Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oslavy 85. výročí založení SDH Halenkov

Slavnostní program byl zahájen již v 9 hodin ráno, kdy se halenkovští hasiči a jejich hosté odebrali ve slavnostním průvodu ke kostelu Povýšení sv. Kříže, aby zde oslavili mši svatou a vzpomněli na své zemřelé bratry. V Lidovém domě proběhla poté valná hromada, které se zúčastnili mimo jiné také starosta Okresního sdružení hasičů Josef Krajča, starosta šestého okrsku Jan Filgas a představitelé družebního sboru ze slovesnkého ZDH Štiavnik. Úvodní slovo si vzal starosta halenkovského sboru Petr Janota, který nahlédl do jeho historie a v krátkosti vzpomněl také na Sbor dobrovolných hasičů firmy Bratří Thonetů a hasičský sbor Vojenské posádky Halenkov, které sice v obci působily, ale již zanikly. Zmínil se také o chystaném projektu „Javorníky – ochrana a bezpečí bez hranic,“ v jehož rámci navázali partnerství s kolegy ze Slovenska. Odpoledne se hasiči přesunuli do parku za zbrojnicí, kde proběhl další roční netradiční požární soutěže Halenkovský parkur. Již samotný název napovídá, že se závodníci museli na trati potýkat s mnoha překážkami. Po zaznění výstřelu ze startovací pistole nevyběhli soutěžící na trať, jak tomu bývá zvykem, ale museli nejprve vypít třetinku občerstvení. Teprve až poslední ze sedmičlenného družstva položil na stůl prázdnou skleničku, mohli vyrazit do požárního útoku. Než však mohli proudem vody zasáhnout sklopný terč, museli proběhnout např. přes řadu naskládaných pneumatik. Nejvíce si zaběhal tzv. levý proud, který po zásahu svého terče utíkal předat proudnici svému kolegovi na pravou stranu. Excelentní výkon předvedli zejména profesionální hasiči ze Vsetína, kteří se rozhodli provést celý útok pouze ve dvojici. Na pohled nemožné mety dosáhli dobře zvolenou taktikou a zasloužili si tak bouřlivý potlesk diváků. Do boje s časomírou se pustilo celkem 12 družstev. Zápolily i dorostenky z Huslenek, které na trať vyběhly dokonce dvakrát. Birel totiž dokázaly vypít mnohem rychleji než ledovou kofolu, která je zdržela na startu při prvním pokusu a připravila je tak o dobrý čas. Nejlépe si vedlo mužstvo z Karolinky, druhou příčku získalo SDH Vsetín a stejným časem obsadily třetí místo domácí družstvo z Halenkova a ZDH Štiavnik. O pohodu se postarala nejen příjemná teplota babího léta, ale také dechová hudba z Halenkova a country kapela Nová míle.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Dík

:-), 20. 9. 2009 18:45

Mám radost, že se vám to líbí

Foto a komantáře

Luky, 20. 9. 2009 13:12

Dobré fotky a ještě lepší komentáře:-D a video taky parádní... dost jsem se u teho pobavil:-D:-D:-D Nejlepší je fotka s komentářem č. 16!!!Fakt DOBRÝ!!!Jsem zvědav jaké fotky předvede náš Lubík;-)

Parááááda

Luboš, 20. 9. 2009 2:19

...tož sem sa právě vratil z Parku... a musel sem zapnúť kompl, abych sa podíval na to, cos nafotila a natočila... a nemožu řécť nic jiného, než parádní video a supr fotky :)