Jdi na obsah Jdi na menu
 


Promítání fotografií z oslav 600. výročí udělení plných městských práv Velkého Meziříčí

10. 12. 2008

 

Promítání fotografií z oslav 600. výročí udělení plných městských práv Velkého Meziříčí

Ing. Antonín Dvořák—19. 8. 2008

 

Ing. Antonín Dvořák nám promítal fotografie z nedávných historických slavností v našem městě, které proběhly koncem června a července 2008.

Byly předvedeny snímky z filozofického festivalu 21. června. Festival se konal na vnitřním zámeckém nádvoří za účasti předních našich filozofů jako je Erazim Kohák, Miroslav Pauza, Jan Zouhar, Karel Floss, Michal Hauser a další. Přítomné lákaly nejen přednášky, ale i doprovodné akce, jako jízda parním vlakem, moderní aranžování květin, módní přehlídka v dobových kostýmech, divadelní představení či zábavný program pro děti. Festival se konal pod názvem TRADICE a MODERNITA. Pokračoval i v neděli 22. června. Závěr festivalu zakončil studentský divadelní soubor.

Na snímcích ze soboty 26. července bylo na zámku řazení družiny a historický průvod přes město na náměstí, kde pokračovalo udělení městských práv, šermířské skupiny předváděly souboje a odešly zpět z náměstí. Odpoledne byl programový blok na nádvořích zámku, boje v parku a prohlídky s průvodci v dobových kostýmech.

Na závěr slavnosti byl večer uspořádán na náměstí velký ohňostroj. Počasí bylo po všechny dny oslav nádherné.