Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

LMK Drnholec

 

Vítejte na stránkách LMK Drnholec

 

 

     Náš klub byl založen v prosinci 2008 pod Svazem modelářů České republiky s číslem 522. Modelářská činnost je zde provozována již několik desetiletí. Někteří členové byli organizováni v 70. a 80. letech v modelářském kroužku místního Svazarmu na Husově ulici (dnešní sociální dům). Po zrušení Svazarmu se modelařilo na vlastní pěst, ale létat se často chodilo společně a tak se předávaly zkušenosti. Od roku 1998 jsme pod hlavičkou MAČE model teamu začali pořádat každoroční podzimní Burčákové polétání. V současné době létáme v blízkosti zamědělského letiště Na Výsluní  na travnatém pozemku pana Marcinčáka ,  kde pečujeme  o  travnatou modelářskou dráhu s buňkovým zázemím . Provozujeme modely letadel poháněných spalovacími motory, elektromotory, větroně s možností aerovleků či  vysazování RC parašutistů a taky modely vrtulníků , draků a aut . Náš klub má nyní 13 členů a rádi mezi námi přivítáme další nadšence především z řad mládeže. 

 

 

 

dracci.jpg

 

 

Den dětí 2015.jpg

 

 

 

pytel.jpg



Letiště :  Nově založené letiště je mimo osu stavájící asfaltové plochy a je travnaté . Provoz na tomto letišti je pro členy klubu zdarma ( brigádnická činnost a příspěvky ). Pro nečleny klubu je poplatek za každý jednotlivý den používání  50,- Kč do pokladny LMK Drnholec.

  

lmk-stojanka.jpg

  

 

Modelářské plochy v ČR

28. 4. 2009

V rubrice Oblíbené odkazy přibyla nová položka odkazující na stránky s polohou RC modelářských letišť, drah a vodních ploch a to oficiálních i neoficiálních.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Aktuality | Komentářů: 1