Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis z valné hromady TJ 3. 5. 2023

14. 5. 2023

Zápis ze zasedání řádné valné hromady

spolku TJ Keramika Chumčany 3. 5. 2023

 

Valná hromada spolku TJ Keramika Chlumčany se uskutečnila ve středu 3. 5. 2023 od 18:00 hod. v salónku budovy Kulturního domu v Chlumčanech.

 

1) Zahájení valné hromady

Předseda spolku Miloslav Samek přivítal jak členy výkonného výboru, tak i delegáty jednotlivých oddílů sdružených v rámci TJ (kopaná, badminton, tenis, SPV) s hlasovacím právem a přítomné hosty (starostka obce). Uvedl, že tato valná hromada je nevolební a bude probíhat v souladu s platným Jednacím řádem pro zasedání VH z roku 2016. Poté předal slovo tajemníkovi TJ Ivo Regnerovi, který byl pověřen výkonným výborem vedením valné hromady.  

 

2) Informace o zapisovateli a ověřovateli zápisu, volba komisí

Přítomní byli informováni, že zápis z jednání VH povede Marek Tomíšek a ověřovateli zápisu budou Jiří Vaněček a Miluše Chladová.

Poté byly zvoleny pracovní komise ve složení navrženém stávajícím výkonným výborem TJ, tj.:

  • mandátová komise - předseda Zdeňka Bártová, členové P. Rom a V. Matýs (14 hlasů)
  • návrhová komise - předseda Jan Dobrovolný, členové J. Křivan a D. Konečná (14 hlasů)
  • volební komise - předseda Michal Marák, členové F. Lösch a J. Pašková (14 hlasů). 

 

3) Zpráva předsedy mandátové komise

Předsedkyně mandátové komise Zdeňka Bártová uvedla, že k účasti na VH bylo navrženo podle počtu členů celkem 17 delegátů s hlasovacím právem (FO - 8, BO - 4, TO - 3 a SPV - 2 delegáti) a z tohoto počtu je přítomno celkem 14 delegátů, tedy nadpoloviční většina (valná hromada je tedy v souladu s platným Jednacím řádem spolku usnášeníschopná).

 

4) Schválení programu valné hromady

Ivo Regner (pověřený řízením VH) přednesl návrh programu valné hromady, který byl následně hlasy všech 14 přítomných delegátů odsouhlasen v tomto znění:

1)

Zahájení VH

2)

Informace o zapisovateli a ověřovateli zápisu, volba komisí

3)

Zpráva předsedy mandátové komise

4)

Schválení programu valné hromady

5)

Kontrola usnesení z minulé řádné valné hromady 3. 5. 2022

6)

Zpráva o činnosti TJ Keramika Chlumčany v roce 2022

7)

Zpráva o hospodaření TJ v roce 2022

8)

Zpráva kontrolní komise TJ za rok 2022

9)

Schválení výroční zprávy TJ za rok 2022

10)

Změna ve složení výkonného výboru spolku

11)

Diskuze

12)

Usnesení

13)

Závěr valné hromady

 

5) Kontrola usnesení z minulé řádné valné hromady 3. 5. 2022

Kontrolu usnesení z minulé řádné valné hromady 3. 5. 2022 provedl předseda návrhové komise Jan Dobrovolný. Bylo konstatováno, že všechny uložené úkoly (doručení zápisu z valné hromady členům VV a jeho zveřejnění na webových stránkách FO a TO) byly ve stanovených termínech splněny.    

 

6) Zpráva o činnosti TJ v roce 2022

Zprávu o činnosti spolku TJ Keramika Chlumčany za rok 2022 přednesl předseda TJ Miloslav Samek. Účastníky valné hromady seznámil především s dosaženými sportovními výsledky (dle podkladů jednotlivých oddílů sdružených v rámci TJ).

FO - byl vyzdvižen zejména přístup nejmladších fotbalistů (předpřípravka) a minižáků a jejich trenérů, stejně jako výkony dorosteneckého týmu. Dobré výsledky má také A-tým v 1. A třídě. Členové oddílu se podíleli na průběžném vylepšování areálu (údržba hřiště a okolí, jarní úklid hřiště, rekonstrukce trávy v brankovištích. Opraveny byly též vstupní budky při vstupu do areálu a největší akcí bylo vybudování hřiště s umělým povrchem (oceněn podíl obce).

BO - oddíl sází na práci s mládeží (žactvo získalo na turnajích 34 medailí, 6 hráčů se zúčastnilo výjezdu na turnaj ve Slovinsku). V létě proběhlo již 34. soustředění na Šumavě. Mistrovských soutěží se zúčastnila 2 družstva dospělých (A-tým vyhrál 3. ligu a B-tým postoupil do finále ve 4. lize). Oddíl oslavil dodatečně (díky covidu) 55 let od svého vzniku. Nadále zůstávají nevyhovující podmínky (tréninky a zápasy v různých halách).

TO - v květnu 2022 oslavil 25 let od založení (vytištěna brožura „25 let tenisu v Chlumčanech“). Oddíl patří v okrese mezi nejaktivnější oddíly - uspořádal celkem 7 turnajů jednotlivců či družstev pro děti, ženy, muže i veterány. Dva týmy se zúčastnily Davis Cupu neregistrovaných hráčů pro družstva z Plzně a okolí. Kladně lze hodnotit i vyšší podíl mládeže - tenisová školička M. Veita. Nechyběly ani tradiční zájezdy za mužským i ženským tenisem (Praha, Berlín).

SPV - členy oddílu bylo k 1.1.2023 celkem 34 žen (z toho 3 cvičitelky), které cvičí pravidelně dvakrát v týdnu (pondělí a čtvrtek) - jedná se o aerobní cvičení a posilování. Od listopadu 2022 byly zařazeny také nedělní kondiční cvičení.

M. Samek také zmínil další chystané nebo již probíhající akce ve sportovním areálu. Koncem května t. r. by mělo dojít k prodloužení tenisových kurtů tak, aby rozměry výběhů odpovídaly požadavkům tenisových pravidel. Další investice s využitím pro sportovce (multifunkční sál  v KD, šatny pro FO apod.) mají delší horizont a závisí na možnostech obce jako vlastníka všech stávajících objektů. V závěru svého vystoupení poděkoval všem hráčům, trenérům i  funkcionářům za dobrou reprezentaci TJ a rovněž obci a sponzorům za jejich zásadní finanční podporu.

 

7) Zpráva o hospodaření TJ v roce 2022

Hospodářka TJ Vladimíra Švajcrová informovala o hospodaření spolku v r. 2022, včetně stavu peněžních prostředků na účtu i v hotovosti k 31. 12. 2022. Dále uvedla hlavní nákladové položky, které byly v loňském roce vyšší než realizované výnosy (spolek dosáhl záporného hospodářského výsledku - 10 tis. Kč).

 

8) Zpráva kontrolní komise TJ za rok 2022

Zprávu o činnosti kontrolní komise za rok 2022 přednesl v zastoupení předsedkyně této komise Jany Regnerové (omluvena z rodinných důvodů) člen kontrolní komise Pavel Rom. Bylo konstatováno, že při prověrce vedení účetních dokladů a účetních knih jednotlivých oddílů, vlastního účetnictví a bankovních výpisů TJ za rok 2022 nebyly zjištěny nedostatky.

 

9) Schválení výroční zprávy TJ za rok 2022

Návrh výroční zprávy spolku TJ Keramika Chlumčany za rok 2022, vyžadované při podávání žádostí o dotace, vypracoval člen VV Jindřich Matoušek. Zpráva se člení na několik částí - obecné informace o spolku, hlavní a vedlejší činnost, struktura organizace, členská základna (celkem 401 členů) a hospodaření organizace. Přílohou zprávy je výsledovka a rozvaha k datu 31. 12. 2022. Tento dokument byl hlasy všech přítomných delegátů bez připomínek schválen.

 

10) Změna ve složení výkonného výboru spolku

Uvedený bod byl zařazen do programu jednání VH mimořádně v návaznosti na odstoupení Zdeňka Hodana ze zdravotních důvodů z funkce místopředsedy TJ. Podle Jednacího řádu pro zasedání VH totiž schvaluje a odvolává členy výkonného výboru řádná VH (resp. její delegáti). V návaznosti na to proběhlo za účasti předsedy volební komise hlasování, v němž byl návrh, aby odstoupivšího Zdeňka Hodana jako dosavadního člena statutárního orgánu - výkonného výboru TJ nahradil jiný člen FO - Marek Tomíšek, přijat počtem všech 15 hlasů přítomných delegátů. Poznámka: Hlasování již byl přítomen další delegát za FO, který se dostavil později.

 

11) Diskuze

V diskuzi vystoupili následující hosté a členové TJ:

J. Milota (předseda FO) - poukázal na krátký termín pro provedení vyúčtování prostředků poskytovaných z rozpočtu obce (dle Obecných pravidel pro poskytování dotací z rozpočtu obce je povinnost předložit závěrečnou zprávu a vyúčtování do 15. ledna následujícího roku). Aby bylo možné tento termín dodržet, požaduje do usnesení z VH zakotvit povinnost jednotlivých oddílů uzavřít účetnictví a předat jej nejdéle v 1. týdnu měsíce ledna.      

V. Štejrová (starostka OÚ) - poděkovala všem trenérům a sportovcům za jejich náročnou práci s tím, že obec chápe podporu sportu jako velmi důležitou („Kdo si hraje, nezlobí“). V další části diskuze zodpověděla dotazy ohledně realizace dalších investic. V případě KD (sál a restaurace) a dostavby školky čeká obec na možnost využití dotací (informace od Škody Auto - asi v červnu). Inline dráha pro bruslaře je ve fázi projektování a neví se, zda na ni budou prostředky. Obec ještě splácí úvěr (6 let), který si vzalo minulé vedení obce a do doby jeho splacení nemůže žádat o další úvěry. Proto lze investiční akce financovat pouze z dotací či vlastních zdrojů. Výstavba tribuny se šatnami a sociálním zařízením pro fotbalisty musela být odložena. U  nového Sběrného dvoru musí nejprve proběhnout výběrové řízení na jeho provozovatele - cca v polovině května t. r. K dotazu předsedy BO J. Vaněčka vysvětlila složitost procesu výběru projektanta a následných prací na vlastním projektu (s ohledem na potřebnost nejrůznějších prací odborného charakteru bude nutná spolupráce s řadou subdodavatelů). 

 

12) Usnesení

Návrh na usnesení ze zasedání valné hromady přednesl předseda návrhové komise J. Dobrovolný. Plným počtem 15 hlasů bylo schváleno níže uvedené usnesení:

Valná hromada spolku TJ Keramika Chlumčany, uskutečněná dne 3. 5. 2023:

a)

bere na vědomí zprávu o činnosti spolku TJ Keramika Chlumčany za rok 2022

b)

schvaluje:

  • zprávu o hospodaření TJ za r. 2022
  • zprávu kontrolní komise TJ za rok 2022
  • výroční zprávu TJ Keramika Chlumčany za rok 2022

c)

 

 

 

ukládá výkonnému výboru TJ Keramika:

  • doručit všem předsedům oddílů, členům statutárního orgánu - výkonného výboru a kontrolní komise TJ nejdéle do 14 dnů ode dne ukončení zasedání valné hromady zápis ze zasedání této VH, včetně přijatého usnesení
  • zápis ze zasedání valné hromady TJ 3. 5. 2023 zveřejnit ve stejném termínu v souladu s platnými stanovami na webových stránkách fotbalového a tenisového oddílu
  • projednat na nejbližším jednání výkonného výboru, aby všechny oddíly působící v rámci TJ předložily své účetnictví pí Havlíčkové nejdéle v 1. týdnu po skončení kalendářního roku.

 

13) Závěr valné hromady

Řídící zasedání poděkoval přítomným za účast a valnou hromadu v souladu s platným Jednacím řádem TJ ukončil.

 

V Chlumčanech dne 11. 5. 2023

 

Zapsal: Marek Tomíšek

 

Obsah zápisu ověřili: Miluše Chladová

                                  Jiří Vaněček

 

 

Zápis z volby funkcionářů výkonného výboru TJ 3. 5. 2023

Po ukončení valné hromady proběhla dne 3. 5. 2023 za účasti všech 9 přítomných členů výkonného výboru TJ (včetně nově zvoleného člena výkonného výboru Marka Tomíška) a za dozoru předsedy volební komise Michala Maráka volba funkcionáře - místopředsedy výkonného výboru spolku TJ Keramika Chlumčany z řad těchto členů. Důvodem volby byla skutečnost, že dosavadní místopředseda VV Zdeněk Hodan na vlastní žádost odstoupil ze zdravotních důvodů z této funkce.

Nejprve byl podán návrh, aby se novým místopředsedou výkonného výboru spolku TJ Keramika Chlumčany stal Jindřich Matoušek. Uvedený návrh byl přijat celkovým počtem 8 hlasů. Jeho mandát platí do doby konání volební valné hromady spolku v roce 2024. Jindřich Matoušek funkci místopředsedy spolku pro období 2023 - 2024 přijímá.

Svou svéprávnost a způsobilost vykonávat funkci člena (Marek Tomíšek) či místopředsedy (Jindřich Matoušek) statutárního orgánu TJ v období 2023 - 2024 potvrzují obě zmíněné osoby, a to formou vlastnoručně podepsaného čestného prohlášení. Zároveň souhlasí s tím, že jejich osobní a jiné údaje v rozsahu požadovaném příslušnými právními předpisy budou zapsány do spolkového rejstříku, vedeného Krajským soudem v Plzni.

Regulérnost provedení volebního aktu v souladu s platným volebním řádem spolku potvrzuje svým podpisem též předseda volební komise Michal Marák.

 

V Chlumčanech 11. 5. 2023

 

                                          ……………………………………..…

                                             Podpis předsedy volební komise      

 

Zapsal: Marek Tomíšek

 

Obsah zápisu ověřili: Jiří Vaněček

                                   Miluše Chladová