Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výroční zpráva o činnosti SDH za rok 2010

14. 12. 2010

 

Zpráva o činnosti SDH Stranný za rok 2010.
 
 Vážení přátelé, milé hasičky, hasiči a vzácní hosté, vítám vás na dnešní výroční valné hromadě. Uplynul zase rok a my se zde opět scházíme, abychom vyhodnotili činnost našeho sboru.
Myslím, že jsme opět v letošním roce měli poměrně rozmanitou činnost. Začali jsme v lednu po vydatném sněžení brigádou na odklizení sněhu okolo čekárny a zastávky autobusu.                  Na začátku roku začala příprava taneční zábavy, kterou jsme pořádali již podruhé. A to v Bělici v hospodě   "U lípy" v sobotu 13. února od 20.00. K tanci a poslechu nám hrálo Duo Vašek a Zdeňka. Kdo se zúčastnil, mi potvrdí, že se zábava vydařila a díky občanům naší obce a sponzorům jsme měli bohatou tombolu která nám pomohla k docela pěknému zisku.
Tentokrát jsme se poučili z té první zábavy a losování a výdej tomboly proběhl hladce a bez problémů.
V sobotu 27.února jsme úspěšně zvládli 3. ročník turnaje ve stolním tenise „O pohár starosty SDH Stranný“. Turnaje se zúčastnilo 18 mužů a 6 žen. Tento turnaj rychle získává velkou prestiž a pravidelně se ho zúčastňuje široká škála velmi dobrých amatérských stolních tenistů. Ani tentokrát se nám domácím nepodařilo získat cenný pohár pro výzdobu naší hasičské zbrojnice. Ale to jen dokládá to, že turnaj byl velice kvalitně obsazen a diváci i ostatní účastníci turnaje se měli stále na co dívat.Podle ohlasu samotných hráčů i přihlížejících diváků, se akce opět velmi zdařila jak po stránce sportovní, tak i po stránce společenské.
V dubnu jsme byli vyzváni Obecním úřadem aby jsme vyřezali porost okolo čekárny. Kdo se zúčastnil, potvrdí, že to vůbec nebylo jednoduché. Za ty léta tam rostlo kde co, ale hlavně to bylo prorostlé do sebe tak, že roztrhání a následné odvezení bylo dosti fyzicky náročné. Proto se tato brigáda protáhla na dva víkendy, kdy jsme společně všechen ten porost odvezli na Provodnou na pozemek pí. Šebové. Tam jsme 30. dubna spojili příjemné s užitečným. Pálily se čerodejnice a zároveň se zlikvidovalo vše co jsme tam odvezli od čekárny. Ten den jsme ještě stihli nazdobit a postavit tradiční máj na návsi, tentokrát za pomoci lesního navijáku. Krásně nazdobenou máj jsme postavili a ta nám celý měsíc zdobila náves.
V dubnu jsme někteří z nás ještě stihli na Velikonoční pondělí vylupat nemálo žen a dívek jak ve Stranném, tak v přilehlých osadách. 
V sobotu 22.května jsme se zúčastnili okrskové hasičské soutěže, která se tentokrát konala v Zádolí. Po letech jsme opět dali dohromady dvě družstva mužů. Všechny tři disciplíny jsme splnili s malými problémy, kde se ukazuje, že naší slabší stránkou je pořadovka. Útok splnila obě družstva podle mě velmi slušně ( na to, že toho tréninku moc není) . Tady bych chtěl připomenout těm chlapcům, kteří by opravdu chtěli potrénovat trošku dřív a hlavně důkladněji, mají mojí morální a technickou podporu, kdy rád pomůžu při přípravě odvozem techniky, přichystáním kádě atd. Ale abych se vrátil k hodnocení letošní soutěže. V přadovce a útoku, tam se stále dá něco nacvičit a vylepšit. Ale co se stovkou? Tam už jde přeci jen o rychlost a ta se bohužel s přibývajícím věkem některých z nás nevím čím teda, ale přeci jen vytrácí. To se ovšem netýká Patrika, který obsadil ve stovce krásné čtvrté místo. Ale v žádném případě nechci podceňovat žádný ze skvělých výkonů všech soutěžících a naopak bych chtěl všem poděkovat za účast a věřím, že se na soutěž budeme rádi vracet za dobrou zábavou, pobavením i za dobrými sportovními výsledky ať už tu soutěž řídí kdokoli a jakkoli, protože okrsková soutěž by měla být hlavně pro pobavení a kde ukážeme že s hasičskou technikou umíme zacházet. Z mého pohledu si ani jedno družstvo nevedlo v soutěži nikterak špatně, ale závěrečné účtování bylo pro nás dosti kruté. Celkově jsme obsadili devátou a desátou příčku z jedenácti družstev mužů. Ještě jednou zopakuji, že časy kterých jsme dosáhli při útoku i při stovce já považuji za úspěch. To co se odehrávalo při závěru soutěže okolo družstva Netvořic, nebudu už komentovat.
I přes to si myslím, že se letošní soutěž celkově vydařila a hasiči ze Zádolí si zaslouží pochvalu za zorganizování této akce.
Jako každý rok, tak i letos jsme sjížděli Sázavu. A to 29.května. I tato akce se mimořádně vydařila. A to i přes to, že letos jsme chytili opravdu velkou vodu. Já takovou vodu nepamatuju. A to je už co říct. Všichni se ve zdraví vrátili bohatší o další zkušenosti.
V průběhu června jsme se někteří zúčastnili jak už přímo či nepřímo akce která přesáhla hranice okresu a to Ficht touru 2010. Tuto akci vymysleli kamarádi z Jablonné a jsem rád, že i my jsme na táto akci měli zastoupení.
V sobotu 3.července 2010 se konal tradiční turnaj v malé kopané ve Stranném na hřišti „Na pankráci“. Letos to už byl 10. ročník turnaje. Tohoto turnaje se zúčastňují mužstva nejen z celého okresu, ale už i pražáci. Nám straňákům se nepodařilo obhájit loňské třetí místo, ale ani čtvrté místo v takto kvalitně obsazeném turnaji není nic za co by jsme se museli stydět. Opět velmi vydařená akce.
V červenci jsme se vypravili na týden na sjíždění řeky Otavy. Tři kanoe a dva velké rafty. Okolo řeky jsme navštívili několik historických památek a nepočítaje malebných hospůdek. Všechny trošku sjízdné jezy jsme na tomto výletě sjeli, některé pro velký úspěch i několikrát.
28. srpna proběhl turnaj v nohejbale na hřišti v Bělici u hospody „U lípy“. Tentokrát se turnaje zúčastnilo sedm tříčlenných družstev z širokého dalekého okolí. Ani vám snad nebudu říkat kdo vyhrál. Několikaletý rival a soupeř Protektor z Jablonné ani letos nedokázal porazit domácí družstvo Dědků.
V září jsme se sešli v hasičárně za účelem přepočítání vrácených a nevrácených soutěžních montérek a triček. Také se nám ozval zájemce o koupi staré stříkačky šestnáctky. Takže jsme se dohadovali o konečné prodejní ceně a nakonec jsme se dohodli na pěti tisících. Zájemce psal a píše tak jednou za dva měsíce, takže to dohadování je s ním na delší lokty. Jestli nakonec dojde k prodeji nebo ne, uvidíme.
            Opět jsme si letos pro velký úspěch ještě jednou zopakovali turnaj ve stolním tenise „O malý pohárek hasičů ze Stranného“. A to 6.listopadu v zasedací místnosti OÚ Stranný. Tohoto turnaje se zúčastnilo 17 mužů a 6 žen. Opět se zde sešlo hodně kvalitních hráčů a všichni zúčastnění si dobře zahráli a užili.
Minulý týden po vydatném sněžení někteří členové uklízeli sníh z autobusové zastávky a okolo čekárny. Já jsem tuto brigádu nechal vyhlásit a zúčastnil jsem se taky, ale jen tím, že jsem doprovodil pracanty z návse dolů. Zkrátka jsem to nestihnul. Ale po domluvě s ostatníma jsem se zúčastnil alespoň večerního sáňkování.
Co se týče údržby techniky a vybavení, to probíhá průběžně během celého roku. Do hasičárny jsme za přispění obecního úřadu v loňském roce zakoupili novou skříň na nové zásahové obleky a boty. Postupně skříň zaplňujeme i soutěžníma montérkama, které jsme se rozhodli po každé soutěži vybrat a zaskladovat v hasičárně. Tím se doufám vyhneme narychlo sháněním obleků před soutěží. 
 Letos jsme také plnili i smutné povinnosti. Byli jsme vyprovodili na poslední cestě naše dlouholeté členy p. Antonína Juračku, p. Františka Podroužka a bejvalého člena Jaroslava Perníčka.
            Ještě na závěr této výroční zprávy bych chtěl říct, že jsme z peněz které jsme vydělali na letošní zábavě v Bělici, objednali další dvě vycházkové uniformy v hodnotě zhruba 9 000,- a 2 200,- jsme přispěli na zakoupení chlazení piva, které jsme zaplatili z peněz z akcí jako je fotbálek, nohejbal, hokej a dalších akcí konaných v průběhu předešlých deseti letech.
 
To by bylo v krátkosti asi tak všechno z naší činnosti za rok 2009.
 
Většinu akcí a činností máme zdokumentovanou na našich internetových stránkách, kde je možné si prohlédnou fotogalerii, přečíst komentáře, kterých sice tam moc není, ale snažíme se aktuálně informovat nejen Vás hasiče,ale i širokou veřejnost.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář