Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kde se o nás píše..

Větrník 3/2022

1648885698091.jpg1648885698076.jpg

 

Větrník 8/2019

u1.jpgu2.jpg

u3.jpg

Větrník 2018

clanek-2018.jpg

 

 

 

 

 

 

Motorbike 2016                                   

motorbike_09-2016_52-1-1280x905-1280x905.jpg

    

 

 

 

 

 

 

Motorbike 2015

12143218_10203620600594654_2752693626450568465_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Větrník září-říjen 2014

100_9987.jpg

 

Větrník  listopad-prosinec 2013

        V sobotu 28.září 2013 se ve Vysokém nad Jizerou jel předposlední letošní seriálový závod Enduro Cross Country.Počasí přálo,a tak si nejen jezdci,ale i diváci mohli plně vychutnat atmosféru závodu."Vysočáci" opět zabodovali a dokázali v kategorii E2 obsadit celou "vítěznou bednu",které dominoval vítěz Jan Nosek po boku s Ondřejem Josífkem a Josefem Noskem.V kategorii E3 si pro krásné třetí místo dojel Jan Slavík.Těchto závodů se nezalekli ani naši další jezdci,kterým taktéž děkujeme za reprezentaci našeho motoklubu, jmenovitě Davidu Noskovi,Jiřímu Havlovi,Karlu Berkovi,Martinu Saskovi a Jiřímu Vopálkovi.V neposlední řadě chceme poděkovat také sponzorům,kteří podpořili náš motoklub. Velký dík patří i všem,co se na přípravách podíleli.Poslední ECC závody se jeli v Jilemnici na konci října.První den si naši jezdci vybojovali cenné body do celkového pořadí,avšak naplno to rozjeli až v neděli,kdy na vítězné pozici opět bojoval Jan Nosek a pro brambůrku si dojel jeho mladší "brácha" David.Na začátku listopadu proběhlo slavnostní vyhlášení výsledků páteho ročníku seriálu ECC,kde opět zářili zelené barvy.V kategorii E2 se na prvním místě v celkovém pořadí ECC umístil Jan Nosek,který jede první sezonu v našich barvičkách.Třetí místo v téže kategorii obsadil Josef Nosek.I přes zranění,které utrpěl Aleš Kučera  v Bozkově,a které mu znemožnilo účast v dalších závodech,obsadil v celkovém pořadí čtvrté místo.Podrobnější informace najdete na klubových stránkách.Na závěr chceme všem příznivcům  enduro sportu a čtenářům Větrníku popřát vše nejlepší do dalšího roku.

img_7753.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Jizeran listopad 2013

     Letošní největší účast,více než 180 závodníků a krásné,i když studené ráno,takový byl státní svátek a zároveň den konání závodů 28.9.2013 ve Vysoké nad Jizerou.

Nikomu nevadilo,ranních -2 °C, když byla obloha jako vymetená a rýsoval se nádherný den. Opět perfektně připravená trať v délce více než osmi kilometrů a rychlými úseky, ale také koupací jámou a v dolní části s dostatkem bláta slibovala napínavou podívanou.

Velký počet diváků viděl zajímavou bitvu, ve které se velmi dařilo domácím jezdcům, kteří byly několikrát na stupních vítězů.

Náš klub může jen závidět vysočákům, co dopočtu jezdců,tak do výsledků.

 

Větrník listopad-prosinec 2012

     Od posledního článku, ve kterém se prezentoval náš motoklub, uplynulo opět několik měsíců. Navážeme tam, kde jsme skončili, což znamená naše závodní činnost od konce května. Pro orientaci jsou to tři seriálové závody KTM ECC 2012 – v polské Olszyně, Jilemnici a Vysokém nad Jizerou. A dále závody v Radvanicích u Trutnova, v Loukově a v Martinicích v Krkonoších. Začneme tedy seriálovými závody, které byly pořádány poprvé i mimo naší republiku v polské Olszyně a to ve dnech 26. – 27. 5. 2012, kdy oba dva dny můžeme hodnotit jako úspěšné. V sobotu se do vítězné pětky dostali naši tři závodníci – Jiří Havel (2), Pavel Zelinka (3) a Aleš Kučera (4). Prašného prostředí se nezalekli ani Ondra Josífek, David Chlum, Pepa Nosek a Jirka Vopálka, kteří taktéž velmi úspěšně hájili barvy našich „žabiček“. V neděli se Jirka Havel posunul ještě o stupínek výše a závod vyhrál. V závěsu za Jirkou byl hned Pavel Zelinka, který se taktéž oproti sobotě zlepšil o jednu pozici. Zelené barvy úspěšně hájili i Ondra Josífek a Aleš Kučera. Bojovnost nelze upřít ani Jirkovi Vopálkovi, který přes sobotní zranění nastoupil i do nedělního závodu. Samozřejmě nesmíme zapomenout i na naši mladší generaci, kdy v kategorii 85 ccm nás po oba dva dny úspěšně reprezentoval Pavel David. Další závody, nikoli však seriálové, na kterých naši jezdci bojovali o přední příčky, se jely v neděli 24. června v Radvanicích u Trutnova. A co je zcela výjimečné zajímavé? Zelené barvy zde hájilo trio na motocyklech Yamaha – Havel, Kučera a Josífek J. Ve dnech 4. - 5. srpna proběhly závody v Loukově u Semil. První den šlo o závody dvojic. Bojovat za náš motoklub nastoupily dvě dvojice – Kučera, Zelinka a Josífek, Nosek (Pepíček). První uvedená dvojice si dojela pro krásné druhé místo, druhá uvedená dvojice skončila na bramborovém místě. V neděli za jednotlivce nastoupili sice už jen dva jezdci, ale oba obsadili vítěznou bednu – Aleš Kučera (2) a hned za ním Ondřej Josífek. V sobotu 8. září nastoupily hájit „klubové žabky“ do Martinic v Krkonoších tytéž dvojice, co v Loukově. Tyto dvojice si vyjely páté a deváté místo. Týden po Martinicích se uskutečnily předposlední seriálové závody v Jilemnici. Opět se zelené dresy našich „klubových žabiček“ ukázaly na předních příčkách. Sobotu ve svoji kategorii vyhrál Aleš Kučera, na třetím místě Pavel Zelinka a na pátém místě Ondra Josífek. Další bojovníci byli i Jirka Havel, „Pepíček“ Nosek, Honza Slavík a David Nosek. V neděli se s tratí pralo našich šest jezdců - bohužel David Nosek a Pavel Zelinka nedojeli, přesto jsme i v neděli slavili úspěchy. Aleš Kučera si tentokrát dojel pro druhé místo a Jirka Havel si oproti sobotě polepšil na pátou pozici, Honza Slavík zůstal věrný svému 10. místu. Pavel Kučera si ve své kategorii vyjel pěkné 17. místo.

     Poslední seriálové závody, které pořádal náš motoklub, se uskutečnily v sobotu 20. října ve Vysokém nad Jizerou. Opět se podařilo, že celou vítěznou „bednu“ obsadili naši závodníci (Aleš Kučera, Ondra Josífek a Jiří Havel). Jak se to krásně zazelenalo!!! J Slušná místa v kategorii E2 vyjeli i naši další jezdci – Karel Berka, David Chlum a David Nosek. Vytrval a zdárně dojel i Jirka Vopálka. V E3 za nás bojoval Honza Slavík, který si dojel pro krásné desáté místo. V E1 náš motoklub hájil Pavel Kučera, kterého přišla podpořit i manželka Lenka s maličkou dcerkou Petrou. Nechybělo zastoupení kategorie děti do 65 ccm, kterou v našich barvách zastoupil Adam Sadílek. 

       Na závěr už snad jen dodat, že slavnostní ceremoniál vyhlášení seriálových závodů KTM ECC 2012 proběhne v pátek 23. listopadu od 19:30 hodin v sokolovně v Bozkově. 

 

Větrník květen-červen 2012

       Vzhledem k tomu, že nám opět začala závodní sezóna, dovolujeme si dát o sobě opět trochu vědět. Přestože je teprve půlka května máme za sebou již účast na pěti závodech. První závody proběhly o víkendu na přelomu měsíce března a dubna v Kopidlně, kde nás reprezentoval David Nosek a vybojoval krásné 2. místo. Následující víkend se jel závod v Ohrazenicích u Turnova, kde zelené barvy našeho motoklubu hájil Honza Vaclavík. V pořadí třetí závody s poněkud hojnějším obsazením našich jezdců se uskutečnily ve dnech 14. a 15. dubna 2012 v Bozkově, jednalo se o první seriálový závod KTM ECC 2012. Zde nás v kategorii E1 reprezentoval Pavel Kučera, který si v sobotu dojel pro 12. místo a v neděli dokonce pro 10. místo. Na Pavla musíme dále prozradit, že jemu a jeho manželce Lence se narodila dne 16. 2. 2012 dceruška Petra. Šťastnému tatínkovi tedy přejeme, ať mu to stále dobře jezdí…… V téže kategorii bojoval i David Nosek, který bohužel kvůli zranění závod nedokončil. V kategorii E2 jsme v sobotu i v neděli obsadili třetí místa. V sobotu tím šťastným byl Pavel Zelinka, pronásledován Pepíčkem Noskem na bramborové pozici. V neděli to byl pro změnu Jirka Havel, kdy na paty mu zase šlapal Pavel Zelinka, v závěsu s Alešem Kučerou a s odstupem jedné pozice i „Pepíček“. Závodů se nezalekl ani Jirka Vopálka, který bojoval za „klubové žabičky“ v sobotu i v neděli. Samozřejmě nesmíme zapomenout i na naši mladší generaci, kdy v sobotu v kategorii dětí do 65 ccm nás reprezentoval Adam Sadílek a v kategorii 85 ccm 2T Pavel David. V sobotu 28. dubna 2012 proběhl v Kunčicích závod crosscountry dvojic, kde bramborovou pozici obsadila dvojice A. Kučera – P. Zelinka a 13. pozici si vyjeli Havel – Chlum. V pořadí páté (přitom druhé seriálové) závody se uskutečnily ve dnech 12. a 13. května v Košťálově. Zde už se nám v kategorii E2 opravdu fantasticky dařilo, jelikož v obou dnech dokázal zvítězit Pavel Zelinka, jemuž patří zcela jistě velké uznání. A v neděli se dokonce podařilo, že celou vítěznou „bednu“ obsadili naši závodníci (P. Zelinka, Aleš Kučera a Jiří Havel). Jak se to krásně zazelenalo!!! Pozadu nezůstali ani naši další výborní jezdci Ondra Josífek a Pepíček Nosek, kteří bojovali oba dva dny a zajeli taktéž velmi slušné výsledky. Opět vydržel a zdárně dojel i Jiří Vopálka. V kategorii E1 bojoval v obou dnech Pavel Kučera, také s velmi dobrými výsledky. V sobotním závodě nechybělo i zastoupení kategorie do 85 ccm 2T, kterou v našich barvách hájil Pavel David. Pokud jde o další plánované seriálové závody, v pořadí třetí, tak ty se pojedou tentokráte v polské Olszyně a to ve dnech 26. - 27. května. Tedy všem závodníkům hodně úspěchů.

 

Větrník červen 2011

    Další „prima“ sezóna končí. Je dobojováno.  Třetí díl seriálu MG SPORT UFO KTM ECC 2011 skončil v sobotu 29. 10. 2011 ve Sklenařicích. Tento ročník byl pro Motoklub Vysoké velmi úspěšný. Naši jezdci se již od začátku sezóny snažili o co nejlepší výsledky. Bojovali v  různých kategoriích,  ať už se jednalo o licence „C“, kterou reprezentoval David NOSEK nebo HOBBY kategorie E1, E2, E3. Obdiv patří i Pavlu KUČEROVI, který reprezentuje náš motoklub na svém veteránu ČZ 125, a troufá si i na náročné terény. Ve Sklenařicích obsadil Pavel v kategorii E1, 9. místo. Ve stejné kategorii si vyjel 6. místo i David NOSEK. A teď konkrétně ke Sklenařicím. První závod patřil už tradičně  dětem. Úspěchem v našem klubu je obsazená  dětská kategorii do 65 ccm, kterou reprezentoval náš nejmladší  člen Adam SADÍLEK, který skončil na 8. místě a dále kategorie ve  třídě do 125 ccm 4-takty a do 85 ccm 2-takty, kterou ve Slenařicích zajel Pavel DAVID jako svůj první závod a  přitom obsadil krásné 7. místo.  Odpolední závod odstartoval o  půl druhé a patřil hobíkům. V souvislosti s tímto závodem byla vyhlášena soutěž, v níž si diváci mohli tipnout, který z jezdců bude mít v kategorii E2 nejrychlejší průjezd prvního kola. Nikdo však netipoval, že by jím mohl být domácí jezdec Ondřej JOSÍFEK, který nakonec v závodě obsadil druhé místo. V kategorii E2 se Motoklubu Vysoké vedlo opravdu skvěle a na stupních vítězů se zazelenaly vysocké dresy. První dojel Pavel ZELINKA, druhý Ondřej JOSÍFEK,  třetí Aleš KUČERA,  čtvrtý Josef NOSEK a na pátém místě skončil Honza NOSEK závodící za AMK Krakonoš Jilemnice, ale jinak „místní sklenařičák“. Na dalších pozicích skončili Jiří HAVEL (7. místo), Karel BERKA (10. místo) a Ondřej KOPAL (25. místo). V dalších kategoriích jsme žádnou  účast  členů Motoklubu Vysoké neměli. Ve Sklenařicích se dále vyhlašovaly nejen výsledky sklenařického závodu, ale také výsledky celého seriálu. V rámci celkového pořadí seriálu v kategorii E2 obsadili první místo Pavel ZELINKA a  třetí místo Aleš KUČERA. V soutěži týmů skončil Motoklub Vysoké na celkovém pátém místě. Ceny vítězům a dresy vyrobené speciálně pro vítěze seriálu, předával patrol a legenda českého motokrosu pan Jiří Churavý. Další motivací byl i zájezd do rakouské továrny KTM pro vítěze. Z našeho týmu se do rakouské továrny podívá pouze jediný jezdec a to Pavel ZELINKA, který obsadil i první místo v celkovém pořadí. Gratulujeme! 

     Na závěr bychom také rádi poděkovali všem jezdcům, kteří se snažili o co nejlepší výsledky v seriálu. Doufáme, že nadcházející ročníky budou stejně úspěšné jako tento. Velké díky patří všem sponzorům, spolupracovníkům a  vůbec všem, kteří se kolem tohoto seriálu pohybovali a vlastně i všem příznivcům tohoto sportu. 

 

 

 
 


Mail list



Archiv

Kalendář
<< leden / 2024 >>

Statistiky

Online: 1
Celkem: 221618
Měsíc: 1303
Den: 52