Jdi na obsah Jdi na menu
 

TE-AMO aniversario mini perfecto

te-amo-1.jpgTento douník je vyroben k 120. výročí Mexické firmy Alberto Turrent. Doutník je, jak už název napovídá, typu figurados a to přesně "menší" perfecto.

Jeho míry jsou: 10cm na délku, u patky měří 1,4cm, v nejširším bodě 2cm a špička má cca 0,5 cm. Jak už bylo řečeno, doutník pochází z Mexika a na internetu se dá sehnat za cca 100 Kč.

Jedná se o kompletně ručně dělaný longfiller o čemž nás přesvědčuje i nápis na prstenu - HECHO A MANO - MEXICO. Doutník má ještě druhý prsten na kterém je napsáno "Vintage 99", což v překladu znamená výběr/výběrový, v našem případě nejspíše výběrový tabák roku 1999. Série doutníků ANIVERSARIO byla vydána v roce 2000, takže tato teorie bude nejspíše pravdivá.

Krycí list nese název Habana 2000 Mexico a blíží se se barvě Maduro. Je hrubší a drsnější na omak, ale bez nějakého velkého žilkování. Patka je ručně uzavřená. Doutník přišel v celofánovém obalu a ve skvělé kondici. Buket je velice výrazný, rozpoznatelný, ostrý a slaný.

Typ perfecto se vyznačuje změnami chutí během kouření a ani mini perfecto nebylo výjimkou. Zapální bylo neuvěřitelně jednoduché a ihned po zapálení je chuť čistě tabáková, výrazná a dřevnatá a suchá. Po rozvinutí do plného těla se chuť zjemní a jsou patrné náznaky čokolády kávy a koření. Popel je bílý a drží cca 4 cm (možná déle, ale nemohl jsem testovat). Celkově doutník chutná velice dobře a krásně mění chutě během hoření. Tento doutník nedoporučuji kouřit ve společnosti, která není doutníkům příliš nakloněná, protože okolí opravdu nevoněl. Dával jsem si ho s pivem a chutě spolu dobře spolupracovali. Bohužel, vzhledem k jeho velikosti jsem ho dokládal cca po 35 minutách a to v polovině, kdy byl kouř horký a chuť byla trpká.

Můj názor je, že za cenu 100 Kč se dá nakoupit mnohem lépe. Doutník je chuťově skvělý, ale poměr cena/výdrž/velikost se mi nezdá dobrá. Tento kousek bych bral spíše jako ozdobu a zpestření humidoru, ale ne jako doutník, který bych mohl kouřit pořád.

 

CELKOVÉ HODNOCENÍ 60/100

By Horatio

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář