylo na večerní program vyhlášené kino pro malé děti a starší oddíly si prosadily odvetu s vedoucími ve volejbale. 8. a 9. oddíl si po domluvě s vedoucími naplánovaly kino místo nočních hlídek, takže dnes hlídají tábor hlavně vedoucí.

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 28. 7. 2015    + + + + +

  • Dnes byl náročný den. Vzhledem ke včerejšímu dešti nás čekaly dvě etapové hry. Dopolední byla „Rébus ne rébus“, táborníci řešili různé rébusy, skládali puzzle, písmenka abecedy a procvičovali tvůrčí myšlení.
  • Odpolední hra měla název „Velká noha“. Obsahovala různá stanoviště, na kterých se děti musely orientovat s buzolou, běhat na čas, plazit se pod lanovou překážkou. Po vyluštění zprávy v morseovce se týmy dozvěděly, že po vyzvednutí sádry na hlavárně si vyzkouší odlévání vlastních stop a otisků rukou. Většina výrobků byla velmi povedená. Při dopolední hře si připsal vítězství Fialový tým. Odpolední hra pak měla dvě první místa - Fialový a Červený tým!
  • Při večerním nástupu měly děti za dnešní výkon zaslouženou odměnu - diskotéku!

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 27. 7. 2015    + + + + +

  • Tak dnes ráno jsme se probudili do deštivého rána. Pršelo tak, že byly děti ušetřeny rozcvičky, aby nám nenavlhly. Po snídani se však vyčasilo a nám spadl kámen ze srdce, protože k nám dorazila vzácná návštěva.
  • Podpraporčík Klusáčková a podpraporčík Halamka, psovodi České policie se svými čtyřnohými parťáky a štěňátkem Aldou. Seznámili nás s taji výcviku policejních psů a předvedli nám různé druhy zásahů. Naši stateční vedoucí i kluci z nejstaršího oddílu si měli možnost vyzkoušet na vlastní kůži zadržení pachatele – zakousnutí do tréninkového rukávu. Na závěr pak vystopovali a společně s dětmi zadrželi prvního ze zlodějů našich táborových truhliček (Martina). Za toto krásné dopoledne patří velký dík.
  • Odpoledne nám další etapovou hru překazil velmi silný a nepříjemný liják a bouřka, která nás zahnala do chatek. Po jejím skončení bylo mokro, že se hra musela přesunout na zítřek a děti si zvolily činnosti po oddílech – vycházka, vyrábění, malování obrázků z dopoledne.
  • Přes vydatný déšť se nám podařilo rozdělat táborák, u kterého jsme však zvládli sníst jen špekáčky. Do jídelny nás opět zahnal déšť. To nám však nevadilo a pod vedením našeho oblíbeného návštěvníka Vojty jsme si užili skvělou zábavu. Dnešní spánek hlídají kluci z 2. a 4. oddílu.

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 26. 7. 2015    + + + + +

  • Svatá Anna, chladno z rána. Toto přísloví se dnes ukázalo jako pravdivé. To však nebyla vůbec žádná překážka, spíše naopak. Další etapová hra totiž byla na čas, proto by velké horko byla překážka.
  • Hra měla název „Neočekávaná cesta“. Táborníci při ní luštili přísloví, procvičovali jazykolamy, určovali obličeje podle detailů. Procvičili si i morseovku a zasvětili se do tajů daktyloskopie. Tuto hru vyhrál fialový tým.
  • Odpoledne proběhlo fotografování celého tábora, oddílů a týmů. Potom děti mohly konečně vyrábět již včera slíbené ozdoby na náš vánoční stromeček. Ten se jim velice povedl.
  • Večer jsme pak hráli živé pexeso. Vedoucí a děti z 8. a 9. oddílu představovali pexesa. Pro velký úspěch jsme hru několikrát opakovali.
  • Dárky od Ježíška nám v noci ukradli zloději. Neutekli s nimi však daleko a děti z 1. až 5. oddílu je pro nás při noční stezce odvahy zachránily.

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 25. 7. 2015    + + + + +

  • Sobotní deštivé ráno probudilo táborníky, kterým se možná vstávalo lépe díky pročištěnému vzduchu. Po pravidelné rozcvičce a snídani se vrhly na další celotáborovou hru „Cesta kolem světa za jedno odpoledne“, jejíž název vypovídá, o čem hra byla. Děti chodily po stanovištích, která představovala různé státy nebo kontinenty. V Indii například ochutnávaly jídlo a různá koření. Jídlo měly poznat se zavázanýma očima, a poznat třeba zázvor, nebyl žádný med. V Americe házely lasem, v Africe jako africký kmen tancovaly okolo ohniště a v Grónsku táhly v rámci štafety svého nejlehčího člena týmu na bobech. O první místo se tentokrát dělily týmy červení a bílí.
  • Po obědě a poledním klidu následovaly volnější aktivity na táboře. Některá děvčata vyráběla z korálků, zdobila trička a tašky nebo hrála přehazovanou. Oddíly 1 a 2 šly se svými oddílovými vedoucími na procházku, kterou si hlavně kluci moc užili. Sluníčko sice nesvítilo, ale ani to děti neodradilo od koupání v bazénu.
  • Navečer bylo pro děti připravené netradiční překvapení, bohužel kvůli špatnému počasí se děti přesunuly do jídelny, kde se jim promítal film Velká šestka. Poté se děti odebraly ke spánku a ten hlídala děvčata z 5. oddílu.

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 24. 7. 2015    + + + + +

  • Ráno nás opět vytáhlo z postele sluníčko. Dalším úkolem pro táborníky bylo procvičování mozku. Na několika stanovištích je čekalo luštění rébusů, doplňování slavných dvojic a další hra s písmenky. Jako bonusová disciplína bylo zametání stop. Jako jediná hra byla na čas. I když všem týmům se dařilo, nakonec zvítězil modrý tým.
  • Vzhledem k velkému vedru bylo naším hlavním cílem na odpoledne schladit se v bazénu. V mezičase malá děvčata barvila trička, vyráběla ze zažehlovacích korálků. Malí chlapci a děvčata ze třetího oddílu hráli vybíjenou. Děti ze 6. - 8. oddílu se šly zapotit na paragány.
  • Na večerní program jsme naplánovali společenskou hru „Kdo je kdo“, kterou se nám snažila pokazit velká a silná bouřka. My se však nevzdali a hru jsme zvládli v jídelně po tmě. Dobrou noc.

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 23. 7. 2015    + + + + +

  • Na dnešek jsme si počasí objednali. Suchou nohou jsme nastoupili do autobusů a tiše doufali, že liják, který nás cestou provázel, s námi do Lednice nedorazí. Tam nás však uvítalo počasí ideální pro celodenní výlet. Po nezbytné přestávce nutné na občerstvení a návštěvu WC jsme se pohodlně usadili na tribuně společnosti Zayferus, kde jsme si užili velice pěknou přehlídku dravých ptáků. Nad hlavami nám létala sova, přistával mezi námi sup a kolem nás pobíhal karančo, který dětem připomínal tyranosaura rexe.
  • Na našem výletě jsme pak pokračovali na minaret, který vyšlapali jen ti nejodvážnější a po návratu následoval rozchod, nutný na nákup suvenýrů a pamlsků. Ve čtyři hodiny se zavelelo k odjezdu a po návratu do tábora nás čekal k večeři kuřízek a ledňáček jako odměna za perfektně zvládnutý celodeňák.
  • I když vedoucí omdlévali únavou, děti, stále plné energie, si užili večerní diskotéku. Nás večerní spánek střeží chlapci z 6. oddílu.

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 22. 7. 2015    + + + + +

  • Ráno jsme se probudili do slunného dne, ve kterém nás čekalo hodně soutěžení na nejrůznějších stanovištích „Všechuti od Verči“. Děti bloudily v mlze na paragánech, u Popelky poznávaly předměty po hmatu, v bazénu sbíraly perly a musely se zamyslet nad hlavními městy různých států.
  • Cílem hry bylo umístit se na co nejvyšším místě, pro získání co největšího počtu písmenek, coby indicii. Po dokončení všech stanovišť se šly po týmech naobědvat.
  • Když skončil polední klid, šli jsme se po oddílech koupat do bazénu. Některé oddíly šly do řeky a jiné během odpoledne stihly vyrábět nádherné výrobky z korálků nebo si zahrát fotbal či pink pong.
  • Na večeři nám paní kuchařky udělaly výborné langoše, o které byl veliký zájem. Na večerním nástupu se vyhlásily výsledky dnešní hry a přečetly se vzkazy. Vyhrál červený tým. Jako večerní program byl vyhlášen turnaj ve volejbalu mezi dětmi a vedoucími. Vzhledem k zítřejšímu celodennímu výletu šly nejmladší dva oddíly do postýlek hned po nástupu.

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 21. 7. 2015    + + + + +

  • Začíná nám další letní hezký den a děti dnes čeká první, celotáborová hra, s názvem „Los desperados“. Cílem této hry bylo dopadnout hledané zločince, jejichž portréty byly vyvěšeny v okně Policejního ředitelství „na Hlavárně“. Ony portréty musely děti seskládat z částí obličeje, které byly rozmístěny v kempu. Ale nebylo to tak jednoduché! Po celou dobu byly děti napadány zločinci, kteří jim mohli vzít život. Ten si potom musely jít obnovit ke zdravotníkům, aby mohly pokračovat v plnění úkolu. Po vyčerpávající hře, která procvičila jak běžecké schopnosti, tak pamatováka, se děti šly naobědvat a po poledním klidu se pokračovalo druhou částí hry. Tentokrát měly udělat podobiznu samotného Big bosse, přičemž indicie k jejímu sestavení měli vedoucí, kteří se schovávali v okolí tábora. Dětem zamotali hlavu Petr s Lukášem, kteří se schovali tak dobře, že je žádný tým nenašel, a hra se tak protáhla až do večeře. Na večer si děti nachystaly scénky o životě vybraného mafiána, připravené scény nám potom místo pohádky předvedly live. Dnešní etapu celotáborové hry vyhrál šikovný zelený tým. Náš klidný spánek hlídají děvčata ze sedmého oddílu.

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 20. 7. 2015    + + + + +

  • Od rána nám opět svítí sluníčko, takže jsme se chystali užít si další den na táboře. Na nástupu jsme slavnostně vyvěsili vlajku a proběhlo rozdělení dětí do týmů. Seznámili jsme se s letošním tématem „Záhada Heroltického léta“ a týmy si vyráběly loga, znaky a připravovaly si prezentaci svých gangů, mafií nebo detektivních kanceláří. Před obědem se nám týmy prezentovaly a svá loga pověsily na dveře svých týmových vedoucích.
  • Odpoledne jsme prožili tak, jak se sluší na parný den. Všechny děti se vykoupaly v bazénu a v mezičase hrály míčové hry. Chlapci z 2. a 4. oddílu se rozdělili na dvě skupiny. Někteří hráli fotbal, druhá polovina vyrazila k řece, kde stavěli hráze nebo si hráli s bahnem. Kluci z 6. oddílu se rozhodli vyzkoušet paragány, vše naštěstí proběhlo bez zranění.
  • Při večerním promítání byla dětem odhalena kriminální zápletka, kterou bude nutné během tábora vyřešit a vzápětí jsme si promítli film Zloba, královna černé magie. Po zhlédnutí filmu jsme se rozešli do postýlek. Hlídá nás 8. oddíl.

+ + + + +     On-line zpravodajství ze dne 19. 7. 2015     + + + + +

  • Tak už jsme zase o rok starší a opět připravení strávit dva týdny v přírodě a mezi kamarády. V devět hodin se otevřela brána a tábor se zaplnil natěšenými dětmi. Do oběda jsme měli dostatek času na to, abychom se ubytovali, přivítali se s kamarády, s kterými jsme se dlouho neviděli.
  • Odpoledne, protože nám počasí přálo, jsme vyzkoušeli bazén. Koupání nám přerušila krátká, ale za to silná přeháňka. Ta nás však neodradila a hned po jejím odeznění, jsme v koupání pokračovali. Ve volných chvílích děti vyráběly, kreslily nebo hrály na plážovém hřišti míčové hry. Po prvním nástupu přišla na řadu oblíbená seznamovací diskotéka, na kterou se všichni důkladně připravili. Po diskotéce jsme se uložili k první večerce. Náš klidný spánek hlídají děvčata z devátého oddílu. Dobrou noc.
 

Náhledy fotografií ze složky Heroltice 2015